Gheboasă, amendat de Jandarmerie cu 1.000 de lei, pentru versurile vulgare de la Untold 2023: "Proferarea de injurii, expresii jignitoare...". A fost sesizat și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

 Radulescu Ruxandra
.

Gheboasă, amendat cu 1.000 de lei, de Jandarmerie, pentru versurile vulgare de la Untold 2023. Artistul Gheboasă, care a generat un val de reacții negative, după ce a cântat pe scena Untold 2023, o piesă cu limbaj licențios, a fost amendat cu 1.000 de lei de către Jandarmerie. Autoritățile au sesizat și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Iată ce se întâmplă în aceste momente cu Gheboasă!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Gheboasă, amendat cu 1.000 de lei, de Jandarmerie, pentru versurile vulgare de la Untold 2023. Ghinioanele nu s-au terminat pentru artistul Gheboasă, în vârstă de 22 de ani. După ce a fost foarte dur criticat din cauza prestației sale de la festivalul Untold, unde a cântat o piesă ce conținea un limbaj vulgar, acesta a primit și o amendă din partea autorităților. Jandarmeria i-a aplicat lui Gheboasă o amendă în valoare de 1.000 de lei și l-au reclamat pe artist la CNDC, pentru discriminare.

imagine_2023-01-19_135325561-1imagine_2023-01-19_135325561-1

Gheboasă, amendat cu 1.000 de lei, de Jandarmerie, pentru versurile vulgare de la Untold 2023

Gheboasă a fost amendat de către Jandarmerie cu 1.000 de lei, din cauza prestației sale de la Untold 2023, unde a folosit un limbaj obscen în una din piesele sale. Mai mult, aceleași autorități l-au reclamat pe artist la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

„A fost aplicată în acest caz o sancțiune contravențională, conform prevederilor art. 2, alin. 1) din Legea 61/1991, constând în amendă în valoare de 1.000 lei, pentru «proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora»', a transmis Jandarmeria Cluj.

Citește și: Peste 420.000 de fani au celebrat timp de patru zile și patru nopți cel de-al optulea capitol din povestea magică UNTOLD

Citește și: „Îmi plesneau venele pe cap, efectiv stăteau să se spargă’. De ce a fost Delia la un pas de leșin la Untold. Artista a îngenuncheat în culise

Jandarmeria a sesizat și CNCD „pentru analizarea actului artistic, a cuvintelor și expresiilor utilizate, din perspectiva comiterii unor eventuale fapte antisociale de discriminare'.

Reacția lui Gheboasă, la scandalul Untold 2023

Ca urmare a scandalului iscat de prestația sa de la festivalul Untold 2023, Gheboasă a răspuns criticilor ce i s-au adus, în cadrul unei emisiuni TV. Artistul a menționat că limbajul pe care îl folosește aparține mediului în care a crescut și că versurile nu au fost menite să aibă un caracter rasist, din moment ce la rândul său este de etnie romă.

 „Eu sunt țigan, nu sunt român și am văzut că aveți o legătură foarte strânsă cu Victor Ponta și aș dori să îl înștiințați cumva că îmi doresc să ajung președinte la Partida romilor. Dacă se poate să facă cumva, să mă aducă în funcție’, a spus Gheboasă, în direct la RTV.

Eu sunt Gabriel Emil, vin din Târgoviște, dintr-un cartier de rromi, rău famat. Nu am jignit rromii când și eu sunt rrom, eu reprezint oamenii. Am crescut într-un dintr-un cartier din care e foarte greu să îți depășești condiția, am și muncit, am și tras tare. De fiecare dată când veneam la București încercam să fac muzică, cu toate că nimeni nu credea în mine. Am trecut prin foarte multe. Am trecut prin multe lucruri rele și la școală, mai ales că sunt de etnie rromă. Nu sunt singurul din cadrul acestui festival care a avut versuri deplasate.

Eu am stat la orfelinat o scurtă parte din viața mea, pentru că mama nu m-a vrut, m-a dat statului, tatăl meu era închis și nu avea nimeni drepturi asupra mea. Mama nu a vrut să-i dea niciodată semnătură bunicii mele din partea tatălui, ca să aibă grijă de mine. Am ieșit din orfelinat pentru că am avut parte de o familie care m-a luat în plasament, m-a botezat, mi-a dat numele pe care mi l-a dat azi, Gabriel. Îmi dau lacrimile când vorbesc despre acești oameni, pentru că îi iubesc, m-au crescut și m-au educat. Tati și mami sunt din Târgoviște și au fost puși acolo de la Dumnezeu, pentru că au adus numai bine în viața mea.’, a mai adăugat Gheboasa, în cadrul emisiunii TV.


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton