Frank Farian, fondatorul celebrei trupe Boney M, a murit la 82 de ani. Liz Mitchell, membră a formației: „Munca noastră a fost binecuvântată și...”

 Radulescu Ruxandra
.

Producătorul muzical german Frank Farian, devenit faimos ca fondatorul trupei de succes, Boney M, a murit la vârsta de 82 de ani. Anunțul a fost făcut de familia lui Farian care a declarat că acesta s-a stins din viață la domiciliul său din Miami.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Producătorul muzical Frank Farian a încetat din viață la vârsta de 82 de ani, a anunțat familia sa. Farian a devenit cunoscut ca fondatorul trupei disco Boney M. Acesta a inființat și alte formații, precum Mili Vanilli, ulterior implicată într-un scandal imens, când s-a aflat că alți cei doi membrii făceau playback, piesele fiind cântate de alți artiști.

German music producer and hitmaker Frank Farian dead at 82German music producer and hitmaker Frank Farian dead at 82

Frank Farian, fondatorul celebrei trupe Boney M, a murit la 82 de ani

Născut Franz Reuther în 1941 la Kirn, în sud-vestul Germaniei, Farian s-a format ca bucătar și a urmat o carieră muzicală, mai întâi ca cântăreț și apoi ca producător.

Citește și: Mihai Albu, adevărul despre relația cu fiica iubitei lui: „Am ieșit toți trei afară la zăpadă și…'

Citește și: Magda Catone a dezvăluit când va avea loc nunta fiului său, Carol: „E anunțată deja…'. Ce spune actrița despre relația cu viitoarea ei noră

Citește și: De ce a lipsit Gabriela Cristea de la prima ediție Mireasa – Capriciile Iubirii. A fost internată de urgență la spital: „Mă durea totul. Am niște probleme de sănătate…’

Citește și: Cine este Ana Porgras de la Survivor All Stars. E fostă gimnastă recunoscută pe plan internațional

De asemenea, a lucrat cu artiști precum Meat Loaf și Stevie Wonder și se spune că piesele produse de el au vândut aproximativ 800 de milioane de discuri în întreaga lume. Farian a format iniţial Boney M în 1974, lansând sub acest nume piesa dance Baby Do You Want To Bump.

Liz Mitchell, una membrele originale ale trupei Boney M, a transmis un mesaj emoționant în memoria lui Farian într-o postare pe Facebook.

Fie ca Frank să se odihnească în pace. Munca noastră a fost binecuvântată şi i-a ajutat pe oamenii care au avut privilegiul de a o asculta”, a scris ea, potrivit Mediafax.ro.

Frank Farian, fondatorul trupei Mili Vanilli, implicat într-un scandal imens

În 1990, Farian a fost implicat într-un scandal cu privire la trupa Milli Vanilli, când cei doi membrii au recunoscut, în cadrul unei conferințe de presă că nu ei au cântat pe piesele lor.

Scandalul cu privire la trupa Mili Vanili a fost generat de faptul că trupa, care a avut o mulțime de hituri la sfârșitul anilor 1980 – a primit ulterior premiul Grammy pentru cel mai bun artist nou.

În 2022, Farian a dezvăluit că a suferit o intervenție chirurgicală pe inimă și i s-a introdus o valvă cardiacă de porc, despre care a spus că i-a salvat viața.

FOTO: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton