Drama neștiută a lui Florin Niță, portarul Naționalei. Orfan de tată și cu mama bolnavă, fotbalistul a muncit de mic: "Dacă încep să povestesc, trebuie să plâng"

 Dumba Gabriela
.

Florin Niță, portarul Naționalei, este, fără îndoială, unul dintre eroii meciului România-Ucraina, din EURO 2024. Puțini sunt cei care știu că fotbalistul ascunde o poveste tristă de viață, însă cu final fericit. Orfan de tată de la vârsta de 5 ani și cu mama bolnavă, Florin Niță a muncit pe brânci, încă de mic și spune că și acum izbucnește în plâns când își amintește acea perioadă.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

La 37 de ani fără câteva zile (n.r. pe 3 iulie este ziua lui de naștere), Florin Niță este una dintre vedetele EURO 2024, internaționalul român contribuind în mod decisiv la succesul reprezentativei României în debutul la EURO 2024. Totodată, Florin Niță a bifat 35 de meciuri pentru formația Gaziantep în actualul sezon, partide jucate în Superlig și Cupa Turciei.

48275763_2229803830374356_7668636185425608704_n48275763_2229803830374356_7668636185425608704_n

Florin Niță a rămas orfan de tată la 5 ani și a muncit de mic pentru a-și îngriji mama bolnavă

Rămas orfan de tată de la vârsta de 5 ani și cu o mamă bolnavă, Florin Niță s-a văzut nevoit să muncească de foarte devreme, de copil. Unul dintre îngerii săi păzitori a fost vecina Pansela. Ea e femeia care i-a spus niște vorbe ce i s-au înfipt copilului Florin Niță în creier și pe care nu le-a uitat niciodată.

'Aveam o vecină pe care o chema Pansela. O fostă vecină din Drumul Taberei, care m-a ajutat foarte mult. O să o țin minte mereu. M-a luat de mână și mi-a zis că dacă nu voi munci, nu o să reușesc', a povestit el la un moment dat pentru gsp.

Și a muncit la ambalat cozonaci. Chiar dacă era un copil: 'Viața îți dă și bune, și rele! Ea a fost cea care m-a dus în fabrica de cozonaci'. 'Mi-e greu să vorbesc…. Aproape că nu pot… Dacă încep să povestesc, trebuie să plâng… Munceam pe unde puteam. Munceam la propriu! Am lucrat până şi la o fabrică de cozonaci!', își amintea el.

Florin Niță ambala cozonaci când era mic, de teama de a nu rămâne pe străzi

Florin Niță dezvăluie că a început să muncească încă de mic copil și avea un singur gând în minte: teama de a nu ajunge pe străzi sau a nu avea ce mânca.

'Da, ambalam cozonacii! Nu m-am dat niciodată la o parte de la muncă și nu e nicio rușine să mergi să muncești, să câștigi bani, să ai un drum. Când rămâi al nimănui, te gândești lângă cine să stai, cu cine să vorbești. Chiar dacă eram un copil când mi-am pierdut tatăl, mă gândeam că trebuie să stau lângă cineva care să-mi poată da ceva de mâncare…', rememorează el acele timpuri.

Florin Niță își amintește cu emoție cât de greu îi era, dar nu a renunțat niciodată pentru ca mama lui avea nevoie de el.

'Mă gândeam că trebuie să mă duc să muncesc de mic pentru a nu rămâne în stradă, sub cerul liber… Toți se uitau la mine și erau impresionați că fac sacrificii pentru a-mi ajuta familia. Trebuia să fac ceva să-mi ajut familia. Mama era bolnavă, nu aveam bani și ne bucuram de fiecare dată când ajungeam acasă cu un cozonac…

Mă dureau picioarele, că eram mic și tot împachetam la cozonaci. Dar știam că trebuie să muncesc să-mi iau cozonacul', povestește el despre copilăria care nu a fost copilărie. 'Viaţa mea? Pfuuu… Nu cuprinde prea multe lucruri. A însemnat muncă, muncă și iar muncă!', mai spune portarul Florin Niță.

Cel mai greu moment din viața unui portar către care privesc ațintiți și cu respirația tăiată milioane de oameni, zeci, poate sute de milioane de oameni? 'Offf. Au fost atâtea, nici nu ştiu pe care să-l aleg ca fiind cel mai greu… Cred că atunci când am rămas singur! Singur, singur…. Fără părinți, fără bunici, fără nimeni. Atunci am luat viața-n piept de unul singur', mărturisește el.

Citește și: Oana și Vlad Gherman, prima apariție după nuntă, la Petrecerea VIVA! 2024. Zâmbitori și eleganți, cei doi actori au atras toate privirile pe covorul roșu

Citește și: Bianca Drăgușanu vrea să facă pace cu Claudia Pătrășcanu, fosta soție a lui Gabi Bădălău: „Ne certăm fără motiv, din cauza cuiva care nu a meritat niciodată. Circul va continua atât timp…'

Cum a ajuns Florin Niță să facă fotbal

Florin Niță spune că tot vecina lui, Pansela, a fost cea care l-a dus la fotbal și l-a asigurat că sportul îi va aduce bucurii. Și așa a fost!

'Tot ea a fost cea care m-a dus la fotbal şi mi-a zis: Bucură-te de fiecare dată când joci fotbal, e o plăcere a vieţii!. Așa am ajuns la fotbal. Mi-a spus în primele zile: „Florine, să te ții de fotbal și vei avea multe bucurii!'.

Și bucuriile au venit, încet, încet. Dar cu multă trudă și răbdare. 'Când ești un copil amărât, singur pe lume, trebuie să ai forţa să rezişti și să nu te laşi doborât de nenorocirile vieții. Trebuie să-ți vezi mereu de treabă, chiar dacă de multe ori nu ai niciun chef. În viață nu trebuie să ai nasul pe sus, trebuie să fii umil, cel puţin ăsta e crezul meu! Şi, obligatoriu, trebuie să mergi înainte și să fii puternic. Viața te călește', mai spune Florin Niță.

Florin Niță este căsătorit de 11 ani și are doi copii

Florin Niță a avut și are norocul de a avea alături o femeie tot puternică și înțeleaptă ca Pansela, pe Laura, cea care i-a devenit soție în urmă cu 11 ani, tot într-o zi de iunie, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Florin și Laura se cunosc de adolescenți, iar în urmă cu 11 ani au promis în fața lui Dumnezeu să-și fie alături până la moarte. Vor merge pe acest drum crescându-și frumos copiii, o fetiță și un băiețel. După meciul unde Florin Niță a fost unul dintre eroi, numele lui fiind rostit cu mândrie și recunoștință, Laura scria pe rețelele de socializare:

'Câte am trăit împreună și câte vom mai trăi împreună. Azi mi-am amintit toate visurile si promisiunile tale, toate sacrificiile tale, toate durerile tale, toate nopțile nedormite, nopți cu multe ofuri și mult freamăt. Azi mi-am amintit toate urcușurile si coborâșurile tale și mi-au curs lacrimile. Azi ai făcut istorie, ați făcut istorie! Azi nu ai fost doar al nostru, al meu și al copiilor, azi ai fost încă o dată al României. Te iubim, tati! Sunt atât de mândră!! Mulțumesc, Doamne pentru tot!'

Florin Niță, mesaj emoționant adresat lui Marius Șumudică, căruia îi spune „tată”

Florin Niță este în cea mai bună perioadă a carierei sale și spune că pentru asta un mare merit îl are și fostul său antrenor, Marius Șumudică, căruia i-a transmis un mesaj emoționant după victoria României de la EURO 2024.

'Bună seara, tată! Voiam să vă spun că sunt recunoscător pentru ajutorul dumnevoastră. Voiam să vă mulțumesc pentru încrederea și bunătatea pe care mi-ați oferit-o! Cu ajutorul lui Dumnezeu și al dumnevoastră, am reușit să ating un vis pe care îl aveam din copilărie. Vă doresc sănătate și cât mai multe echipe să le antrenați. Vă respect și vă iubesc! Doamne ajută!', a fost mesajul pe care Niță i l-a trimis lui Șumudică

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton