Elena Merișoreanu, revoltată de artiștii care se plâng că au pensii mici. Cântăreața a intrat în industria muzicii încă de la o vârstă fragedă, acumulând zeci de ani de experiență. Este recunoscătoare de pensia pe care o primește și, la rândul său, îi critică dur pe alți colegi de breaslă care nu sunt mulțumiți de ceea ce au.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Elena Merișoreanu este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite interprete de muzică populară de la noi. Până la vârsta de 74 de ani, artista a acumulat multă experiență, primind ropote de aplauze din partea publicului de fiecare dată când urcă pe scenă. Vedeta a intrat în lumea muzicii de la o vârstă fragedă, pe când era adolescentă. Acum, la bătrânețe, se bucură de pensia pe care o primește și care îi asigură un trai decent.
Cântăreața este recunoscătoare pentru tot ce a acumulat până acum și aduce acuzații dure altor colegi de breaslă care se plâng că au o pensie prea mică. Vedeta consideră că fiecare primește în funcție de ce a lucrat, dar și cum a contribuit, de-a lungul anilor.
Citește și: Ce spune Elena Merișoreanu despre succesul lui Jador:”Lumea vine după el ca după Sfintele Moaște”
Citește și: Adela Popescu l-a deschis la camașă pe Shurubel în direct, la TV.Imagini neașteptate: „Pot să…”
Elena Merișoreanu, revoltată de artiștii care se plâng că au pensii mici
Elena Merișoreanu este una dintre cele mai îndrăgite artiste din România. De fiecare dată când urcă pe scenă, primește ropote de aplauze din partea fanilor. Până la vârsta de 74 de ani, cântăreața a acumulat ani de experiență, astfel că, acum la bătrânețe, primește o pensie cât să-i asigure un trai decent. Într-un interviu acordat pentru Spectacola.ro, vedeta nu vede cu ochi buni plângerea de milă, mai ales când vine din partea unor colegi de breaslă. Elena Merișoreanu crede că fiecare primește ceea ce merită, în funcție de munca de pusă, dar și de contribuție la Stat.
„Eu am o pensie omenească, pot să trăiesc, bărbatul meu la fel, copiii sunt la casele lor, deci nu duc lipsă de nimic. Alții dacă n-au muncit și n-au plătit, de unde să le dea statul bani? Eu am pe cartea de muncă la Rapsodia Română aproape 37 de ani, la 16 ani am fost angajată, cu decizie Guvernamentală. În fiecare an se mai mărește, mai luăm de la Credidam, mai luăm de la Uniunea Compozitorilor, ne-ar bate Dumnezeul să ne plângem, când alții trăiesc din 1.500-2.000 de lei.
Cine nu a fost angajat să le dea după mine și 2.000 de lei, nu mă interesează, dar să nu se mai plângă, au vile, de nu reușesc să intre prin atâtea camere câte au și se plâng de bani? E o rușine. S-au câștigat saci de bani. Cântăm o oră și primim 1000 și ceva', a explicat artista.
Elena Merișoreanu: „Nu mă plâng, că mi-ar fi rușine'
Vedeta mai atrage atenția că oamenii pot crede greșit că artiștii au o viață ușoară și că le intră banul în buzunar, fără să facă nimic în acest sens. Sunt oameni, spune ea, care au muncit o viață întreagă. În plus, nu poate să se plângă vreodată de cât câștigă, pentru că i-ar fi rușine: „Iarna trecută, mă întreba fata mea: măi, mamă, când ai fost în America ți-ai luat cea mai scumpă haină de blană de la Las Vegas, de ce nu o porți?. Mi-e rușine să ies cu ea pe stradă, când văd lume amărâtă și eu umblu cu blană pe mine. Eu sunt foarte darnică, îmi place să ajut oamenii dacă au nevoie de o sobă, nu au lemne iarna, când știu că sunt pensionari cu 1.000 de lei și nu au de unde să-și ia. Pe ăia îi ajut cu drag, nu pe ăia care stau la colțul străzii și cerșesc', a mai continuat artista.
Ce pensie are Elena Merișoreanu
Vedeta și-a amintit de vremurile când toate prețurile la produse erau foarte mici, însă acum totul s-a scumpit. Artista e conștientă că o persoană nu se poate descurca cu un salariu de 1.500-2.000 de lei pe lună: „Pensia mea este de aproape 5.000 de lei, fără câțiva lei. Atunci așa erau salariile, banul era ban. Eu cu 0,5 de bani îmi aduc aminte că atunci când am venit în București mâncam dimineața. De nu îmi mai trebuia până la prânz nimic. Era 0,25 de bani un pahar de lapte bătut și tot atât un corn. Tot 0,25 de bani era și tramvaiul. Pe urmă, s-a făcut 0,5.
Nu poți să compari ce a fost atunci, cu prețurile care sunt acum, sunt ieșite din comun. Un om cu 1.500-2.000 nu poate trăi. Tinerii au diferite nevoi. Să fim serioși. Noi, cântăreții de folclor, nu trebui să ne plângem. Ăia de muzică ușoară nici atât, ei iau bani mulți de tot. Am fost o viață plecată prin străinătate. Eu sunt de la țară, mama îmi spunea: dragă, pune-ți găleata la streașină, nu plouă, dar picură, așa și la noi. Pune în tinerețe bani deoparte, cât de cât, ca să ai la bătrânețe', a mai spus ea pentru sursa citată anterior.
Sursă foto: Facebook