Florin Piersic, confesiune emoționantă despre mama sa: "Cu lacrimi în ochi, mi-a spus..."

 Radulescu Ruxandra
.

Florin Piersic, confesiune emoționantă despre mama sa, femeia pe care a venerat-o dintotdeauna și a cărei amintire a păstrat-o mereu vie. Marele actor al scenei românești a relatat o serie de întâmplări din viața sa tumultoasă, în noul volum pe care l-a lansat recent. În cartea biografică, „Viața este o poveste…”, Piersic a relatat o întâmplare, care l-a marcat pe viață și care a îndurerat-o pentru totdeauna pe mama sa.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Florin Piersic, confesiune emoționantă despre mama sa, în noul volum biografic pe care l-a lansat, recent, „Viața este o poveste”. Ajuns la 80 de ani, Piersic a dezvăluit, cu sufletul deschis, cele mai adânci emoții ale ființei. Cu umor, empatie și tragism, actorul relatează întâmplările prin care a trecut de-a lungul vieții, dintr-o perspectivă profund umană, lipsită de teatralitatea gestul scenic.

amanta-florin-piersic-gabriela-werner-23159amanta-florin-piersic-gabriela-werner-23159

Florin Piersic, confesiune emoționantă despre mama sa

Legendarul actor Florin Piersic a iubit-o enorm de mult pe cea care i-a dat viață. Actorul nu a ezitat niciodată să vorbească despre mama sa cu un nesfârșit dor. Totuși, nu toți știu că Piersic a mai avut o soră, pe nume Lucica, de care era foarte atașat. Cea mai mare tragedie din viața actorului a fost momentul când Lucica a murit înecată. Trupul firav al copilei a fost descoperit după patru zile, în apele Prutului. Acela a fost momentul când mama lui Piersic a suferit un șoc, căci nu putea concepe că și-a pierdut unica ei fiică.

Citește și: Tatăl lui Florin Piersic a salvat familii de evrei în perioada Holocaustului: „I-a ascuns în…’

„Îmi amintesc de ziua cea mai tristă a vieţii mele, când mama, smulgându-se de la brațul tatălui meu, s-a repezit la sicriul în care era Lucica noastră, găsită după patru zile de niște pescari, plutind pe apele nemiloase ale Prutului.

Încercarea ei de a o îmbrățişa mi-a rămas întipărită pe retină, într-un fel pe care nu-l pot povesti. Apoi, îmi amintesc de ziua în care, printr-un geam pe care curgeau lacrimile ploii de sfârșit de octombrie, am văzut-o pe Mama, în negru, coborând alături de tata dintr-o birjă.

Citește și: Cel rol a vrut Florin Piersic să joace și de ce nu a reușit niciodată: „Îl regret’

În disperarea lor de a obține alinarea spirituală după pierderea Lucicăi, fuseseră plecați ceva vreme la București, timp în care eu rămăsesem în grija familiei Puha.

„A venit mama, au venit!', am strigat. Era 1942, toamna. Pe scări, mama m-a luat în brațe și, cu lacrimi în ochi, mi-a spus: „Florinel, Lucica, nu mai vine.', dezvăluie Piersic în volumul biografic, citat de Click!

Citește și:Ce ritual respectă Gina Pistol și Smiley, de când au devenit părinți:'Cel mai bun exercițiu'

Citește și:Amna vine la Stand-Up Revolution:'Trebuie s-o luăm cu noi la show-uri, neapărat'

Florin Piersic, detalii din culisele celei mai înspăimântoare scene pe care a filmat-o vreodată

În cartea sa, Florin Piersic a cuprins și una dintre cele mai înspăimântătoare peripeții pe care le-a trăit pe platourile de filmare. Este vorba despre pelicula Harap Alb, în regia regretatului Ion Popescu Gopo. Actorul și-a amintit despre scena în care personajul pe care îl interpreta, Harap Alb, trebuia să se lupte cu o ursoaică. În lipsa efectelor speciale, Piersic s-a luptat cu o ursoaică în carne și oase.

Acum, gândiți-vă şi dumneavoastră! Cum să te lupți cu ursoaica?! Eu prind momentul, o apuc de ceafă, dă să scape, se ridică în două labe, eu nu știu cum mă învârt în aer, mă ia ca pe un fulg și pic cu ursoaica peste mine.

Mă rostogolesc cu ea în iarbă. O simt și-i văd botul cum mă miroase. Pălăria mea roșie îmi cade de pe cap. Îi place, o apucă și o mușcă. O cuprind, sunt peste ea, deodată, dracu știe cum, ea e iarăși peste mine.

Vreau să mă ridic cumva, dar pintenii de la cizmulițele roșii se-ncurcă unul în altul. Mă ridic și cad. Iar mă ridic și iar cad, strigând: „Taată, Taată!' Ursoaica nu pricepea ce fac, era lângă mine, eu mai puneam mâna pe ea, Gopo striga: „Genial, ești formidabil, m-ai înnebunit, ești cel mai curajos!', mai relatează acesta în volumul biografic.

Florin Piersic: „Nu vă vorbesc ca un actor, ci ca un om”

Noul volum al lui Florin Piersic este creat asemenea unei confesiuni. Cititorii vor avea ocazia să descopere cine este omul din spatele artistului-vedetă. Actorul e conștient că publicul îl va percepe mereu priin prisma personajelor sau a aparițiilor televizate, în care se manifestă cu exuberanță și fascinează cu fiecare vorbă. Piersic susține că viața reală este diferită de cea din lumina reflectoarelor și dorește să ofere o șansă publicului de a-l cunoaște și din această perspectivă.

Astăzi nu vă vorbesc ca un actor, ci ca un om. Știam că va veni momentul când voi putea spune LIBER tot ceea ce simt. În general, și-n special oamenii, se iau după prima impresie, te caracterizează și te categorisesc într-un anume fel.

E greu, e foarte greu să le schimbi imaginea. Ei te vor așa cum te-au cunoscut sau cum te doresc. Și-atunci ajutați-mă să-ncerc a vă schimba cărarea făcându-vă să înțelegeți că anii care s-au adunat în spatele meu m-au învățat multe. Gândesc altfel, văd altfel. Personajul aparent superficial, flușturatic, simpatic, permanent victorios, optimist și la urma urmei credul, imaginea de „copil mare' care mi-a fost mereu atribuită ca un laitmotiv, doresc s-o înlocuiesc acum, la aproape „sfârșitul socotelilor' cu cealaltă fațetă a medaliei.„a mai mărturisit marele actor în cartea sa.

FOTO: Instagram, Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton