Elena Udrea a scăpat de acuzațiile din dosarul Hidroelectrica. Autoritățile îi vor confisca 3,4 milioane de euro

 Radulescu Ruxandra
.

Elena Udrea a scăpat de acuzațiile din dosarul Hidroelectrica. Vești bune pentru Elena Udrea, cu câteva zile înainte de Paște. Curtea de Apel Bucureşti a decis, marţi, încetarea procesului penal împotriva Elenei Udrea în dosarul Hidroelectrica. Fostul Ministru al Transporturilor era acuzată de o mită de cinci milioane de dolari. Instanța a decis că Elenei Udrea îi vor fi confiscate 3,4 milioane de euro. Decizia nu este definitivă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Elena Udrea a scăpat de acuzațiile din dosarul Hidroelectrica. Elena Udrea a fost acuzată în dosarul Hidroelectrica de influenţă şi spălare de bani. Elena Udrea ar fi primit mită suma de 5 milioane de dolari de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu. Alături de Udrea mai era inculpat în dosar jurnalistul Dan Andronic, acuzat de mărturie mincinoasă. Elena Udrea a scăpat însă de acuzațiile ce îi erau aduse în dosar. Curtea de Apel Bucureşti a decis, marţi, încetarea procesului penal împotriva Elenei Udrea în dosarul Hidroelectrica. Instanța a solicitat ca Elenei Udrea să îi fie în schimb confiscată o sumă de 3,4 milioane de dolari. Decizia nu este definitivă. În prezent Elena Udrea se află în închisoare, fiind condamnată la șase ani, în dosarul Gala Bute.

image-2022-06-10-25612474-41-elena-udreaimage-2022-06-10-25612474-41-elena-udrea

Elena Udrea a scăpat de acuzațiile din dosarul Hidroelectrica

Avocații fostului ministru Elena Udrea au argumentat că faptele sunt de acum 12 ani și că ar trebui să fie prescrise. În virtutea acestei măsuri CCR, judecătorii au dispus încetarea procesului penal.

„Sentinţa penală nr. 66/F din 11 aprilie 2023 – În temeiul art.396 alin.1, 6 rap. la art.16 alin.1 lit.f teza a II-a din Codul de procedură penală cu aplic. art.5 din Codul penal, încetează procesul penal faţă de inculpata Udrea Elena-Gabriela (date), cu privire la infracţiunile de trafic de influență și spălarea banilor, ca efect al împlinirii termenului de prescripţie generală a răspunderii penale”, a stabilit Curtea de Apel București, notează Libertatea.ro.

Citește și: Cum arată fiica Elenei Udrea și a lui Adrian Alexandrov.Eva Maria a împlinit azi 4 ani

Citește și: De ce este chemat în fața judecătorilor Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea.Ea a fost condamnată ieri la închisoare

Elenei Udrea i s-ar putea confisca 3,4 milioane de dolari

Potrivit decizie luate azi de Curtea de Apel București, Instanța a solicitat confiscarea sumei de 3, 4 milioane de dolari de la Elena Udrea.

Dispune confiscarea specială de la inculpata UDREA ELENA-GABRIELA a sumelor de 2.500.000 de euro, respectiv 900.000 de euro', adică un total de 3,4 milioane de euro, arată Curtea de Apel în sentință.

Ce sumă a primit Elena Udrea în 2011, ca mită

Potrivit DNA, Elena Udrea a acceptat promisiunea făcută prin intermediari de omul de afaceri Bogdan Buzăianu, în anul 2011, de a primi suma de 5 milioane de dolari pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei şi Hidroelectrica, în vederea menţinerii, în condiţiile deja negociate, a contractelor pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu compania producătoare de energie.

Din suma promisă, inculpata a primit, în noiembrie 2011, în scopul arătat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar şi o creanţă de 900.000 de euro; creanţa reprezenta o sumă pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terţ şi care era garantată cu părţi sociale ale unei societăţi comerciale care deţinea două publicaţii', susţineau procurorii.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton