"Atâta durere este și acum și atâta energie negativă încât...". Ducu Bertzi, mărturii copleșitoare despre copilăria în Sighetul Marmației, "orașul durerii"

 Radulescu Ruxandra
.

Ducu Bertzi, mărturii copleșitoare despre copilăria în Sighetul Marmației, „orașul durerii”. Ducu Bertzi, unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică folk, din România, a făcut dezvăluiri despre perioada copilăriei, petrecută în Sighetul Marmației. Zona este cunoscută drept „orașul durerii”, acolo existând una dintre cele mai temute închisori politice din perioada comunismului, unde mulți intelectuali și-au găsit sfârșitul.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Ducu Bertzi, mărturii copleșitoare despre copilăria în Sighetul Marmației, „orașul durerii”. Ducu Bertzi are 67 de ani și o carieră de muzician încununată de succes, însă și în prezent este bântuit de amintirile copilăriei petrecute în Sighetul Marmației, „orașul durerii”. În Sighetul Marmației a existat una dintre cele mai teribile închisori din vremea comunismului, unde au fost închiși și torturați aproximativ 200 de intelectuali români. Ducu Bertzi a mărturisit, la podcastul lui Adrian Artene, cum a fost marcat de faptul că a crescut la câțiva pași de un loc al ororilor al perioadei comuniste.

img-20img-20

Ducu Bertzi, mărturii copleșitoare despre copilăria în Sighetul Marmației, „orașul durerii”

Ducu Bertzi și-a deschis sufletul la podcastul lui Adrian Artene și a vorbit despre un subiect ce-i provoacă și acum suferință, copilăria în Sighetul Marmației, o copilărie trăită în frică, în apropiere de una dintre cele mai cumplite închisori din comunism.

Citește și: Maria Dragomiroiu împlinește 68 de ani. Cum sărbătorește și cum arăta în tinerețe: „Acum este ceva diferit. Pentru prima dată…' / EXCLUSIV

Citește și: Dana Rogoz a făcut nudism într-o baie publică din Japonia: „Am intrat, complet dezbrăcată, am fost foarte sceptică”

Citește și: Mădălina Ghenea a atras toate privirile la Wimbledon, după gluma făcută de Grigor Dimitrov pe teren. Cum a reacționat actrița

Citește și: Theo Rose a rămas cu vergeturi și celulită, după ce a născut: ‘Am scăpat instant de 10 kilograme pe masa de operație. Sunt dispusă să fac câteva chestii…’

Eu am și copilărit în orașul durerii, cum bine spuneai, și, atât cât puteam să știm, că nici părinții nu ne spuneau, era o spaimă continuă, clar. Dar, atât cât știam noi, era ceva înfricoșător acolo și faptul că, de câte ori mergeam spre malul Izei, să mergem la ștrand, vara, ne obligau să mergem pe celălalt trotuar, să nu trecem pe lângă zidurile închisorii, și dacă ne opream cumva, strigau la noi să mergem, să nu stăm pe loc. Asta țin minte din copilărie.„, a declarat Ducu Bertzi, la podcastul Altceva.

Ducu Bertzi, despre vizita la Sighet, memorialul închinat victimelor comunismului

Artistul a povestit senzația copleșitoare pe care a avut-o atunci când a vizitat închisoarea Sighet, la scurt timp după ce poeta Ana Blandiana a transformat temnița într-un memorial dedicat victimelor comunismului, fiind primul muzeu de acest gen din lume.

Da. Aș putea spune că o mare parte a elitei societății românești a fost acolo. Eu, când am fost, după ce i-au dat o nouă față și au făcut Memorialul Durerii datorită Anei Blandiana, ea a pornit proiectul ăsta excepțional, două zile n-am fost bun de nimic. Deci atâta durere este și acum și atâta energie negativă este în pereții ăia încât… te fac praf.„, a mai adăugat Ducu Bertzi la podcastul lui Artene.

FOTO: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton