Elisabeta Turcu și Mioara Velicu au plecat în Iordania, pentru sărbătoarea de Bobotează pe stil vechi: ”Am primit un telefon de la un călugăr drag sufletului meu și...”/ EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Elisabeta Turcu și Mioara Velicu au plecat în Iordania pentru sărbătoarea de Bobotează pe stil vechi. Prima dintre cele două interprete de muzică populară trebuia să ajungă în Israel toamna trecută, în preajma izbucnirii războiului. A rămas acasă și, pentru că se apropia Botezul Domnului în calendarul vechi, Elisabeta Turcu a primit un telefon de la un călugăr apropiat și așa a decis să plece ad-hoc.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Elisabeta Turcu și Mioara Velicu au plecat în Iordania pentru sărbătoarea de Bobotează pe stil vechi. Prima dintre cele două artiste a cântat la Revelionul Artiștilor organizat de Nicușor Ioniță la Sala Concert de la fosta uzină Faur. Elisabeta Turcu a vorbit la început de an despre costumele populare, dar și despre alte lucruri, într-un interviu pentru viva.ro.

38791_105461342840548_1092554_n38791_105461342840548_1092554_n

Citește și: Mioara Velicu, adevărul despre moartea soțului ei, Nicolae Martinescu: „Dacă venea mai înainte, trăia și în ziua de astăzi…”

Citește și: Ce pensie primește Mioara Velicu, după 60 de ani de carieră: „Îmi ajung, aș putea să stau acasă'. De ce nu renunță la spectacole

Citește si: „În 2017 am avut un AVC lacunar. Am fost internată, am slăbit foarte mult, eram convinsă că voi muri'. Prin ce cumpănă a trecut Silvia Dumitrescu, după ce s-a îmbolnăvit de tiroidă

Citește și: De ce participă Cătălin Moroșanu la Survivor All Stars și cu ce sechele a rămas după accidentarea din 2021: „De data aceasta, nu o să mai răspund prin tăcere. S-a schimbat foaia!' / EXCLUSIV

Elisabeta Turcu și Mioara Velicu au plecat în Iordania pentru Boboteaza pe stil vechi. Artista a vrut să plece în Israel, dar a izbucnit războiul

Elisabeta Turcu a plecat în Iordania în această săptămână, împreună cu prietena ei, Mioara Velicu și câțiva apropiați. Cântărețele de muzică populară se află pentru prima dată în această țară și sunt fericite să ia parte la sărbătoarea de Bobotează din calendarul vechi, de pe malul Râului Iordan.

Ce faceți? Unde plecați?

Elisabeta Turcu: Plec în Iordania pentru o săptămână pe cont propriu, pentru prima dată. Nu am mai fost niciodată abia aștept să mergem de Bobotează pe stil vechi.

Cum de v-ați decis?

E.T: Am primit un telefon de la un călugăr drag sufletului meu și imediat m-am hotărât, pe loc. Am invitat-o și pe cumătra mea, Mioara Velicu. și uite că suntem într-un cadru familial.

În toamnă știu că urma să plecați în Israel, înainte de război. Ce ați făcut cu biletele?

E.T: Eu trebuia să plec în Israel chiar în preajma izbucnirii războiului. Nu am mai plecat și banii au rămas acolo. Am înțeles că se vor relua cursele și excursiile. Și atunci, dacă sunt sănătoasă și Dumnezeu îngăduie, vreau să mai merg și la Ierusalim.

Elisabeta Turcu: 'Am cântat la Londra, la un restaurant românesc, după care am rămas o săptămână la băiatul nostru'

Abia ce v-ați întors de la Londra. Ce ați făcut acolo?

De Revelion am cântat la Londra, la un restaurant românesc, după care am rămas o săptămână la băiatul nostru. Și m-am întors acum câteva zile acasă. Am petrecut bine, alături de români în Noaptea de Revelion și m-am bucurat tare că mulți mă știau de când am debutat. Alții au lucrat la barajul Vidraru, de unde sunt eu, și mă știu de copilă, de la serbările școlare. Am întâlnit oameni foarte dragi din toate colțurile țării, care munesc departe de țară.

Spuneați mai devreme acum, la Revelionul Artiștilor de la Sala Concert, din incinta fostei uzine Faur, că ați cântat pentru oamenii de aici…

În seara aceasta, la Revelionul Artișilor am povestit că aici cântam pe vremuri. Am cântat foarte multe Revelioane la Republica. Și m-am bucurat tare mult pentru Silvana și pentru Nicușor, că au făcut o sală așa frumoasă, pentru spectacole și evenimente. Și le doresc să aibă succes, să se bucure de munca lor.

Elisabeta Turcu: 'Am foarte multe costume, dar am mai și dăruit în ultima vreme…'

Vă admir costumele. Câte costume populare aveți doamna Elisabeta Turcu?

Am foarte multe costume, dar am mai și dăruit în ultima vreme, pentru că am multe. Am dăruit și interpretelor mai tinere dar și nepoatelor; și mai am de dăruit. Pentru că, nu am nepoți, încă. Am foarte multe costume și vreau să se bucure de ele și alte persoane.

De bănuțul de la gât ce îmi spuneți?

Am o salbă întreagă cu bănuți, dar acum la gât am doar unul. Mi-a fost drag să achiziționez bănuții și salba, fac parte din costumul popular muntenesc, în mod special de la Muscel. Și atunci eu păstrez cât se poate tradiția.

Elisabeta Turcu: 'Am foarte multe marame, dar din păcate sunt vechi și timpul își spune cuvântul'

Dar de marama aceasta frumoasă?

Maramele sunt specifice Muscelului în mod deosebit. Mă refer la maramele acestea fine. Celelalte se mai poartă și în alte zone, dar marama aceasta fină se poartă la câmpulung Muscel. Am foarte multe marame, dar din păcate sunt vechi și timpul își spune cuvântul.

Pentru 2024 ce vă doriți?

Vreau să urc duhovnicește și, restul, ce o da Bunul Dumnezeu. Au trecut prin acești ani ai vieții mele prin muncă, prin echilibru. Și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a dăruit, pentru că am o viață de familie frumoasă și curată. Așa cum spuneam, nu vreau nimic, decât să pot să merg pe Calea Credinței cât mai mult și în traista vieții mele să adaug cât mai multe lucruri frumoase, să-mi fie de folos, când oi ajunge acolo.

Elisabeta Turcu: 'Pentru că toată viața am fost plecată de acasă, de la vârsta de 18 ani'

Ce v-a determinat să vă mutați în Argeș?

În timpul pandemiei am stat închiși în casa de la Roșu, dar aveam și casa de la Curtea de Argeș. Am făcut-o pentru copilul nostru crezând că o să rămână în țară. După ce ne-a dat drumul să ieșim din casă în pandemie, soțul meu a zis să mergem la munte: 'Vreau să stau să mă răcoresc.' Și a început să pună pomi și se simte atât de bine acolo; el fiind bucureștean. Și mie mi-e drag că așa sunt lângă surorile mele, familia mea, nepoții…

Pentru că toată viața am fost plecată de acasă, de la vârsta de 18 ani. În ultima perioadă, mergeam acasă câte o oră-două. Acum ne-am mutat aici și mai venim în București decât când avem treabă. A venit vârsta, parcă din ce în ce mai mult, să fiu cu ai mei, pentru că am pierdut atâția oameni dragi sufletului meu și mă doare sufletul. Am zis să ne bucurăm rudele care mai suntem.

Foto: facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton