Gabi Bădălău a fost trimis în judecată de procurorii DNA. E acuzat că a dat mită unui primar să primească un contract

.

Gabi Bădălău a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Gabriel Bădălau, fiul fostului baron local Niculae Bădălău, a fost trimis în judecată în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA că ar fi dat mită unui primar pentru un contract de rețea de alimentare cu apă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Gabi Bădălău a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Pe de altă parte, Niculae Bădălău, tatăl lui Gabi Bădălău, care a fost vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi, a fost eliberat pe 10 martie din închisoare și plasat sub control judiciar într-un dosar de corupție.

Gabi Bădălău a fost trimis în judecată de procurorii DNA


Gabi Bădălău este acuzat de procurorii DNA că ar fi dat mită unui primar, pentru un contract de rețea de alimentare cu apă, conform unui comunicat remis joi de instituția anticorupție.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui inculpat, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 354/VIII/3 din 22 martie 2023, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui inculpat, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită‘, a arată DNA.

Potrivit informațiilor „Adevărul’, persoana în cauză e Gabi Bădălău.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: În contextul derulării unui contract încheiat de primăria unei comune cu o asociere de firme (din care făcea parte și societatea administrată în fapt de inculpat), ce avea ca obiect „Înființare rețea de alimentare cu apă în satele …, comuna …, județul Giurgiu’, în lunile octombrie 2021 și noiembrie 2022, omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, împreună cu o altă persoană, i-ar fi oferit bani, prin intermediar, primarului comunei respective, după care tot în luna noiembrie 2022, aceluiași edil, i-ar fi promis un procent de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului, pentru ca, în schimb, acesta din urmă să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme’, explică procurorii DNA.


În scopul menționat mai sus, la data de 25 noiembrie 2022, prin același intermediar, i-ar fi fost remisă primarului suma de 35.000 lei, reprezentând o primă tranșă din suma promisă inițial, mai arată sursa citată.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Citește și: Ce i-a spus Claudia Pătrăşcanu lui Gabi Bădălău, după divorț: ‘Niciodată să nu spui niciodată. Eu îmi găsesc fericirea în ochii…


Citește și: De ce i s-a interzis lui Dan Diaconescu să mai apară la TV și ce s-a întâmplat cu televiziunea OTV

Citește și: Cine este Emilia Bățău, soția lui Dan Diaconescu. De ce a fost executată silit, acum 3 ani

Citește și: Cum se înțeleg copiii Claudiei Pătrășcanu și ai lui Gabi Bădălău cu fiica Biancăi Drăgușanu

Tatăl lui Gabi Bădălău, Niculae Bădălău, a scăpat de arest

Niculae Bădălău, fost ministru PSD și ex-vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi, a scăpat de arest la începutul lunii martie, la aproape trei luni de la încătușare. Politicianul a fost plasat sub control judiciar, decizia fiind definitivă.


În baza art. art. 425 alin. 7 pet. 2 lit. a C.p.p. rap. la art. 205 alin 10 C.p.p. admite contestațiile formulate de inculpații Bădălău Niculae și Matache Elena, împotriva încheierii din data de 28.02.2023, pronunțată de Tribunalul Giurgiu în dosarul nr. 1977/122/2022/a1.4. Desființează încheierea din data de 28.02.2023, pronunțată de Tribunalul Giurgiu în dosarul 1977/122/2022/a1.4 și, rejudecând, dispune: În baza art. 242 alin. 2 C.p.p. și art. 211 și urm. C.p.p., înlocuiește măsura arestării preventive a inculpatului Bădălău Niculae cu măsura controlului judiciar„, se arată în decizia instanței.


Pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, Bădălău trebuie să respecte mai multe obligații, și anume:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată, ori de câte ori este chemat;


b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței;

c) să se prezinte la organul de poliție competent – cel în circumscripția căruia se află domiciliul inculpatului, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.

De asemenea, pe durata controlului judiciar, acesta nu trebuie să părăsească limita teritorială a României fără încuviințarea prealabilă judecătorului de cameră preliminară/instanței de judecată și să nu comunice, direct sau indirect, cu martorul Păsat Dan și inculpata Matache Elena. n temeiul art. 215 alin. 3 C.p.p., atrage atenția inculpatului Bădălău Niculae că, în caz de încalcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Dispune punerea în libertate a inculpatului Bădălău Niculae, dacă nu este arestat în altă cauză, arată magistrații.


Aceeași măsură a fost dispusă și pentru inculpata Matache Elena.