A renunțat la un job în multinațională și a devenit campioană la Poker. Georgina James: "Este o lume a bărbaților, dar suntem din ce în ce mai multe femei"

 Dana Enache
.

Georgina James are 29 de ani, zâmbet ingenuu și o voce atât de caldă, încât totul pare atât de simplu, în preajma ei. Chiar și un joc de poker și știm cu toții că nu este cazul. Pe Georgina am întâlnit-o în cadrul truneului PokerStars desfășurat în Bahamas, iar conversația cu ea a fost una cât se poate de interesantă. Am învățat de la Georgina că nimic nu este prea greu, dacă îți dorești cu adevărat, și că în viață nu este niciodată prea târziu să-ți găsești vcația, cu adevărat. A avut un job important și o funcție de conducere, dar adevărata ei misiune este… poker-ul.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Bună! Ce faci?

Sunt foarte bine, mulțumesc! Ne bucurăm de soare… Sunt foarte fericită că mă aflu aici, în Bahamas, la acest turneu atât de important.

Spune-mi cum ți-ai descoperit această pasiune, poker-ul…

Am jucat puțin în timpul facultății, pentru că aveam prieteni pasionați. Apoi am început să mă uit la poker. Ba chiar aveam un prieten care lucra la PokerStars Live și ne-a trimis un link, pentru a ne uita și noi… Și am zis: ok, sună destul de interesant. Și apoi am început să mă uit din ce în ce mai mult la competiții deja de succes. Apoi am descoperit canalul PokerStars de pe Twitch și m-am gândit că aș putea și eu să încep să joc poker online. Totul a mers așa, treptat, și iată-mă aici, acum!

Când ai simțit că poker-ul a devenit un job, pentru tine?

Am început streaming-ul în 2018, dar atunci încă era un hobby, pentru mine. Nu am câștigat competiția, dar mi-a plăcut atât de mult, încât acela a fost momentul decisiv, pentru mine, când am hotărât să continui pe acest drum. M-am alăturat echipei PokerStars în mai 2019. Dar, la vremea respectivă, încă aveam un full time job. Lucram la Business Improvement Manager la o companie din UK. Am renunțat la acest job în februarie 2020. Ce e drept, meseria mea nu avea nicio legătură cu poker-ul. Dar pot spune că sunt foarte mulțumită de alegerea pe care am făcut-o.

Când ți-ai dat seama că ești cu advărat competitivă la poker?

Ca să fiu sinceră, eu încă nu cred că sunt atât de bună. Îmi place ce fac, încerc să mă perfecționez, mă bucur că am reușit să construiesc o comunitate. Mi-am făcut și mulți prieteni… ce mai, este o adevărată nebunie. Încă mai am un drum lung de străbătut până să devin atât de bună cât îmi doresc să fiu. Am avut multe oportunități și pot spune că m-am și bucurat de succes, până acum.

Cât de mult te antrenezi și cum?

O să-ți fac o mărturisire… Nu mă antrenez chiar atât de mult pe cât se crede. Dar anul acesta chiar mi-am pus pe lista de obiective să încep să mă antrenez din ce în ce mai serios. Chiar trebuie să depun mai mult effort în a învăța. Și vreau să-mi iau și un antrenor și să investesc mai mulți bani în materiale de studiu. Este ceva ce am cam neglijat în ultimii doi ani, dar acum vreau să schimb asta. Am avut un an foarte bun anul trecut, am avut cele mai bune rezultate, mă bucur că sunt aici, dar acum vreau să mențin aceste rezultate.

Mai spune-ne ceva despre tine… Ce-ți mai place să faci, în afară de poker?

Întotdeauna mi-au plăcut jocurile video… M-am jucat mereu pe playstation, încă din copilărie. Și încă mai am această pasiune pe care o împart cu prietenii mei, acasă, în timpul meu liber. Îmi place să mănânc… Da, îmi place mânănc, să încerc diverse bucătării, diverse specialități. Și îmi place să călătoresc.

Ai noroc pentru că job-ul tău îți oferă aceste oportunități…

Da, exact, îmi oferă posibilitatea de a cunoaște diverse țări și diverse culturi… Chiar e foarte plăcut.

Ți se pare că aceasta este o lume a bărbaților? Cu ce provocări te-ai confruntat tu până acum?

Este o lume a bărbaților în primul rând pentru că sunt mult mai mulți bărbați decât femei care fac asta. Dar observ că situația se îmbunătățește de la an la an (râde). Din fericire, văd că se mărește numărul femeilor care au ajuns să facă parte din competiții. Cred că cea mai mare provocare… este aceea că femeile nu sunt convinse că poker-ul este ceva ce pot face și ele. Nu prea sunt discuții între femei de tipul – hei, ce facem azi, poate ar fi frumos să mergem la cazino și să jucăm niște jocuri – deci cred că trebuie să facem eforturi mai mri încât să ajungem în acest domeniu. Și nu e deloc ușor. Și mai e o provocare. În poker, prima impresie contează foarte multe și pentru femei cred că este cu atât mai dificil. Mai ales dacă nu ai foarte multă experiență, dacă nu ești sigură pe tine. Cred că multe femei ar abandona foarte usor, dacă nu ar reuși să facă impresie bună din prima. Este de datoria noastră să construim un mediu în care oamenii să se simtă bine și prima experiență să fie una plăcută. Cred că este foarte important pentru femei să poat construi o comunitate, în felul ăsta te simți mult mai safe, mult mai sigură pe tine.

Cum a primit familia ta vestea că tu vrei să faci din poker un job full time?

Sunt foarte norocoasă. Ai mei m-au susținut mereu în tot ceea ce am vrut să fac. Sincer, când am început să fac streaming online, eu cred că ei nici măcar nu au înțeles la ce mă refer. Apoi, treptat-treptat, s-au lămurit. Și m-au susținut inclusiv atunci când le-am zis că renunț la slujba mea pentru a mă dedica 100% poker-ului. Ei știu că fac ce-mi place și asta e important.

Ce alte dorințe, planuri, mai ai, în afară de acela de a-ți lua un antrenor?

Eu mi-am stabilit un obiectiv. Ca fiecare an să fie mai bun decât cel precedent. Vreau să continui să particip la evenimente, să joc și oline, să le fac pe ambele. Îmi doresc să cunosc foarte mulți oameni… Oameni din toată industria poker-ului.

Ai vreun regret?

Nu, absolut deloc. Nu mi-e dor de vechea mea slujbă. Sunt foarte norocoasă că mi-am găsit calea.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton