Florin Busuioc dezvăluie cât de precisă este, de fapt, prognoza meteo: "Un lucru pe care nu-l știe multă lume"

.

Florin Busuioc sau Busu de la Meteo, așa cum îl știe toată lumea, este, de 20 de ani, unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori Meteo din România și desemnat, la un moment dat, cel mai bun din țară. Putem spune, așadar, că Florin Busuioc are acces la mult mai multe informații decât oamenii de rând atunci când vorbim despre vreme și prognoze meteo.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE GRATIS, AICI

Busu a fost desemnat „Cel mai bun prezentator meteo al anului din Europa’ în 2010, premiu acordat de Societatea Europeană de Meteorologie. Florin Busuioc spune că la Meteo se simte cel mai bine din tot ce a încercat până acum, la TV și n-ar schimba cu nimic acest job.

busu-61852800-nlcabusu-61852800-nlca

Florin Busuioc, adevărul despre prognozele meteo

Florin Busuioc spune că cele mai multe prognoze pe termen lung nu sunt tocmai exacte, mai ales dacă depășesc o perioadă de patru zile. Potrivit prezentatorului, după ce trec aceste patru zile, o prognoză este mult mai puțin precisă. Vremea se schimbă foarte des, motiv pentru care prognozele sunt valabile, în general, pentru perioade mai scurte.

Vă spun ceva, un lucru pe care nu-l știe multă lume, tot ce este peste patru zile, prognoza de peste patru zile, este valabilă 7%. Atât! Nu se poate face prognoză pe mai mut de patru zile. Se schimbă vremea de la o oră la alta', a explicat Florin Busuioc în podcastul găzduit de Horia Brenciu pe YouTube, Lucruri Simple.

După intervalul de patru zile, vremea poate varia destul de mult. Modelele de predicție meteo au la bază date în timp real, precum și stimulări, iar pe baza acestora este estimată evoluția fronturilor atmosferice.

Busu recunoaște că nu doar o dată a fost acuzat că transmite date greșite, la Meteo. „Ba da, mi s-a reproșat tot timpul, am avut probleme mari cu oamenii din cauza asta „Haide, că vă știu eu pe voi, le dai verișorilor să tragă ce vor ei’, numai de astea am avut, probleme. Dar tu știi un lucru absolut înfiorător pe care l-am aflat ulterior? Toți marii câștigători de la bingo au sfârșit foarte rău, nu au știut ce să facă cu banii. Unul dintre ei era dependent de jocurile de noroc și a fârșit cu probleme foarte mari. Și-au lăsat femeile, copii, și-au cumpărat mașini, case„, a mai declarat Busu.

Citește și: Student la Poliție și influencer, Adrian Dumitru, alias Adrian Elicopter de luptă, a fost prins beat la volan. Fratele lui, arestat după ce a agresat un agent şi a ameninţat poliţiştii

Citește și: Terorizată și amenințată, Mădălina Ghenea a apelat la justiție: „Trimite inclusiv mesaje membrilor familiei, prietenilor și colaboratorilor, provocându-mi o stare gravă de anxietate'

Citește și: Cum au schimbat-o pe Adela Popescu cei 14 ani de relație cu Radu Vâlcan: „Nu există să îi cer ceva și să nu facă pe naiba în patru să se întâmple lucrul ăla'

Florin Busuioc a vorbit și despre cum se făceau prognozele meteo cu mai bine de 30 de ani în urmă.

Începând cu anul 1990 nu se mai poate face prognoză pe bază de statistică, ele au murit. Înainte așa se făcea. Știai că vremea va fi cam la fel între lunile trecute, făceai o statistică pentru agricultură, zboruri', a mai spus Busu.

Cum a ajuns Florin Busuioc să prezinte Meteo

Numele „Busu’ i-a fost atribuit în mediul PRO TV, unde a început să lucreze în anul 1995. A devenit cunoscut pentru voice-over-ul la emisiunile concurs, inclusiv Dăruiești și Câștigi, iar apoi pentru prezentarea emisiunilor Bingo și Bucătăria lui Radu.

„Am intrat în lumea PRO TV în 95. Debutul a fost înainte de a emite PRO TV, când făceam dublaje pentru desene animate care urmau să intre peste șase luni. Noi le făceam din vară, iar ele urmau să intre pe post sâmbăta și duminica… toamna!

Mai târziu, m-am „pricopsit’ cu a face voice-over la emisiunile concurs, pentru că George Vintilă, care făcea asta, a venit și m-a rugat să fac. El voia să plece la radio, să facă alte lucruri și alte proiecte. Am zis: „Da, sigur, cum să nu?’… „Dăruiești și câștigi’ a venit mai târziu. După aceea, a venit „Bingo’, iar mai târziu a venit emisiunea „Bucătăria lui Radu’… cu regretatul mare, mare om Radu Anton Roman… ‘, spunea Busu acum ceva timp.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton