Ecaterina Szabo, de 5 ori campioană olimpică în 1984, ignorată de autoritățile române la JO de la Paris: "Am încercat și încerc pe propriile mele puteri să particip la Jocuri. Este dureros"

 Dumba Gabriela
.

Ecaterina Szabo a fost vedeta Jocurilor Olimpice de la Los Angeles 1984. Fosta gimnastă a cucerit de patru ori aurul olimpic, la bârnă, sărituri, sol şi cu echipa, plus argintul la proba de individual compus. Deși locuiește în Franța, Ecaterina Szabo a încercat pe propriile puteri să ia parte la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce autoritățile române au ignorat-o cu desăvârșire.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Câștigătoare a cinci medalii la ediția Los Angeles 1984, dintre care patru de aur, fosta gimnastă Ecaterina Szabo și-a manifestat public nemulțumirea după ce nu a primit bilete și acreditări la Paris 2024.

368px-Ecaterina_Szabo_1985cr368px-Ecaterina_Szabo_1985cr

Campioana olimpică Ecaterina Szabo, dezamăgită că autoritățile române au uitat-o cu biletele pentru JO de la Paris

În vârstă de 56 de ani, Ecaterina Szabo a scris istorie la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984. Szabo a cucerit de patru ori aurul olimpic, la bârnă, sărituri, sol şi cu echipa. De asemenea, ea și-a adăugat în palmaresul ei impresionant argintul la proba de individual compus.

„Locuiesc la Clermont-Ferrand, la 3 ore și 20 de minute de aici. Am încercat și încerc pe propriile mele puteri să particip la Jocuri. Fiindcă, o spun foarte deschis, am avut promisiuni din toate punctele de vedere, și de acasă, și din Franța și m-am trezit fără niciun bilet, fără nicio acreditare, fără nimic.

Deci, la gimnastică am fost fiindcă o prietenă mi-a făcut o invitație și vreau să vă spun că mă duc la finala pe aparate datorită copiilor mei, care mi-au făcut cadou, pentru cei 40 de ani ai mei de la Olimpiadă, două bilete pentru gimnastică. Atât. Este dureros!', a spus Ecaterina Szabo pentru Radio România Actualități.

În ciuda celor cinci medalii olimpice obținute în urmă cu 40 de ani în SUA, fosta gimnastă nu se consideră un star.

„Prin copiii mei, care mi-au făcut cadou bilete pentru finalele de sâmbătă și duminică, care sunt cadou pentru cei 40 de ani de la JO. Altfel nu aș fi văzut gimnastica. Nimeni nu are curajul să spună adevărul. Asta e rău. Toată lumea se fofilează. Eu am fost mereu directă, cu coloana vertebrală și poate de aceea sunt și iubită

De ce nu sunt star? Pentru că starurile s-au uitat. Eu am fost acum 40 de ani și îmi pare rau. Cuvintele astea, star și vedetă nu îmi plac. Sunt cea mai mândră de tot ce am făcut și ce am și nu se poate șterge. Așa că încă mai dețin recordul. Vedem weekendul ăsta dacă se va bate sau nu, de Biles, dar până una alta sunt deținătoarea.

Citește și: Cine este soția lui Novak Djokovic. Jelena și tenismenul s-au cunoscut în liceu și au doi copii împreună

Citește și: Laura Cosoi a publicat prima imagine cu familia completă, după ce a născut a patra oară: „Un nou început…’. S-au îmbărcat toți în ținute asortate

Citește și: Jocurile Olimpice Paris 2024. Medalie de aur pentru România, la canotaj, câștigată de echipa feminină de 8+1. „E ireal că am urcat pe podiumul olimpic de două ori!'

Rămâne medalia, rămâne munca. Fără muncă nu poți să absolut deloc să ajungi nicăieri. Cum am spus, gimnastica pentru mine a fost meseria mea și am încercat să o fac cum știu eu mai bine. 8 ore pe zi a fost meseria mea și sunt cea mai mândră fiindcă las ceva în urma mea. Băieții mei sunt cei mai mândri și când vorbesc de băieții mei îmi crește inima fiindcă știu că las ceva', a declarat Ecaterina Szabo pentru Fanatik.

Campioana olimpică Ecaterina Szabo este inclusă în „Hall of Fame'

Campioana olimpică Ecaterina Szabo este inclusă în „Hall of Fame', iar în 2008 a fost decorată de președintele Traian Băsescu cu Meritul Sportiv clasa I.

Ecaterina Szabo a scris istorie la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984. Szabo a cucerit de patru ori aurul olimpic, la bârnă, sărituri, sol şi cu echipa. De asemenea, ea și-a adăugat în palmaresul ei impresionat argintul la proba de individual compus.

Pe lângă performanțele de la Jocurile Olimpice, Szabo a mai cucerit două medalii de aur, șase de argint și alte două de bronz la campionatele mondiale. Ea mai are, de asemenea, două medalii de aur, două de argint și una de bronz la campionatele europene, conform gsp.ro.

În momentul de față, Ecaterina Szabo locuiește în Franța împreună cu familia.

Foto: International Gymnast Magazine

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton