Ce-i gătește Elisabeta Lipă soțului, de Sărbători: ”Îi plac piftia, sarmalele...”. Fiul ei are alte preferințe culinare / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Elisabeta Lipă abia așteaptă să vină sărbătorile. Care este primul lucru pe care vrea să îl facă și ce preparate va avea pe masă. Într-un interviu pentru viva.ro, marea campioană ne vorbește despre dorințele pentru noul an, dar și despre felurile de mâncare pe care le va face pentru soțul ei și pentru fiul lor.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Elisabeta Lipă abia așteaptă să vină sărbătorile. Care este primul lucru pe care vrea să îl facă și ce preparate va avea la masă. Președinta Agenției Naționale pentru Sport nu prea are timp pentru gătit în timpul anului, dar își ia revanșa de sărbători, pentru familie. Aceasta va prepara salată de boeuf și piftie pentru soțul ei, Cornel Lipă.

117888441_3261646043928605_6628955415247931938_n117888441_3261646043928605_6628955415247931938_n

Citește și: Ce făcea Elisabeta Lipă în copilărie pentru a câștiga bani, înainte de a deveni canotatoare: „Începeam să adun plante medicinale, care se plăteau, pentru taberele școlare'

Citește și: Ce dietă și program de exerciții urmează Elisabeta Lipă, pentru o formă de invidiat, la 58 de ani: „Orice kilogram, se simte”

Citește și: Când își botează Camelia Potec cea de-a doua fetiță și cine sunt nașii micuței: 'Îi spunem bebelină sau prințesică…' Cum a slăbit sportiva după naștere / EXCLUSIV

Citește și: Cum a debutat Carmen Movileanu în carieră și ce spune despre televiziunea de astăzi: „Știu că voi fi judecată. Nu era un podium de prezentare de modă, nici…' / EXCLUSIV

Elisabeta Lipă va prepara de sărbători salată de boeuf și piftie pentru soțul ei, Cornel Lipă

Elisabeta Lipă, marea noastră campioană la canotaj a fost premiată la Gala Campionilor, eveniment important care s-a desfășurat la Brașov, într-o sală fastuoasă. În prezent, aceasta este președintele Agenției Naționale pentru Sport cu rang de secretar de stat.

'Omul care îi ghidează pe canotori în cariera lor și care îi inspiră să fie de neoprit este cea mai valoroasă canotoare din lume a secolului XX, Elisabeta Lipă.', a spus Adela Diaconu, organizatoarea galei de la Brașov, care a premiat-o în octombrie și la Gala Performanței și Excelenței. Într-un interviu pentru viva.ro, Elisabeta Lipă vorbește despre dorințele anului 2024, dar și despre sărbători și preparatele de la masa de Crăciun.

Felicitări pentru premiu. Nu este prima gală la care ne întâlnim și sunteți premiată...

Mă bucur. Normal că mă bucur că sunt și premiată, mă bucur când și ofer un premiu… Mă bucur că se organizează asemenea gale. Acești copii care astăzi au fost premiați au fost extraordinar de emoționați, de buni, de frumoși, de deștepți. Și, cred că asemenea gale ar trebui să fie mult mai dese, pentru că este un moment de ambiție mai mare, de dăruire pentru copii când știu că sunt scoși pe scenă și li se oferă microfonul să spună câteva cuvinte…

Pentru că ei o dată sau în acel an au fost foarte buni. Până la urmă avem obligația să fim alături de ei, să îi susținem, indiferent în ce domeniu, că astăzi au fost și în sport și în cultură, modă, și vorbim de următoarea generație care înlocuiește, și trebuie să aibă grijă de țara aceasta.

Elisabeta Lipă: 'Dacă aș putea să dau timpul înapoi…'

Dar dacă ar fi să o luați de la capăt, tot sport ați face?

Bineînțeles. Dacă aș putea să dau timpul înapoi- nu mulți ani, măcar vreo 20-tot acolo aș fi. Sportul este greu, cere multe sacrificii, dar când ai talent și dăruire și îți și merge… este ceva extraordinar de frumos.

Ce faceți de sărbători?

Fac și eu ce face toată lumea. Mă odihnesc, pentru că a fost un an foarte greu. Simt nevoia să mă odihnesc, chiar dacă am mulți volți, dar la un moment dat scad și eu și trebuie să îmi încarc bateriile. Gătesc, ca orice doamnă în casă.

Mai aveți timp și pentru asta?

Da. Și este o plăcere. Nu vă imaginați acum că fac zece feluri de mâncăruri, că oricum nu are cine să mănânce atât, dar pentru mine să mai fac și altceva decât fac de obicei, în cursul anului, este extraordinar. Mergem în vizită pe la prieteni…

Ce preparați pentru domnul Lipă? Ce îi place soțului dvs. cel mai mult?

Îi place salata de boeuf, dar ce nu îi place… Îi plac piftia, sarmalele… Băiatul nu prea e cu mâncărurile acestea, dar îi plac dintre acestea sarmalele și cozonacul cu nucă, pe care adoră să îl mănânce cu lapte. Deci fiecare are pofte. Iar mie îmi place piftia. Așa că va fi o combinație din toate felurile de mâncare.

Elisabeta Lipă: 'Le așteptăm foarte mult și trec foarte repede'

De o vacanță aveți timp?

Nu. Nu am timp și nici nu mi-am propus să mă duc de sărbători să fac Crăciunul și Anul Nou în altă parte, ci acasă, în România. Avem atât de multe locuri frumoase. Avem o țară foarte frumoasă. Nu am apucat să vedem toate frumusețile, să descoperim toate frumusețile acestei patrii, pe care o iubim foarte mult. Și, de ce nu, atunci când simțim nevoia să ne relaxăm, ar trebui să căutăm locuri frumoase unde să petrecem sărbătorile. Le așteptăm foarte mult și trec foarte repede.

Ce vă doriți de la 2024?

Îmi doresc să fiu sănătoasă, familia să fie sănătoasă, sportivii- și ei să fie sănătoși… Să cucerim cât mai multe medalii la Jocurile Olimpice, că anul viitor va fi un an și mai greu! Dar cu încredere în noi, în Dumnezeu, în ceea ce știm noi să facem, ne punem fiecare la bătaie toată experiența trăită în decursul anilor. Și trebuie să mutăm acest munte din loc. Este din ce în ce mai greu de mutat, dar nu imposibil.

Mulțumesc. Mult succes și un an cât mai bun.

Doamne ajută, sărbători frumoase!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton