Doliu uriaș în lumea muzicii! A murit marele artist Gabriel Cotabiță, la numai 69 de ani. Tragicul anunț a fost făcut de cunoscutul dirijor și prieten al artistului, Ionel Tudor. Artistul a fost internat și a stat în comă și cauza morții se pare că ar fi fost un AVC.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Gabriel Cotabiță a murit după un lung șir de probleme de sănătate și după ce a stat mai multe zile internat, în comă. Lumea muzicii e mai săracă, după ce Gabriel Cotabiță s-a stins din viață la numai 69 de ani. Anunțul devastator a fost făcut de prietenul artistului, celebrul dirijor, Ionel Tudor. Cauza morții ar fi, se pare, un AVC.
Gabriel Cotabiță a murit la 69 de ani
Anunțul că Gabriel Cotabiță s-a stins din viață a fost făcut de pretenul lui Ionel Tudor.
‘Ai plecat, Gabi, și ai lăsat muzica pop românească fără una dintre cele mai mari și mai personale voci! Am fost nu doar colaboratori ci și prieteni din tinerețe! Am lansat împreună piese care au bucurat generații de ascultători („Noapte albastră', „Te rog, domnișoară, nu pleca', „Și va mai trece-o noapte', „Viața e un cazino', „Voice from above', „Uneori-El amor', „Să nu ne spunem adio', „Poate că da, poate că nu' etc)!
Am lansat împreună cu Joey de Alvaré primul CD din România! Am făcut lucruri frumoase împreună, lucruri care nu se pot uita! Am împărțit multe momente ale vieții și carierei noastre împreună!…Te vom păstra mereu în inimile noastre! Dumnezeu să te odihnească în pace și lumină!‘ – a transmis Ionel Tudor pe rețelele de socializare.
Cine a fost Gabriel Cotabiță
Născut pe data de pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, Gabriel Cotabiță a fost cântăreţ de muzică uşoară şi pop-rock, prezentator, producător muzical, dar şi de televiziune. Reamintim că a fost solistul formaţiei VH2, precum și fost membru al trupei Holograf, în anii 1980.
În egală măsură, el figurează pe coloana sonoră a peliculei „Rezervă la start’, de Anghel Mora
Gabriel Cotabiţă a avut o carieră de succes, lansând mai multe albume, printre care se numără „Formaţii rock 5′ (cu formaţia Redivivus, album colectiv), „Holograf 1′ (cu formaţia Holograf), „Noapte albastră’, „Noi rămânem oameni’, „Prima iubire şi ultima’, „În fiecare zi mi-e dor de tine’ (cu Marina Florea), „Prizoner’, „Viaţa e un cazino’, „Greatest Hits’ (cu formaţia VH2), „Dacă n-ai iubi’ (cu formaţia VH2), „Fărâme de tandreţe’, „2′ (cu formaţia VH2) şi „25 de ani de nopţi albastre – Best of Gabriel Cotabiţă’.
Cu ce probleme de sănătate s-a confruntat Gabriel Cotabiță
Gabriel Cotabiţă a fost internat la spital în luna ianuarie a anului 2021, după ce fusese diagnosticat cu COVID-19. Reamintim și că artistul a stat o lună în comă, în primăvara anului 2015, din pricina unui stop cardio-respirator. La acea vreme a fost găsit inconștient, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală, fiind singur când i s-a făcut rău.
„De vreo 2 ani, supraviețuiesc numa. Se numește Supraviețuitorul. De când am schimbat anul, am trecut prin probleme de sănătate ciudate. De 5 ani mi se tot întâmplă, de când am stat în comă. Se pare că anul acesta a fost nefast pentru mine.
Am fost de Revelion în spital, cu COVID-19. Apoi m-am internat cu tiroida, luna trecută. Nu a fost AVC, daca era, nu mai eram aici. A fost cu tiroida. Nu m-am operat, m-am tratat, declara Gabriel Cotabiță, în urmă cu 3 ani, în ziua în care împlinea 66 de ani.
‘Mi-a fost foarte greu luni de zile! Îmi amintesc că urcam pe scenă cu prompter, și cântam uitându-mă tot timpul acolo! Avem momente când nu îmi aduceam aminte versurile, erau așa niște flash-uri ciudate… și trebuia să fac ceva rapid! De aceea, am recurs la acel tertip, să nu simtă oamenii din public că ar fi fost ceva în neregulă cu mine. Tulburările erau dure și îmi dădeau o stare de anxietate. Cu timpul, din fericire, ele au devenit din ce în ce mai rare, iar după un an, nu am mai avut nimic. Totul este acum perfect și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest lucru în fiecare zi, mai povestea el cu altă ocazie.