"Lovitură de stat în plină desfășurare. Nu ieșim în stradă, nu ne lăsăm provocați, acest sistem trebuie să cadă democratic". Ce spune George Simion după anularea primului tur al alegerilor prezidențiale

.

George Simion a transmis că va susține „cauza suveranistă până la capăt”, după ce Curtea Constituțională a României (CCR) a decis anularea primului tur al alegerilor prezidențiale. Liderul AUR a făcut și „un apel la calm” și le-a transmis susținătorilor să nu iasă în stradă, deși, inițial, a transmis că decizia CCR reprezintă „o lovitură de stat”.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Judecătorii Curții Constituționale au decis, vineri, anularea alegerilor prezidențiale. Este o decizie fără precedent, discutată într-o ședință convocată vineri dimineață. Potrivit unor surse de la CCR, ar fi apărut „elemente noi' care arată că scrutinul prezidențial din 24 noiembrie a fost viciat.

449780282_1029920305170074_4198150491602015032_n449780282_1029920305170074_4198150491602015032_n

Prima reacție a lui George Simion, liderul AUR, după anularea alegerilor prezidențiale

George Simion a reacționat pe Facebook după decizia judecătorilor de a anula primul tur al alegerilor prezidențiale. Liderul AUR consideră că decizia CCR este „lovitură de stat în plină desfășurare” și face apel la simpatizanții AUR de a nu ieși în stradă.

„Rușine! Lovitură de stat în plină desfășurare! Nu ieșim în stradă, nu ne lăsăm provocați, acest sistem trebuie să cadă democratic!', a scris Simion pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, președintele AUR a transmis și un comunicat de presă: „Lovitură de stat în plină desfășurare! Nouă judecători puși politic la CCR au decis să anuleze voința românilor, speriați că un candidat din afara sistemului avea toate șansele să ajungă președintele României! Este fără precedent ce se întâmplă în acest moment.

Aceeași Curte Constituțională, în urmă cu doar câteva zile, a validat același proces electoral! Iar astăzi, de la primele ore ale dimineții, românii din diaspora își exercită dreptul la vot pentru turul II. Facem apel la calm! Oamenii nu trebuie să acționeze violent. Acest abuz trebuie penalizat democratic, de către cetățeni! Așteptăm motivarea CCR, însă în acest moment nu mai putem vorbi de democrație în România, ci de un stat capturat de interesele unor grupări ghidate din alte părți. Nu renunțăm! Vom lupta până la capăt!'.

La rândul său, Diana Șoșoacă a postat următorul mesaj:

Am spus-o și repet: alegerile prezidențiale sunt lovite de nulitate absolută odată cu excluderea neconstituțională a candidatei Diana Iovanovici-Șoșoacă. Atunci a fost lovitura de stat acceptată de voi toți. Toți vor primi ceea ce merită! Dumnezeu nu iartă și nu doarme! Păziți-vă!'.

Citește și: Elena Lasconi crede că adversarul ei, Călin Georgescu, se comportă „ca un robot și trebuie consultat de psihiatru: „Nu știu dacă este om. Ar trebui să îl vadă specialiști

Citește și: E oficial! Călin Georgescu și Elena Lasconi, în turul doi al alegerilor prezidențiale, pe 8 decembrie! CCR a validat primul tur, după renumărarea voturilor

Citește și: Marcel Ciolacu laudă decizia CCR de a anula alegerile prezidențiale: „E singura soluție corectă. Trebuie reluate”

Citeste si: Elena Lasconi, prima reacție după anularea primului tur al alegerilor prezidențiale: „Statul român a călcat în picioare democrația. Ar fi trebuit să respectăm dorința poporului român. Condamn cu tărie…”

Curtea Constituțională a anulat primul tur al alegerilor prezidențiale

Judecătorii Curții Constituționale au luat decizia după ce s-au reunit de urgență vineri, pentru consultări, în contextul în care la CCR a ajuns un număr mare de noi solicitări de anulare a alegerilor prezidențiale.

Judecătorii Curții Constituționale au avut o ședință de mai bine de 5 ore, întreprută de două ori, pentru a analiza solicitările de anulare a primului tur al alegerilor prezidențiale. Ședința a fost convocată de președintele CCR, Marian Enache, joi noaptea, pentru că ar fi apărut elemente noi legate de desfășurarea primului tur, anunță Antena 3.

Anterior, Curta anunțase joi seara, că în această etapă a procesului electoral poate examina contestații formulate de către candidații calificați în turul II al alegerilor prezidențiale, după ce fuseseră depuse patru solicitări care au fost înregistrate ca petiții și, potrivit Curții, vor fi examinate în cadrul procesului de validare a alegerilor’. 

Cei care au făcut astfel de sesizări, după desecretizarea documentelor CSAT, sunt publicația Calea Europeană, Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului din cadrul Academiei Române și Școala Națională de Studii Politice și Administrative. 

Ulteriror, candidatul din primul tur al prezidențialelor, Cristian Terheș a mai depus două contestații la CCR, una în numele lui și una din partea PNCR. Contestațiile privesc fraudarea alegerilor care încalcă suveranitatea națională și frauda care continuă și în prezent.

Practic, CCR a decis anularea întregului proces electoral pentru alegerea președintelui, iar totul se va relua de la 0 la începutul anului viitor. Judecătorii care au decis anulearea alegerilor prezidențiale sunt:

  • Marian Enache (propus de PSD) – numit judecător de Senat (2016)
  • Cristian Deliorga (propus de PSD) – numit judecător de Senatul României (2019)
  • Gheorghe Stan (propus de PSD) – numit judecător de Camera Deputaților (2019)
  • Bogdan Licu (propus de PSD) – numit judecător de Camera Deputaților (2022)
  • Elena-Simina Tănăsescu (propusă de PNL) – numită judecător de preşedintele României (2019)
  • Laura Scântei (propusă de PNL) – numită judecător de Senat (2022)
  • Mihaela Ciochină (propusă de PNL) – numită judecător de președintele României (2022)
  • Livia Stanciu (propusă de PNL) – numită judecător de preşedintele României (2016)
  • Attila Varga (propus de UDMR) – numit judecător de Camera Deputaţilor (2016)
 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton