Florin Piersic a fost externat după o lună și jumătate de spitalizare. Cum se simte acum: "Se mobilizează singur pe distanţe scurte, iar probele de laborator sunt în limite normale"

 Oana Pantazi
.

Vești bune pentru fanii reputatului actor – Florin Piersic a fost externat azi, după o lună și jumătate de spitalizare la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor'. Iată care este acum starea de sănătate a actorului!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

Florin Piersic a fost externat azi de la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie Foișor, unde fusese internat pe data de 9 mai, pentru o operație de extragere a protezei de genunchi, ce devenise o sursă de infecție și îi punea viața în pericol.

386c7de6fc32001a000053e242ee0616386c7de6fc32001a000053e242ee0616

Florin Piersic a fost externat după o lună și jumătate de spitalizare

Actorul Florin Piersic (88) a fost externat, luni, de la Spitalul Foișor, instituția medicală anunțând că evoluția pacientului este favorabilă, probele de laborator sunt în limite normale, iar în perioada următoare actorul se va interna într-o clinică de recuperare.

„În dimineaţa zilei de 3.06.2024, domnul Florin Piersic a fost externat de la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor”. Evoluţia pacientului este favorabilă, acesta este conştient, cooperant, se mobilizează singur pe distanţe scurte, iar probele de laborator sunt în limite normale”, afirmă sursa citată, conform News.ro.

Citește și: Mihai Albu a revenit la muncă după operația de cancer de prostată: „Am trecut hopul cel mare. O boală…’. Cum se simte acum

Citește și: Cum arată apartamentul de lux al Gabrielei Lucuțar. E situat în apropierea unei biserici, iar amenajarea a durat aproape 10 ani/ Obiectele din living care amintesc de profesia „Reginei Întunericului’

Florin Piersic a fost transferat, la începutul lunii mai, de la Institutul Matei Balș la Spitalul „Foişor' din Capitală, unde i-a fost scoasă proteza de la genunchi. Înainte dea fi transferat la în București, Florin Piersic a fost internat la Spitalul Militar din Cluj.

Florin Piersic a fost internat în 4 spitale

În ultima perioadă, florin Piersic a trecut prin mai multe provocări, reputatul actor fiind internat în nu mai puțin de 4 spitale în acest interval – două din Cluj și două din București. Primele probleme de sănătate au debutat la jumătatea lunii aprilie, când actorul a ajuns la Spitalul Militar din Cluj. La finalul aceleiași luni, actorul a fost transferat la Institului Inimii din Cluj. Pe 7 mai, medicii clujeni au luat decizia de a îl transfera pe Florin Piersic la Institutul Matei Balș din București.

Pe 9 mai însă, Florin Piersic a fost transferat de la Institutul Matei Balș la Spitalul Foișor din Capitală, starea sa de sănătate fiind considerată gravă. specialiștii de la Foișor au depistat că starea actorului s-a deteriorat din cauza unui „sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi”.

Florin Piersic a fost operat în aceeași zi pentru extragerea protezei de genunchi, deoarece aceasta devenise sursă de infecție, și înlocuirea acesteia cu o proteză tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic.

La câteva zile după operație, reprezentanții Spitalului Foișor au anunțat că starea actorului este stabilă și a început să se amelioreze. Ulterior, actorul a ieșit din secția ATI, fiind mutat în salon, și a început recuperarea medicală și kinetoterapia. Azi, Florin Piersic a fost externat și urmează să se interneze într-o clinică de recuperare.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton