Gloria, fiica lui Vladimir Găitan, mărturisire tulburătoare: "De când l-am pierdut pe tata, nu am mai facut brad de Crăciun". Care este motivul

.

Gloria, fiica lui Vladimir Găitan, actriță la fel ca și tatăl ei, dezvăluie cu tristețe că sărbătorile nu mai sunt la fel de când și-a pierdut tatăl. Vladimir Găitan a fost răpus de o formă rară de cancer al sângelui la final de 2020 și de atunci fiica lui nu a mai împodobit bradul…

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Gloria, fiica lui Vladimir Găitan, îi simte lipsa tatălui ei nu doar pe scenă, unde au și jucat împreună, ci mai ales de Crăciun, perioadă în care familiile se reunesc. Cum ritualul împodobirii bradului era foarte important la ei acasă, de când tatăl ei s-a stins din viață, actrița a renunțat la acest obicei.

6vladimir-gaitan-36vladimir-gaitan-3

Gloria, fiica lui Vladimir Găitan, mărturisire tulburătoare

Mai sunt doar trei zile până la Crăciun, moment în care familiile se întâlnesc pentru a petrece împreună sărbătoarea Nașterii Domnului. Din păcate, unii, așa cum este și Gloria, fiica lui vladimir Găitan, trăiesc azi din amintiri. În urmă cu trei ani, reputatul actor s-a stins din cauza unui tip rar de cancer al sângelui, și de atunci fiica lui nu mai împodobește bradul…

„Crăciunul era sărbătoarea preferată a tatălui meu. Crăciunul era tabu, nu exista să facem altceva în perioada aceea decât să fim în familie, să stăm la masă și să mâncăm toate bunătățile gătite de mama mea, să cântăm colinde în jurul bradului și să împărțim cadouri. Totul era un ritual, de la împodobirea bradului în Ajun până la caștigarea dreptului de a-și primi cadoul dupa ce ai zis o poezie.

De când l-am pierdut pe tata, nu am mai facut brad de Crăciun. N-am avut putere. Era chestiunea noastra sacră, a spus gloria Găitan pentru Unica.ro.

Gloria Găitan: „Am ajuns să fac teatru din cauza lui tata”

Vladimir Găitan și-a început cariera de actor la finalul anilor 60 și a fost neobosit în dedicarea față de public, cu toate că, în mare parte din tot acest timp, ducea o luptă înfiorătoare în culisele vieții sale. Nevăzut de nimeni, după ce părăsea scena, actorul revenea la o suferință cumplită, care l-a însoțit mai bine de 30 de ani: o formă rară de cancer al sângelui.

În pofida bolii, actorul s-a bucurat de o carieră frumoasă și a avut norocul de a avea parte de o familie minunată și doi copii, un băiat care acum trăiește în Londra, și o fiică ce i-a călcat pe urme și acum este actriță.

„Am ajuns să fac teatru din cauza lui tata. De mică m-a luat cu el la repetiţii. Stăteam în culise, îi vedeam toate spectacolele. La noi în casă veneau mereu mari actori, monştri sacri ai scenei româneşti, iar eu eram absorbită de tot ce se întâmpla în jurul meu. Am trăit în lumea teatrului, am respirat teatru şi e normal că asta mi-am dorit să fac de la vârsta de 3 ani. Dar e «vina» lui. Dacă aveam un tată inginer, poate îmi doream să devin inginer', spunea Gloria Gaitan pentru revista Taifasuri.

Gloria s-a pregătit pentru facultate fără știrea tatălui ei

Gloria i-a ascuns totuși tatălui ei faptul că urma să dea la Actorie, spunându-i, în schimb, că se pregătește pentru, o facultate de relații publice și comunicare.

„Fără să ştie tata, am vorbit cu doamna Catrinel Dumitrescu, care m-a luat sub aripa dumneaei şi mi-am pregătit repertoriul pentru teatru. În plus, doream să mă concentrez pe un domeniu, nu să fac două şi prost. Într-un final, a acceptat şi tata, pentru că nu avea de ales, eu făcând tot timpul ceea ce am dorit.

El îmi spunea: «Uite cum sunt tratate actriţele din teatru, ce salarii au, depind de bărbatul lor, iar eu nu vreau să ajungi să depinzi de vreun individ ca să-ţi iei un ruj sau o rochie. Vreau să fii pe picioarele tale». Acum îl înţeleg, după atâţia ani. Atunci nu l-am înţeles, aveam 17 ani şi jumătate, la 18 ani am intrat la facultate. Îi spuneam că eu asta ştiu şi vreau să fac, să mă lase să dau admitere şi, dacă nu intru, fac ce vrea el.

Bineînţeles că am intrat şi n-a fost nimeni surprins', a mai spus Gloria. Ulterior, tatal si fiica au jucat impreuna in mai multe piese de teatru, dar si in cateva filme.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton