George Rotaru și-a schimbat numele în America, dar apoi a avut numai de pătimit și acolo, și în România: "Am luat-o pe mama la Sfatul Popular, să demonstrez că eu sunt copilul ei..." / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

După ce a emigrat, George Rotaru și-a schimbat numele în America, în speranța că noul nume american îl va ajuta și va fi mai ușor de pronunțat, însă mai rău l-a încurcat. Din păcate, artistul s-a înșelat, pentru că acolo nu sunt doar americani, ci și angajați din toate colțurile lumii, care tot nu reușeau să îi pronunțe corect numele. Mai mult, el a fost obligat să-și schimbe numele și în România.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

George Rotaru și-a schimbat numele în America, dar, cu timpul, acesta a regretat că a făcut acest lucru, mai ales că a trebuit să-și schimbe actele și în România. Ca să dovedească autorităților române că este el, artistul care pe vremuri îi cânta romanțe lui Nicolae Ceaușescu s-a dus cu mama sa la Sfatul Popular.

312959205_10225681622200908_5421387584034165006_n312959205_10225681622200908_5421387584034165006_n

Citește și: Ce i s-a întâmplat lui George Rotaru, artistul lui Ceaușescu, la Ambasada SUA, în 1990: 'Așa am trecut eu examenul, pentru a mă putea reîntoarce…' / EXCLUSIV

Citește și: Ce sacrificii a făcut George Rotaru, cântărețul lui Ceaușescu, pentru cetățenia americană: „Cinci ani eu nu am mai călcat în țară…” / EXCLUSIV

Citește și: Ce regret are Crina Abrudan după Survivor și ce părere a avut soțul ei despre parcursul său: „Mi-a luat apărarea după ce am fost jignită de Mihai Zmărăndescu'/ EXCLUSIV

Citește și: Cum a afectat-o pe Mihaela Rădulescu moartea tatălui ei și ce sacrificii a făcut ca mamă: „Nici azi nu pot să mă gândesc la el fără lacrimi în ochi' / EXCLUSIV

George Rotaru și-a schimbat numele în America! Află de ce și ce a pățit

George Rotaru a povestit, într-un interviu pentru viva.ro, de ce și-a schimbat numele în America după ce a emigrat și ce a pățit după aceea. Artistul susține că numele său, Gheorghe Rotaru, era dificil de rostit pentru americani. Așa că din Gheorghe Rotaru și-a schimbat numele în George Rotary. El a crezut că își va face un serviciu însă, mai târziu, și-a dat seama că noul nume nu îl ajută foarte mult.

'În America mi-am schimbat numele. Eu am zis, inițial, că schimbarea numelui meu mă va ajuta. Dar am avut probleme. Acum fac haz de necaz. Situația în sine este o poveste haioasă. În actele mele românești eram Rotaru Pavel Gheorghe. Pentru că, după ce iei cetățenia, ei te întreabă dacă îți păstrezi sau nu numele pe care îl ai. Și eu ce am zis? Pentru că, de câte ori dădeam telefon la o companie și spuneam numele meu, Rotaru Pavel Gheorghe, mă rugau să spun pe litere. Și atunci ce mi-a venit mie, deșteptul? Hai să îmi schimb numele în Rotary Pavel George', a declarat George Rotaru, pentru viva.ro.

George Rotaru: „Acum trebuia să învăț să pronunț Rotary cum pronunță…”

Dacă înainte americanii erau cei care aveau probleme în a-i rosti numele, ulterior George Rotaru a fost cel care a trebuit să învețe să își pronunțe corect noul nume. Cântărețul spune că singurul nume pe care nu și l-a schimbat a fost cel de Pavel, pe care i l-au dat părinții. În acel moment, nu avea de unde să știe ce bătăi de cap va avea și ce probleme vor urma după schimbarea numelui său.

'Singurul nume pe care mi l-au dat mama și tata, și nu l-am schimbat, a fost Pavel. Ăla nu l-am schimbat. Și, uite-mă schimbând numele. Acum trebuia să învăț să pronunț Rotary cum pronunță americanii', a mai spus George Rotaru.

George Rotaru: „Atunci mi-am dat seama de marea greșeală”

George Rotaru susține că și-a dat seama, mult mai târziu, ce mare greșeală a făcut odată cu schimbarea numelui său. Pe lângă faptul că atunci când suna la o companie de taxi sau mergea în alte locuri, unde erau angajați cetățeni de o cu totul altă origine decât cea americană, apăreau din nou probleme, de data asta din cauza noului său nume, a mai fost ceva. Artistul a fost obligat să își ia mama la Sfatul Popular.

Cu noile acte, George Rotary a trebuit să demonstreze în România, că el este Gheorghe Pavel Rotaru, născut la Făgăraș. Iar mama artistului a dat declarație că el este fiul ei. Asta, pentru că artistul a fost obligat să-și schimbe numele și în România. A reușit acest lucru, dar numai după ce și-a dus mama la Sfatul Popular.

'De unde să știu eu că la capătul celălalt al firului era o filipineză sau chinezoaică, sau te miri ce nație, și tot îmi spuneau să le zic pe litere numele?! Atunci mi-am dat seama de marea greșeală, pentru că am venit înapoi în România să îmi fac actele românești și am luat-o pe mama cu mine – Dumnezeu să o ierte! – la Sfatul Popular, să demonstrez că eu sunt copilul ei. Am luat-o de mână și am mers cu certificatul de naștere. Așa era procedura. Trebuia să-mi schimb numele în acte și în România. Doi ani a durat până mi-am făcut actele cu numele american', a declarat George Rotaru, pentru viva.ro.

Foto: Facebook, arhiva personală

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton