Gabriel Dorobanțu a dat la Medicină Militară îndemnul părinților, dar a picat de două ori: "Mi-a părut bine. Nu era pentru mine, dar, dacă aș fi ajuns medic, puneam dinți frumoși"

.

Gabriel Dorobanțu a picat de două ori la Medicină Militară. Puțini știu că interpretul hitului „Hai, vino iar în gara noastră mică!” s-a lansat în muzică abia la 30 de ani și că, vreme de 5 ani, a fost proiectant într-un institut. Mai mult, artistul și-a încercat de două ori norocul la Medicină Militară, dar nu a fost să fie… Iată care a fost motivul pentru care Gabriel Dorobanțu nu s-a văzut pe lista admișilor!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Inițial a vrut să devină preot, dar, după liceu, s-a răzgândit și a dat la Medicină Militară, unde a fost respins cu o medie mare – 8.20. Artistul și-a încercat norocul de două ori, însă, în cele din urmă, răul a fost spre bine, deoarece s-a îndreptat spre adevărata sa pasiune, muzica. Nu înainte însă de a practica o meserie total diferită o vreme.

10410343_817459498300393_8177333949900608289_n-copy10410343_817459498300393_8177333949900608289_n-copy

Gabriel Dorobanțu a picat de două ori la Medicină Militară

Părinții au fost cei care l-au sfătuit să-și aleagă o meserie de viitor, medicina, care i-ar fi adus satisfacții inclusiv pe plan material. Drept urmare, Gabriel Dorobanțu și-a încercat norocul la Medicină Militară, facultate unde, pe vremuri, se intra cu note mai mari decât la Medicina civilă și unde erau, de asemenea, foarte mulți candidați pe un loc. Din păcate, faptul că nu-i plăcea chimia l-a încurcat pe artist.

Citește și: De ce s-a mutat Gabriel Dorobanțu la țară, în urmă cu 23 de ani: „Pentru mine a fost o încercare și, totodată, o mare surpriză să descopăr…'

Citește și: Codin Maticiuc, îngrozit de ceea ce a găsit în camera unui hotel din Costinești: „Arată execrabil. Coropișnițe pe care doar în Africa le-am mai văzut și apa…’ / Ce spune despre arestarea lui Wiz Khalifa

Citește și: Cum își educă Iuliana Tudor fiul adolescent: „Nu a avut telefon până la 12 ani și m-am certat cu toată familia, inclusiv cu soțul meu’ 

„Am greșit o problemă la chimie. N-am înțeles nimic din chimia asta în școală, eu am făcut secția umanistă și m-am descurcat, nu pot să spun că mam descurcat, că am trecut cu cinci, Doamne ferește, eu am avut note foarte bune, dar la chimie nu era nicio plăcere și nicio bucurie, cred că, pentru că nu ni se preda bine această materie, acum înțeleg.

La Facultatea de Medicină militară am mers, pentru că îmi spuseseră de acasă că e bine să fac o meserie frumoasă și bună și care să-mi aducă și o liniște materială. Erau foarte mulți pe loc, erau trei facultăți în România și știu că au fost vreo 750 de candidați la secțiunea mea și au fost doar vreo 120 de locuri. Am dat de două ori, nici a doua oară n-am intrat, dar vreau să spun că n-am avut niciun moment de tristețe. Cred că mi-a părut bine că n-am intrat, cred că așa a fost să fie. Nu era pentru mine, dar dacă aș fi ajuns medic, puneam dinți frumoși. Îmi alegeam un tehnician care să facă dinți frumoși, pentru că contează mult să însoțească lucrarea ta dentară fizionomia feței, foarte bine', a declarat artistul în podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene.

Gabriel Dorobanțu: „A fost o perioadă când aveam și serviciu, eram și solist'

Gabriel Dorobanțu a debutat pe scenă abia la 30 de ani, în 1983, la Mamaia, cu o piesă a compozitorului Vasile Veselovski, care l-a propulsat direct în top, însă artistul a practicat profesia de proiectant mult timp în paralel, până s-a asigurat că muzica îi poate furniza siguranța materială de care avea nevoie.

„A fost o perioadă când aveam și serviciu, și începusem să practic această meserie de solist vocal, cum eram încadrați atunci. Primeam bani pentru că interpretam cântece, seara, la barul de noapte, spre exemplu. Dar faptul că salariul era mai mare decât cel pe care îl primeam de la serviciul unde eram angajat, în urma funcției pe care o aveam, nu m-a dat peste cap.

În continuare am făcut lucrurile în paralel, până când m-am convins că trebuie, la un moment dat, să renunț, pentru a putea să practic meseria care îmi dă mai mare satisfacție și mă ajută și să îmi câștig existența”, a dezvăluit artistul într-un interviu pentru VIVA!

Gabriel Dorobanțu nu regretă că nu s-a însurat și că nu a devenit tată

Artistul susține că nu are niciun fel de regret că nu s-a însurat și nu a devenit părinte, menționând chiar că nu s-a văzut niciodată în această postură. Dat fiind că a avut mereu nenumărate admiratoare, fanii lui s-au întrebat nu o dată de ce a ales celibatul.

„Nu cred că o căsnicie aș fi făcut-o cu vreo admiratoare. Pentru că eu asta nu puteam să înțeleg – cum e posibil ca cineva care te admiră cum cânți să vrea cu tot dinadinsul să-i fii și partener de viață. Pentru mine, asta e de neînțeles. Dar, știi, toate se fac la timpul lor. Nu a fost să fie și gata! Fiecare trebuie să își ducă crucea sau să își poarte destinul, sau chiar steaua călăuzitoare, iar eu nu am ce regreta. Eu mă simt bine în pielea mea și Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat să ajung până la vârsta asta și să pot vorbi despre mine și despre aceste lucruri.

Pentru mine erau foarte importante planurile pe care mi le făceam și meseria. Lucrurile acestea sigur că le auzeam, le pricepeam, le intuiam… Dar nu m-au preocupat într-așa măsură încât să vreau neapărat să îmi fac un cămin. Sigur că nu sunt un exemplu pentru lume. Lumea poate să spună că nu e bine așa. Știi cum se zice: Gura lumii e slobodă. Este viața mea și eu trăiesc cum vreau și chiar îmi place viața aceasta”, a spus Gabriel Dorobanțu într-un interviu pentru VIVA!

De asemenea, artistul a mărturisit că nici în postura de părinte nu s-a văzut niciodată.

„Nu știu cum ar fi fost. Ce pot să spun? Dacă aș fi fost căsătorit și aș fi avut un copil, doi sau zece, nu știu. Nu pot să știu ce s-ar fi întâmplat. Dar nu mă văd, nu mă vedeam. Nu m-am văzut tătic niciodată. Asta este!”, ne-a mai spus el.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton