George Nicolescu este plâns de colegii de breaslă. Artiștii au transmis mesaje de condoleanțe după ce au aflat că a murit: "Prefă-te, inimă, în stea!"

 Dumba Gabriela
.

George Nicolescu, artistul care s-a născut orb, a murit astăzi, la 74 de ani și este plâns de familie, fani și colegii de breaslă. Mai mulți artiști au transmis mesaje de condoleanțe soției îndurerate și copiilor regretatului George Nicolescu, printre care Daniel Iordăchioaie, Cezar Ouatu sau reprezentanții echipei Petrolul Ploiești, cărora artistul le-a compus imnul.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

George Nicolescu a murit astăzi, la 74 de ani. Artistul a fost operat în urmă cu o săptămână, intervenția a decurs bine, dar a făcut bronhopneumonie și ulterior a închis ochii pe patul de Terapie Intensivă. Colegii artistului au primit cu tristețe vestea că George Nicolescu nu mai este.

234234

Mesaje de condoleanțe pentru George Nicolescu. Artistul orb a murit astăzi, la 74 de ani

Andrei Păunescu avea o relație apropiată cu familia lui George Nicolescu, în special cu cei doi copii ai artistului, stabiliți în Spania de ani buni. Tot el a fost cel care a dat vestea că artistul s-a stins.

„S-a stins George Nicolescu. Familia rămasă aici mi-a permis să vă dau vestea. Abia împlinise 74 de ani pe 12 martie „viața noastră unde e, viața noastră ce-ați făcut cu ea?', a scris Andrei Păunescu, într-un mesaj postat pe Facebook.

Pe Facebook, Cezar Ouatu a distribuit un videoclip în care apare în timp ce interpretează una dintre cele mai cunoscute piese ale lui George Nicolescu, „Eternitate'.

„Ca de la ploieștean la ploieștean, astăzi, când domnia sa a trecut la cele veșnice, las și eu aici un fragment din „Eternitate' în memoria celui care a fost interpretul și artistul senzațional al acestei capodopere muzicale, George Nicolescu', a scris Cezar Ouatu, pe Facebook.

Gheorghe Gheorghiu a transmis și el condoleanțe: „A fost și va fi în continuare prin muzica sa magistralul George Nicolescu. Solistul nevăzător ce a oferit multă lumină românilor prin muzica sa!Drum bun în 'Eternitate', om special!”.

Citește și: George Nicolescu, artistul din „Epoca de aur', născut orb, nu mai are voie să cânte din cauza problemelor de sănătate: „Sunt bolnav, mă dor, merg greu'

Citește și: Drama neștiută a lui George Nicolescu, solistul nevăzător, la 73 de ani: „Am fost uitat de mulți'

Citește și: „Am trecut de vreo trei ori pe la perfuzii. Într-o noapte m-am trezit într-un soi de atac de panică. Doamne, ce a fost în capul meu, dacă…' Cum se simte Ramona Păuleanu, însărcinată în 4 luni

La rândul său, Ionel Tudor se declară și el afectat de moartea lui George Nicolescu: „S-a stins din viata George Nicolescu… Vocea de aur care a lansat celebrul cantec „Eternitate”, de George Grigoriu. Drum lin catre stele, in eternitate, George!”

„În aceaată dimineață, dragul nostru, minunatul nostru coleg și prieten, George Nicolescu, a murit după o grea suferință! Prefă-te, inimă, în stea! Vrem o altă Ordine de zi!”, a scris și Daniel Iordăchioaie.

George Nicolescu, plâns și de echipa Petrolul Ploiești

Un mesaj emoționant au postat și reprezentanții echipei Petrolul Ploiești. George Nicolescu a fost cel care a compus imnul clubului, în urmă cu mai bine de două decenii și de-a lungul anilor, a fost apropiat de echipa de fotbal din orașul natal.

„Rămas bun, George Nicolescu! Maestrul George Nicolescu, cel care a dat naștere imnului Petrolului Ploiești, s-a stins din viață astăzi, la vârsta de 74 de ani. Născut în Ploiești, pe 12 martie 1950, George Nicolescu s-a remarcat cu vocea sa caldă, plina de emoție, lansând, de-a lungul anilor, o serie de șlagăre arhicunoscute, precum „Eternitate”, 'Prefă-te inimă în stea' sau „Cântec pentru sănătatea ierbii'!

În 2002 a compus și interpretat imnul Petrolului, echipa sa de suflet, pe care, ulterior, a avut ocazia să-l cânte și de pe scenă, la inaugurarea noului stadion „Ilie Oană”. Rămas bun, Maestre! Condoleanțe familiei îndoliate', este mesajul echipei Petrolul Ploiești la aflarea veștii că George Nicolescu a murit.

George Nicolescu: „Nu vreau să trăiesc 100 de ani, nu vreau să ajung un boșorog”

Acum doi ani, când împlinise 72 de ani, George Nicolescu spunea că este bine, dar nu-l imploră pe Dumnezeu să îi mai dea prea mulți ani de viață, conștient fiind că, de la o anume vârstă, totul s-ar transforma doar în povară:

„Sunt bine, acum, sunt în putere, aștept să revin la concerte, mi-e tare dor să aud iar aplauzele din sălile de spectacole. Dar, nu-s ca alții, să vreau să stăpânesc eu lumea, să trăiesc mult, să serbez 100 de ani. Nu vreau să ajung un boșorog!', spunea George Nicolescu pentru Ego.ro.

George Nicolescu a vorbit atunci și despre femeia iubită, Georgeta, alături de care se pregătea să serbeze „Nunta de Aur':

„În luna septembrie împlinim 50 de ani de căsnicie. Cu bine sau cu rău am dus totul până la capăt, ne-am ajutat, ne-am sprijinit mereu, nu am putut sta unul fără celălalt. Nu este ușor să trăiești cum trăiesc eu, să nu vezi, dar nu mă plâng. Eu și soția mea am fost colegi de clasă timp de patru ani, a fost doar o simplă formalitate să ne căsătorim.

Eram tot timpul împreună, am fost mereu foarte apropiați, eram confidenți, ne-am simțit mereu bine împreună. Ea este o femeie inimoasă. Nu voi uita niciodată data de 14 septembrie 1972, ziua în care ne-am unit destinele. Dar noi doi știam, încă din prima zi când ne-am cunoscut, că vom fi împreună toată viața. Și am ales bine amândoi…'.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton