Gianina van Groningen și-a cunoscut soțul pe Instagram: ”M-am decis eu că vreau să plec în cantonament și, practic, l-am lăsat pe el să organizeze nunta...” De ce a hotărât canotoarea să se retragă din viața sportivă / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Ce planuri are Gianina van Groningen, după ce a câștigat medalia de argint, la Paris, la dublu vâsle feminin, și cine s-a ocupat de pregătirile pentru nunta ei. Într-un interviu pentru Viva.ro, sportiva ne-a oferit mai multe detalii despre viața ei și a făcut și câteva dezvăluiri neașteptate.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Gianina van Groningen a obținut o medalie de argint, la Jocurile Olimpice de la Paris, performanță care a făcut fericiți români de pretutindeni. Într-un interviu pentru Viva.ro, sportiva ne-a spus ce planuri are acum, dar și cum s-a schimbat viața ei, după rezultatul uluitor de la Paris.

20240830_11253420240830_112534

Citește și: Încă două medalii de argint pentru România, la JO 2024: Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel, la dublu rame feminin și Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc, la dublu vâsle feminin, categorie uşoară

Citește și: Sabrina Voinea încă e afectată după controversa de la Jocurile Olimpice. A mers la psiholog, cu mama ei: „Pur și simplu nu își revenea. Din ziua aceea este un copil schimbat. Să nu mai vedem sala de gimnastică…'

Citește și: Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc, interviu la dublu după ce au câștigat argintul la Paris, la dublu vâsle feminin: „Doar să participi la Jocurile Olimpice este un privilegiu pentru orice sportiv și un apogeu al carierei sale. E vorba despre foarte multă muncă și…” / EXCLUSIV

Citește și: Elisabeta Lipă, despre delegația României înainte de Jocurile Olimpice la Paris: „Bătălia este cruntă și toată lumea își dorește să fie acolo, pe podium. Totuși, noi avem puterea să ne luptăm cu ei, cot la cot, de la egal la egal. Asta înseamnă că noi compensăm prin…” / EXCLUSIV

Ce planuri are Gianina van Groningen în prezent

Gianina van Groningen a câștigat argintul la Paris, la dublu vâsle feminin, alături de Ionela Cozmiuc. La scurt timp după performanța din Franța, sportiva a decis să se retragă. Prezentă la o conferință de presă, Gianina a făcut dezvăluiri neașteptate și, cu adevărat, emoționante. Într-un interviu pentru viva.ro, sportiva medaliată la Jocurile Olimpice a povestit cum s-a simțit după ce și-a pierdut mama, dar și, într-un registru mai vesel și amuzant, cum a plecat în cantonament și și-a lăsat soțul să se ocupe de nuntă.

Cum este, Gianina, să câștigi o medalie olimpică?

Este un sentiment despre care doamna Lipă ne tot spunea de foarte mult timp- că nimic nu se compară cu acest lucru. Într-adevăr, nimic nu se compară cu acest lucru, cu a câștiga o medalie olimpică. Mie doar asta îmi mai lipsea și simt că mi-am încheiat palmaresul ca sportiv de performanță.

Este un sentiment pe care ți-e greu să îl descrii în cuvinte. Câștigarea unei medalii și perioada de după sunt înălțătoare. Clar, Jocurile Olimpice de la Paris înseamnă încununarea muncii mele de mulți ani.

Gianina van Groningen: 'M-am decis eu că vreau să plec în cantonament și, practic, mi-am lăsat soțul să organizeze nunta. Dar acesta este un semn că…'

Faptul că te-ai căsătorit recent are legătură cu retragerea ta din activitate?

Nu cred că influențează decizia mea. Familia și soțul meu m-au susținut enorm și mă susțin să fac ce doresc eu. Eu doresc acest lucru. Gândiți-vă că anul trecut, când m-am reîntors în canotaj, m-am reîntors cu două săptămâni înaintea cununiei civile. M-am decis eu că vreau să plec în cantonament și, practic, mi-am lăsat soțul să organizeze nunta.

Dar acesta este un semn că mă susțin și mă apreciază, și el și familia lui. Au fost cu mine la concurs încă din prima zi. Nu are nicio legătură, însă eu simt să fac acest lucru. Niciodată să nu spui niciodată, pentru că mi-am dovedit mie că am mai spus o dată că nu mă mai întorc, și drumul m-a dus tot în barcă. Momentan vreau să mă bucur de această perioadă, să îmi iau o pauză binemeritată și apoi vedem unde ne duce viitorul.

Gianina van Groningen: 'Pauza de zece luni…'

Te-ai resimțit după accidentările din trecut? Ai spus și tu că ai revenit după o pauză…

Pauza de zece luni a fost una foarte bună, care cred că mi-a prins foarte bine. Am avut timp să mă recuperez fizic dar și psihic, pentru că a fost o perioadă destul de grea, perioada de după Tokyo. Mama decedase la un an după ce m-am întors de la Tokyo, ea fiind bolnavă de mult timp… Eram într-un punct în care simțeam că am nevoie de o pauză.

Și accidentările nu se mai terminau, și somatizam foarte mult din tumultul interior pe care îl aveam. În schimb, anul acesta , după ce m-am întors, nu aveam nicio problemă. Toate antrenamentele au mers, au fost foarte bune. Nu am avut nicio pauză. A fost totul cum trebuie.

Mai vreau să te întreb cum l-ai cunoscut pe soțul tău și dacă vă doriți copii?

O să-ți răspund invers, de la ultima întrebare. Da, ne dorim copii. Clar, ne dorim. Îmi plac copiii, dar și soțului meu. A avut răbdare să îmi tolereze 'nebunia' de a mă reîntoarce în sport și ne gândim la viitor. Momentan însă vreau să mă bucur de pauză. Nu vreau să intru dintr-un cantonament în altul și da, ne dorim copii în viitor, cum am spus.

Și cum l-ai cunoscut?

Așa cum se întâmplă cel mai des în perioada aceasta, pe Instagram. Lucrul interesant a fost faptul că eu îi cunoșteam părinții lui de foarte mult timp. Sunt niște oameni pe care îi admir și îi respect foarte mult. Le sunt foarte recunoscătoare că fac parte din familia lor acum. Dar pe el nu îl știam. Am fost la el acasă, dar el nu era niciodată acasă. Iar noi începusem să vorbim, dar nu știam care sunt părinții lui. Am aflat mai târziu, după ce noi am început să ieșim de câteva ori. Chiar a fost amuzant…

Foto: VIVA, arhiva personală.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton