Prin ce a trecut Gheorghe Turda la petrecerea de 60 de ani a lui Nicolae Ceaușescu: ”Tremura carnea pe mine...” Soția dictatorului nu l-a recunoscut / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Gheorghe Turda era nelipsit de la petrecerile dictatorului Nicolae Ceaușescu! Ce spune artistul despre el și prin ce a trecut la petrecerea de 60 de ani a acestuia. Celebrul interpret susține că Elena Ceaușescu nu l-a recunoscut în frac, dar l-a ascultat în liniște cum a cântat în fața a 5 000 de oameni.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Gheorghe Turda era nelipsit de la petrecerile dictatorului Nicolae Ceaușescu! Ce spune artistul despre el și prin ce a trecut la petrecerea de 60 de ani a acestuia. La petrecerea președintelui de pe atunci au luat parte 5 000 de oameni, iar interpretul nostru le-a cântat într-un frac, 'la patru ace' și a fost de nerecunoscut.

10633527_1714760962082388_6651365216688986264_o10633527_1714760962082388_6651365216688986264_o

Citește și: Gheorghe Turda, atac la Grigore Leșe, după ce a spus că piesa „Așa-i românul' e din folclorul maghiar: „A rămas corigent de șapte ori la Conservator. Face pe marele dascăl…'/ EXCLUSIV

Citește și: Gheorghe Turda, adevărul despre starea lui de sănătate după ce s-a spus că e suspect de accident vascular cerebral: „M-am consultat și cu al doilea medic și…' / EXCLUSIV

Citește și: „Am trecut într-o altă lume… Auzisem ca trei sferturi din samani sunt șarlatani. Asa ca i-am spus ca vreau sa-i verific puterea. Mi-a spus să…”. Cătălin Botezatu, detalii despre ritualul cu ayahuasca, pe care l-a făcut în junga din Peru

Citește și: Cum și-a descoperit reputatul neurochirurg Leon Dănăilă pasiunea pentru medicină: „Sunt născut într-o familie de oameni săraci. Tatăl meu nu știa carte, nu a avut cine să mă învețe, la matematică abia am scăpat de corigență' / INTERVIU EXCLUSIV

Gheorghe Turda era nelipsit de la petrecerile dictatorului Nicolae Ceaușescu

Gheorghe Turda era nelipsit pe vremuri de la petrecerile dictatorului Nicolae Ceaușescu. Artistul spune că nu oricine cânta la ziua de naștere a președintelui țării. Celebrul interpret și-a amintit mai multe episoade din perioada comunistă, unul dintre ele fiind acela când a cântat într-un frac, la petrecerea de 60 de ani a lui Nicolae Ceaușescu.

'Eu n-am fost slujitorul lui Ceaușescu, dar i-am cântat. Și în America și în Mexic, peste tot. Iar noi am fost apreciați în vremea aceea. Sunt artiști care nu i-au cântat niciodată la recepții, nu au fost chemați din cauză că erau implicați în cancan-urile vremii.', a declarat Gheorghe Turda, pentru viva.ro.

Ce spune artistul despre Ceaușescu și prin ce a trecut la petrecerea de 60 de ani a acestuia

Gheorghe Turda spune că romanța preferată de Elena Ceaușescu era 'A venit aseară, mama'. Acesta mai spune că pe vremuri erau exigențe și nu aveai voie să greșești nicio virgulă. Ori acum, în opinia sa, fiecare cântă ce vrea și cum vrea.

'Toate piesele mele îi plăceau lui Ceaușescu, tot repertoriul meu. Dar Elenei Ceaușescu îi plăcea mult o romanță anume, 'A venit aseară, mama'. Și, la una din aniversările lui a venit momentul să cânt eu în costum, în frac, fiind desemnat de cei de la Ministerul Culturii. În secunda în care am apărut pe scenă, am făcut furori. 16 strofe am avut de interpretat și niște emoții… de la Cupola Expoziției până la Casa Scânteii. Așa emoții mari am avut! Dacă greșeai un cuvințel sau o 'virgulă muzicală' îți dădeai foc la valiză. Așa mari exigențe erau atunci! Nu ca acum, toată lumea cântă ce vrea și cum vrea!', a dezvăluit Gheorghe Turda, pentru viva.ro.

Gheorghe Turda: 'Am avut niște emoții de tremura carnea pe mine'

Gheorgeh Turda susține că la început, Elena Ceaușescu nu l-a recunoscut cu fracul pe el, dar fiul ei, Nicușor i-a spus a cui este vocea ce îi părea atât de cunoscută. Când a început să cânte, avea emoții de tremura carnea pe el.

'Deci, când am apărut eu în frac pe scenă, a apărut Nicușor lângă maică-sa, Elena Ceaușescu. Când am început să cânt, el mi-a recunoscut vocea. Dar ea nu mi-a recunoscut ținuta, în frac și cu papion… Și, la un moment dat, ea a zis către el: 'Lasă-mă să ascult, îmi place vocea lui! Dar nu mai știu cine este, pentru că este îmbrăcat altfel. Și Nicușor i-a spus: 'Este Gheorghe Turda'. Și ea a zis: 'Îl ascult!'

Și s-a lăsat o liniște de mormânt în toată sala aceea, cu 5 000 de oameni. Nici zgomotul de tacâmuri nu s-a auzit în cupola expoziției la vremea aceea. Asta se petreceea la aniversarea lui de 60 de ani. Toată lumea m-a felicitat, dar am avut niște emoții de tremura carnea pe mine.', a mărturisit Gheorghe Turda, pentru viva.ro.

Gheorghe Turda: 'În trei secunde îmi ardeau urechile și nasul'

Gheorghe Turda și-a mai amintit un episod din perioada comunistă, în care a cântat pentru soții Ceaușescu, la petrecerile lor. La una dintre acestea, la Vila Lac, artiștilor nu li s-a oferit nimic de mâncare sau de băut.

'Țin minte că altădată ne-a dus la Vila Lac pe mine, pe Angela Moldovan, Ștefania Rareș, Nicolae Nițescu, Dorin Teodorescu, Cleopatra Melidoneanu. Și ne-a ținut acolo fără mâncare și fără băutură, noroc cu un prieten de-al meu care era șeful de la Grupul Dinamo, Nicolae Petriceanu. M-a dus în cramă, pentru că apoi urma să viziteze 'crema' locația, să mănânce purcel de lapte și să bea vin roșu din butoi. Și el mi-a dat un pahar de vin roșu și l-am dat peste cap. În trei secunde îmi ardeau urechile și nasul, așa de bun a fost. Ăla m-a ținut în poziție de a cânta.', a mai povestit Gheorghe Turda.

Gheorghe Turda: 'Eu nu mă feresc..'

Gheorghe Turda susține că el recunoaște că le-a cântat soților Ceaușescu, în comunism, și că artiștii erau aleși pe sprânceană. Acest lucru le-a adus aprecierea dictatorilor, dar invidia altor colegi de breaslă.

'Eu nu mă feresc să povestesc de vremurile trecute, chiar dacă unii îl înjură și alții îl regretă… Eu eram desemnat ca reprezentant al Ardealului să le când soților Ceaușescu, eu fiind solist la marele Ansamblu Rapsodia Română. Dar cei care citesc sau cei care știu că noi câtam acolo, își pun întrebarea prin ce emoții treceam și câte sacrificii? Și, bineînțeles, cu timpul s-a creat și invidia între noi. Nu cânta oricine la ei, eram aleși pe sprânceană, unul și unul.', a precizat Gheorghe Turda.

Foto: Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton