Durerea care a măcinat-o pe Valeria Seciu aproape 40 de ani: "Avea o căldură sufletească imensă"

 Dumba Gabriela
.

Regretata Valeriu Seciu a murit cu o mare durere în suflet, care o măcina de aproape 40 de ani. Actrița care s-a stins pe 6 septembrie, la vârsta de 83 de ani, a rămas văduvă de tânără și cu un fiu de 17 ani de crescut. Soțul său, îndrăgitul Octavian Cotescu s-a stins în august 1985, lăsând în sufletul Valeriei Seciu un dor nestins.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Valeria Seciu a suferit enorm din cauza pierderii soțului ei, Octavian Cotescu. Deși a avut o carieră de 50 de ani pe scenă și a făcut roluri de succes pentru care a primit ropote de aplauze, Valeria Seciu a avut sufletul frânt după moartea iubitului ei soț, la doar 54 de ani.

3Valeria-Seciu3Valeria-Seciu

Durerea pe care Valeria Seciu a luat-o cu ea în mormânt

Valeria Seciu a rămas văduvă de tânără, atunci când soțul ei, marele actor Octavian Cotescu, s-a stins din viață acum 37 de ani. Cei doi s-au cunoscut pe vremea când actrița era studentă, iar marele actor i-a fost profesor.

Povestea lor de dragoste a fost intensă și pasională, Valeria Seciu spunând că regretatul Octavian Cotescu ar fi fost marea ei dragoste. Deși Valeria Seciu se îndrăgostise încă din studenție de profesorul ei, ea și Octavian Cotescu nu au apărut oficial ca un cuplu decât după absolvire, în 1964, când s-au și căsătorit.

În august 1985, Valeria Seciu, care avea doar 46 de ani, și-a pierdut soțul. Octavian Cotescu a murit la vârsta de 54 de ani, iar de atunci Valeria Seciu a ales să nu-şi mai refacă viaţa cu un alt bărbat.

Faimoasa actriță nu și-a mai revenit după pierderea sufletului ei pereche, motiv pentru care nu și-a mai refăcut viața și a decis să-și petreacă restul zilelor în discreție, departe de ochii celor curioși.

„Obişnuiam să merg foarte des la Teatrul Bulandra. Acolo l-am văzut prima oara pe Octav, în Padurea, cu Lucia Sturdza Bulandra, Fory Etterle, Jules Cazaban. Asa m-am apropiat de teatru, auzindu-l, văzându-l pe Octavian Cotescu.

Era o certitudine pentru mine ca voi deveni actriţă. Am dat de foarte multe ori ocol Institutului, fără să bat la uşă. Întâi am dat examen la Istorie.

Chiar de două ori. Pe urma m-a pregătit Liliana Tomescu. A fost o mare îndrăzneală. I-am dat pur şi simplu un telefon. Şi a fost de o mare generozitate. Ea mi-a dat din fiinţa ei

I-aș mulțumi (n.r. – fostului ei soț) pentru delicatețea lui, pentru umorul său, pentru bunătatea pe care o avea, dar nu în sensul de a face neapărat fapte bune, ci era bun pur și simplu.

Oamenii simțeau asta și erau atrași de farmecul lui, avea o căldură interioară imensă, pe care o degaja natural, fără „teatru, în jurul său„, declara regretata actriță, acum câțiva ani, potrivit playtech.ro.

Din vara anului 2014, Valeria Seciu a renunțat la cariera actoricească, retrăgându-se de pe scenă, una din puţinele apariţii în public fiind cea din iulie 2015, când a primit o stea pe aleea actorilor din Piața Timpului din Capitală.

Citește și: Cristina Șișcanu, adevărul despre începutul relației cu Mădălin Ionescu. A fost acuzată că l-a despărțit de soție: „A fost un șoc'

Citește și: În ce relații a rămas Rona Hartner cu fostul soț, la un an de la divorț: „Ne mai vedem din când în când, ne mai întâlnim'

Citește și: Cum se înțelege Alex Velea cu Vincenzo Castellano, fostul soț al Antoniei: „Am acceptat realitatea'

Fiul regretatei Valeria Seciu s-a călugărit

Alexandru Cotescu, fiul Valeriei Seciu și al regretatului actor Octavian Cotescu, are 54 de ani acum și a decis să se călugărească, pe vremea când era un puști.

El trăiește de ani buni la mânăstirea Vatoped de pe Muntele Athos, unde a îmbrăcat haine monahale și este cunoscut sub numele de Monahul Daniil.

„El m-a pregătit că va pleca acolo. Tinerii monahi sunt obligaţi să-şi anunţe părintii de alegerea făcuta, să-i lase liniştiţi', povestea actrița acum ceva timp.

„Poate a fost un pic neaşteptat pentru cei din jurul meu. Nu se aşteptau. Ba chiar îmi plăcea să glumesc. Nu le spuneam multora. Îmi aduc aminte că era un prieten, un cunoscut, îmi spunea că a fost în Halkidiki în vacanţă.

Bravo, şi eu tot acolo mă duc… şi am venit în vacanţă. Şi am rămas în vacanţă. E ca o vacanţă aici… e marea aproape', a spus Alexandru Cotescu, cunoscut pe Muntele Athos drept Părintele Daniil.

„Mama a fost împăcată când am plecat. A fost bucuroasă că eu sunt fericit şi îmi găsesc calea. Asta trebuie să facă un părinte până la urmă.

Să se jertfească, să jertfească liniştea lăuntrică pentru ca fiul sau fiica sau copilul să îşi găsească drumul în viaţă. Şi ea a ştiut să facă lucrul acesta', povestea Alexandru Cotescu pentru emisiunea „România, te iubesc', de la Pro TV.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton