Emil Mitrache, alias Americanu din "La bloc", despre operația pe cord deschis: "Mi-a salvat viața un prieten de-al meu". Actorul nu a avut bani pentru intervenție

 Oana Pantazi
.

Emil Mitrache, alias Americanu din „La bloc”, a povestit că, în urmă cu ceva timp, a trecut prin momente dificile, fiind operat pe cord deschis. Din nefericire, actorul nu și-a permis să plătească suma imensă pe care o necesita operația, dar a fost ajutat de un prieten, care i-a salvat astfel viața.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

În 2022, Emil Mitrache a suferit o operație pe cord deschis, iar intervenția a avut loc într-o clinică privată. Din păcate, actorul nu dispunea de banii necesari, mai ales că totul s-a petrecut în pandemie, perioadă dificilă pentru artiști. Actorul a fost ajutat de un prieten care i-a salvat viața literalmente.

americanuamericanu

Emil Mitrache, alias Americanu din „La bloc”, despre operația pe cord deschis

Mereu optimist și uc zâmbetul pe buze, Emil Mitrache a trecut în urmă cu doi ani printr-o dramă imensă. Carismaticul actor a descoperit că avea probleme cardiace grave, care necesitau operație, însă, din nefericire, nu dispunea de suma necesară, urmând să fie operat într-un spital privat.

Citește și: Emil Mitrache, celebrul Americanu din La Bloc, a încercat multe meserii: „Niciun impresar nu mai bate la poartă'

Citește și: O tragedie l-a împiedicat pe Americanu din La Bloc să avanseze în Armată. Ce l-a șocat pe Emil Mitrache

„Trebuia să mă operez, pentru că dacă nu mă operam, nu mai stăteam de vorbă acum. Numai că o operație la un spital privat costă și nu aveam atunci suma respectivă. E foarte simplu, nu ai, nu dai! Am avut un prieten, care a auzit, pentru că eu nu am dat sfoară în țară legat de cine mă poate ajuta, pentru că era și perioada pandemiei, era toată lumea acasă, bani nu avea nimeni, dacă nu munceai, nu aveai, era o perioadă grea și a venit așa din senin și a spus că mă ajută.

M-a ajutat. Dacă nu era el, făceam cumva această operație, pentru că dacă nu o făceam, era clar, dar poate nu la acel spital privat, ci la unul de stat, mai ieftin. Reușeam, sunt optimist, dar, într-adevăr, recunosc, m-a ajutat foarte mult și îi rămân toată viața recunoscător. Pentru asta sunt prietenii', a mărturisit Emil Mitrache la Antena Stars.

Operația a costat în jur de 10.000 de euro

Actorul a povestit, cu ceva timp în urmă, că a descoperit întâmplător că suferea de inimă. În urma CT-ului, Emil Mitrache a descoperit că avea inima mărită, deși, paradoxal, nu se simțea rău. Medicii au decis însă că avea nevoie de operație fără întârziere.

„Am avut o intervenție pe cord deschis. Dacă nu descopeream întâmplător, nu mai stăteam de vorbă la ora asta. Am descoperit întâmplător, da. Am avut aorta mărită. Du-te și fă și tu niște analize. Nu aveam nimic. Ăsta este criminalul tăcut… Nu te doare… Decât se rupe și într-un minut ai murit. Am o clinică lângă mine, m-am dus. Vă recomand să mergeți la un medic cardiolog chirurg. Am făcut CT-ul, mi-a ieșit, e măricică (58-60). În două luni se mărise cam 7-8 mm', a declarat Emil Mitrache, la podcastul Acasă la Măruță.

Problema a apărut în momentul în care actorul a aflat costul operației, o sumă pe care nu și-o permitea. Din fericire, a fost ajutat de un prieten de nădejde, care s-a oferit să achite suma necesară.

„Păi, de la 10.000-12.000 de euro (n.red. – este prețul operației de inimă). Mi-a salvat viața un prieten de-al meu, mi-a zis: «Du-te, îți plătesc eu!». A durat operația aproape 8 ore, numai până îți face legăturile să-ți schimbe circulația sângelului printr-un aparat…, a mai spus actorul.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton