Bunica lui era controlor de bilete la Cinematograful Patria, așadar se poate spune că lui George Ivașcu i-a fost menit să devină actor, profesie care l-a fermecat încă din copilărie și nu i-a mai dat drumul din mreje. Printre oamenii care i-au marcat cariera, dar și viața, s-a numărat Dem Rădulescu, un titan al cinematografiei, care i-a fost profesor, mentor și, în final, prieten. Iată ce dezvăluie George Ivașcu despre actorul, profesorul și, nu în ultimul rând, Dem Rădulescu!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Într-un interviu pentru revista VIVA!, George Ivașcu a rememorat, printre altele, una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții sale, de care este legată relația cu un titan al cinematrografiei – Dem Rădulescu. Iată ce a povestit actorul despre vremurile în care i-a fost student și asistent carismaticului Bibanu!
George Ivașcu, despre perioada în care i-a fost student și apoi asistent lui Dem Rădulescu
Dem Rădulescu a dat viață unor personaje savuroase în nenumărate comedii, dar circulau zvonuri că actorul era diferit în viața particulară și că studenții îl știau de frică. George Ivascu, pe care azi îl vedem în rolul savurosului Pelicanu’, din serialul „Clanul”, a avut onoarea și bucuria de a-i fi atât student, cât și asistent în facultate faimosului Dem Rădulescu și ne-a povestit, cu emoție, despre cel care i-a fost mentor.
Citește și: George Ivașcu a aflat din presă că soția vrea să divorțeze: „Într-o duminică mă trezesc cu un telefon și…'
Citește și: Lecția de viață primită de George Ivașcu de la Dem Rădulescu în studenție: „S-a uitat așa înțelept la mine'
„Ca actor, era genial. Liviu Ciulei a spus: „Dem Rădulescu nu este un actor de comedie, este o instituție de comedie' și așa era. La cursurile domnului profesor se râdea încontinuu. Era un om foarte serios, dar întotdeauna deviza lui era „Noi suntem copiii de duminică ai societății', noi trebuia să-i facem pe oameni să râdă pentru că în felul acesta îi facem să iasă din necazurile și depresiile lor. Trebuie să vă spun, el era zodia Fecioară, care e foarte meticuloasă, punctuală, și chiar așa era și el. Domnul profesor nu întârzia niciodată, drept pentru care sancționa orice student care venea mai târziu: „Dragă, la ora 19:00 bate gongul. Tu n-ai voie să vii după ce a intrat publicul' zicea. Era un reflex. Plus că era foarte atent la detalii.
Era un actor mare, care spărgea ecranul de cât de multă forță avea, dar era un om deosebit de emotiv. La examenele studenților transpira de emoții… mai mult decât studenții! Era atât de patern în relația cu ei, încât chiar și când îi certa, o făcea ca un tată care se supăra pe copilul lui, niciodată ca un profesor. Am avut această imensă șansă de a sta lângă dânsul, mai ales în ultima perioadă, când nu se simțea bine. Nu îi plăcea să facă tapaj pe tema asta, eram foarte puțini oameni care știam lucrul acesta, dar chiar și atunci mă chema la el acasă să îmi spună să am grijă la unele lucruri. S-a creat o relație de ocrotire.
Am învățat enorm de mult, mai ales faptul că trebuie să dăruiești această profesie cu bucurie oamenilor pentru că de asta vin. 365 de zile ești prins într-o realitate a ta, chit că lucrurile merg bine sau mai puțin bine. Noi suntem ca acea pastilă efervescentă pe care o pui în pahar și îl revigorezi pe om, a spus pentru VIVA! George Ivașcu.
Primul teatru la care a mers vreodată a fost și primul teatru la care a fost angajat
Legătura lui George Ivașcu cu această lume fascinantă a început încă din copilărie. În timp ce bunica lui era controloare de bilete la unul dintre cele mai mari cinematografe bucureștene, Patria, mama sa era prietenă cu casierița Teatrului de Comedie. Drept urmare, el beneficia din plin și de filme și de piese de teatru și a avut contact cu actorii încă de mic.
Soarta a făcut ca primul teatru la care a fost angajat să fie și primul la care a mers la o piesă de teatru… Și cum nimic nu e întâmplător, directorul Teatrului de Comedie este George Mihăiță, alături de care George Ivașcu joacă în serialul Clanul.
„Mama era foarte bună prietenă cu doamna care era casieriță la Teatrul de Comedie. Își beau cafelele împreună și automat mergeam să văd spectacolele de la Teatrul de Comedie. Țin minte că o rugam mereu să mă prezinte actorilor. A fost primul teatru în care am fost chemat să joc imediat. Am terminat facultatea în iulie, iar în septembrie deja eram angajat la Teatrul de Comedie.
Acolo am făcut rolurile cele mai apropiate sufletului meu pentru că am avut debutul meu cu Crăcănel din D-ale carnavalului și acolo am luat toate premiile. Teatrul de Comedie a devenit casa mea, casa copilăriei, pentru că am fost fascinat de teatru. Acolo mă duc, chiar dacă nu mai sunt actor al teatrului, ori de câte ori se întâmplă un eveniment. Iată ce frumos ne-a legat serialul CLANUL… pentru că Directorul Teatrului de Comedie este George Mihăiță, a mai povestit George Ivașcu pentru VIVA!