Fiica de 3 ani a lui Richard Abou Zaki de la Chefi la cuțite a mâncat în zeci de restaurante cu stele Michelin: "Nu refuză niciun fel de mâncare"

 Dumba Gabriela
.

Așa tată, așa fiică! Deși are doar trei ani, fetița lui Richard Abou Zaki de la Chefi la cuțite a mâncat în zeci de restaurante cu stele Michelin și este încântată de preparatele sofisticate, spre deosebire de alți copii de vârsta ei. Chef Richard Abou Zaki spune că fiica lui mânca foie gras la doar un an și jumătate și în prezent nu refuză nici un fel de mâncare, fiind curioasă să deguste cât mai multe preparate.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Richard Abou Zaki este unul dintre jurații noului sezon „Chefi la cuțite’, de la Antena 1, alături de Orlando Zaharia, Ștefan Popescu și Alexandru Sautner. Are o experiență gastronomică vastă, deține un restaurant cu stea Michelin și a gătit pentru mari personalități internaționale.

379291566183876712300391911639892075929862914n379291566183876712300391911639892075929862914n

Fiica lui chef Richard Abou Zaki de la Chefi la cuțite, pasionată de mâncarea din restaurantele cu stele Michelin

În urmă cu nouă ani, Chef Richard Abou Zaki de la Chefi la cuțite debuta în lumea bucătăriei, la restaurantul de trei stele Michelin Le Gavroche din Londra. Chef Richard mărturisește că ar putea scrie o carte în care să adune experiențele trăite de el în tot acest timp – cel mai nou capitol fiind cel savurat în tunica de jurat Chefi la cuțite, rol care i-a adus adrenalina unei competiții explozive, dar și plăcerea degustării la audițiile pe nevăzute.

Despre bucuria degustării celor mai variate preparate Chef Richard spune că face parte și dintre activitățile sale în timpul liber petrecut alături de familie, fiica sa deținând un adevărat record, la numai trei ani. „Îmi place să ies la restaurant alături de familie, să experimentez, testând cele mai diverse creații culinare', a povestit Chef Abou Zaki.

„De altfel, fiica mea, Carlotta, a mâncat, la numai 3 ani, în peste 20 de restaurante cu stele Michelin. La 1 an și jumătate, i-am dat să guste foie-gras și e incredibil cum vrea să guste din tot, nu refuză niciun fel de mâncare. Degustatul a devenit chiar o pasiune pentru ea. Sper să își tot cultive acest gust', a mai spus el.

Plăcerea ieșirilor la restaurant alături de cei dragi este cu atât mai prețioasă cu cât face parte din puținul timp pe care Chef Richard mărturisește că îl petrece alături de familie, în această perioadă a vieții. „De viața de tată mă bucur mai puțin decât mi-aș dori, din păcate, pentru că munca îmi consumă mult timp. Ăsta e marele meu regret, că nu o pot vedea pe Carlotta, pas cu pas, cum crește, dar tot ce fac este și pentru ea. Sper să îi las ceva în viața asta, pentru că acum am o adrenalină extraordinară, o dorință de muncă, de a realiza lucruri', a declarat Chef Abou Zaki.

Citește și: Anunțul oficial al Antenei 1 despre Chefi la cuțite. Richard Abou Zaki, Alexandru Sautner, Ștefan Popescu și Orlando Zaharia sunt noii jurați ai emisiunii

Citește și: Cine ar fi noii jurați de la Chefi la cuțite, după plecarea lui Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu: „Numele lor sunt…’

Cine e Chef Richard Abou Zaki, noul jurat de la Chefi la Cuțite

Richard Abou Zaki are 26 de ani, este orginar din Piatra Neamț și locuiește de ani buni în străinătate. Și-a descoperit pasiunea pentru gătit la o vârstă fragedă, iar tatăl său a fost cel care l-a susținut să facă carieră în acest domeniu.

La vârsta de 5 ani, noul jurat al show-ului culinar s-a mutat din România și este de părere că meseria i-a fost predestinată.

„Eu m-am născut la Piatra Neamț, am 26 de ani și vin din Italia. Am început să gătesc de când aveam 8 ani, mama mea muncea la fabrică și eu am rămas acasă. Am crescut cu pasiunea asta de când eram mic. Visul meu era să fiu bucătar.

Mama mea e română, iar tatăl meu e de origine libanez. Ei s-au cunoscut în Cipru, când mama mea era o balerină profesionistă, apoi m-am născut eu. Ei s-au despărțit când aveam 6 luni, iar tatăl meu a plecat în America. Eu am rămas cu mama mea. Cu tata am ținut legătura, vorbeam de 2-3 ori pe an. (…) Eu mi-am dedicat toată viața bucătăriei. Cred că a fost destinul meu să mă fac bucătar’, a mărturisit Richard Abou Zaki la Chefi la Cuțite, când a fost concurent în ediția 16 a sezonului 11.

Debutul în carieră l-a făcut în celebrul restaurant Le Gavroche, primul restaurant cu 3 stele Michelin din Anglia. Mai apoi, și-a continuat experiența ca sous-chef alături de faimosul Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana, un restaurant cu trei stele din Italia.

De-a lungul carierei, Richard Abou Zaki a gătit pentru mari personalități, inclusiv Barack Obama. În prezent, deține patru restaurante, unul dintre ele fiind premiat cu o stea Michelin, ce atestă calitatea preparatelor și a serviciilor.

„Am 4 restaurante. Mi-am dat viața pentru bucătărie și niciodată nu m-am gândit să renunț la ea. Am restaurantul meu în Italia cu o stea Michelin, am obținut-o în 9 luni’, spunea Richard la Chefi la Cuțite.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton