Dumitru „Take” Macri, primul fotbalist român nominalizat la Balonul de Aur, a murit la Paris: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat această viață". Avea 92 de ani

 Tudorache Simona
.

Dumitru „Take' Macri a murit, la Paris, acolo unde locuia, cu o lună înainte să împlinească 93 de ani. El a fost primul fotbalist român nominalizat la Balonul de Aur, în 1961, dar a pierdut în fața argentinianului Omar Sivori.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Dumitru „Take' Macri a slujit cu sfințenie balonul rotund și a activat pe parcursul mai multor ani la Rapid, echipa lui de suflet și locul în care a cunoscut, cu adevărat, succesul.

dumitru-macri-98dumitru-macri-98

Dumitru „Take' Macri a jucat la Rapid

„Take' Macri a jucat 221 de meciuri pentru Rapid între 1950-1965 și a marcat un singur gol. A fost căpitanul Rapidului între 1952-1965. 'Suflarea alb-vişinie este în doliu, odată cu trecerea în nefiinţă a lui Dumitru ‘Tache Macri, unul dintre cei mai longevivi jucători ce au îmbrăcat tricoul Rapidului. În vârstă de 92 de ani, Tache Macri s-a stins din viaţă la Paris, acolo unde a locuit', a transmis, la rândul său, clubul Rapid, pe pagina sa de Facebook.

Dumitru „Take' Macri: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat această viață”

Dumitru „Take' Macri se declara recunoscător pentru viață trăită și că, datorită unei mingi, așa cum îi plăcea să spună, a avut ocazia să vadă 37 de țări. „Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat această viață și că, datorită unei mingi, am văzut 37 de țări și am cunoscut atâția oameni și… neoameni', declara Dumitru Macri în 2020, pentru 1923.ro.

Citește și: Amna a suferit de burnout: „Fac terapie de foarte mulți ani. Nu te mai poți ridica din pat și…'. Ce alte probleme a avut cântăreața, în copilărie

Citește și: Pactul pe care Violeta Bănică l-a făcut cu fratele ei, Radu Ștefan: „La 9 ani am făcut acest plan, nu știu dacă se va ține de promisiune…”

Citește și: Cum arată Cătălina Grama, alias Jojo, fără machiaj. Actrița nu și-a făcut nicio intervenție estetică până la 42 de ani: „Țin foarte mult la expresivitatea mea'

Citește și: Oana Roman, după ce o clinică medicală i-a transmis să-și plătească datoriile: „Efectiv, am uitat. Doamnele mă cunosc, știau prin ce am trecut'. Ce a deranjat-o, de fapt

Dumitru Macri, sabotat de comuniști

Dumitru Macri ar fi avut de suferit din cauza comuniștilor, iar asta pentru că avea rude în străinătate. „M-am supărat pe comuniști în 1986 și nu mi-a trecut. M-au dat afară din Ministerul Transporturilor și apoi din țară pentru că aveam rude în străinătate, frate în Noua Zeelanda și sora în Grecia! Pe lângă ca m-au lăsat pe drumuri, nu mi-au permis să iau cu mine decât 30 de kilograme, ceva ce nu se uită și nici nu se iartă! Mi-au luat mașina cumpărată din Algeria, am înghițit, dar de ce să-mi confiște și scrumiera de argint primită după partida cu Turcia?! Niște nemernici!”, spunea Dumitru Macri, în 2013, pentru Gazeta Sporturilor.

Foto: GSP, Libertatea, arhivă

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton