"Sunt țigan, nu sunt român. Îmi doresc să ajung președinte la Partida Romilor". Gheboasă, primele declarații după scandalul de la Untold 2023

 Radulescu Ruxandra
.

Gheboasă, unul dintre cei mai apreciați artiști ai genului trap, din România, a fost foarte dur criticat, după prestația sa de la Untold. Publicul de acasă a fost revoltat de limbajul licențios din versurile sale și de faptul că adolescenții de la festivalul Untold le fredonau, alături de acesta. Pe de altă parte, alții i-au luat apărarea. Iată cum a răspund Gheboasă celor care s-au arătat împotriva muzicii sale.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Primele declarații ale lui Gheboasă, după scandalul de la Untold 2023. Unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Europa, Untold 2023, a inclus și un moment controversat. Acesta a venit din partea artistului Gheboasă, care a cântat una dintre cele mai populare piese ale sale, ce conține și limbaj vulgar. Gheboasă este cunoscut ca reprezentantul stilului trap, un gen de muzică cu mare priză la tineri. Mulți au fost revoltați când au văzut că fanii săi adolescenți, prezenți la festival, fredonau întocmai versurile vulgare, din piesa lui Gheboasă. Mulți l-au pus la perete pe artist, deși, spune el, nu a fost singurul cântăreț de pe scena Untold ale cărui versuri au inclus expresii licențioase. Iată cum s-a apărat Gheboasă! Evident, multe alte voci i-au luat apărarea, semn că părerile sunt împărțite.

maxresdefault-2-1maxresdefault-2-1

Primele declarații ale lui Gheboasă, după scandalul de la Untold 2023

Gheboasă a declarat, ca răspuns la criticile primite pentru prestația de la Untold 2023, că a crescut în condiții foarte modeste și a dus o viață foarte grea, iar muzica sa reprezintă vocea oamenilor din acel mediu. Cântărețul a subliniat că limbajul din piesele sale nu sunt menite să jignească comunitatea din care provine și a mai adăugat că și-ar dori să devină președinte la Partida romilor.

Citește și: Peste 420.000 de fani au celebrat timp de patru zile și patru nopți cel de-al optulea capitol din povestea magică UNTOLD

Citește și: „Îmi plesneau venele pe cap, efectiv stăteau să se spargă'. De ce a fost Delia la un pas de leșin la Untold. Artista a îngenuncheat în culise

 „Eu sunt țigan, nu sunt român și am văzut că aveți o legătură foarte strânsă cu Victor Ponta și aș dori să îl înștiințați cumva că îmi doresc să ajung președinte la Partida romilor. Dacă se poate să facă cumva, să mă aducă în funcție', a spus Gheboasă, în direct la RTV.

Eu sunt Gabriel Emil, vin din Târgoviște, dintr-un cartier de rromi, rău famat. Nu am jignit rromii când și eu sunt rrom, eu reprezint oamenii. Am crescut într-un dintr-un cartier din care e foarte greu să îți depășești condiția, am și muncit, am și tras tare. De fiecare dată când veneam la București încercam să fac muzică, cu toate că nimeni nu credea în mine. Am trecut prin foarte multe. Am trecut prin multe lucruri rele și la școală, mai ales că sunt de etnie rromă. Nu sunt singurul din cadrul acestui festival care a avut versuri deplasate.

Eu am stat la orfelinat o scurtă parte din viața mea, pentru că mama nu m-a vrut, m-a dat statului, tatăl meu era închis și nu avea nimeni drepturi asupra mea. Mama nu a vrut să-i dea niciodată semnătură bunicii mele din partea tatălui, ca să aibă grijă de mine. Am ieșit din orfelinat pentru că am avut parte de o familie care m-a luat în plasament, m-a botezat, mi-a dat numele pe care mi l-a dat azi, Gabriel. Îmi dau lacrimile când vorbesc despre acești oameni, pentru că îi iubesc, m-au crescut și m-au educat. Tati și mami sunt din Târgoviște și au fost puși acolo de la Dumnezeu, pentru că au adus numai bine în viața mea.', a mai adăugat Gheboasa, în cadrul emisiunii TV.

Întrebat de Victor Ciutacu, în direct la România TV, dacă îi creşte preţul după scandal, Gheboasă a spus „Doamne ajută!', refuzând să dea detalii despre tarife. Totuşi, Gheboasă a dezbăluit că lucrează pe PFA, numai pe contract şi că toate veniturile sunt fiscalizate.

„E foarte complicat să iei impozite pe un cadou pe care ţi-l dă unul'.  „Nunţi botezuri, cumetrii?', l-a întrebat Ciutacu, iar Gheboasă a răpsouns fără ezitare: ' Nu ştiu dacă fac, dar dacă e cazul fac şi parastase, şi cumetrii, eu sunt acolo. Cânt orice gen, de ce nu şi la îngropăciune?'

Cum a reacționat organizatorul Untold 2023, după valul de reacții la prestația lui Gheboasă

Și Edy Chereji, fondator Untold, a oferit o primă reacție pe rețelele de socializare după ce a fost criticat în urma concertului Gheboasă de anul acesta.

Gheboasă este exponentul curentului trap, care are o priză tot mai mare în România și în străinătate la publicul tânăr. Pe de altă parte, el reprezintă doar unul din cei peste 250 de artiști, la o scena secundară, care a mai fost invitat la multe evenimente din țară, în acest an’, a explicat Chereji, care a luat și atitudine cu privire la show-ul lui Gheboasă din cadrul Untold 2023.

„Vom face o analiză să vedem care e cea mai potrivită cale între libertatea actului artistic și impactul pe care l-ar putea avea mesajele lui din timpul concertului. Însă nu ne putem preface că nu există un întreg gen muzical când el este atât de popular în România, cât și în străinătate, în rândul tinerilor.

Cred că este la fel de important și ce le mai oferim acestor tineri în festival și cum mergem noi în întâmpinarea lor. Ei ajung în festival cu o anumită cultură muzicală, dar noi îi expunem la multe alte genuri muzicale și experiențe pozitive. Expunerea este în ambele sensuri, acești tineri vin în festival pentru un gen muzical sau pentru un artist, dar au ocazia să descopere zeci de artiști din alte genuri muzicale’, a mai scris el.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton