Helmuth Duckadam, prima declarație după ce a fost operat de urgenţă la inimă: "Am dureri foarte mari. Recuperarea e grea de tot!". Ce probleme de sănătate are

 Dumba Gabriela
.

Helmut Duckadam a suferit o nouă operaţie pe cord deschis la Spitalul Universitar și totul a decurs bine. „Eroul de la Sevillia” a făcut chiar și o primă declarație despre starea sa de după operație, prin care i-a liniștit pe cei îngrijorați pentru starea sa de sănătate. Helmut Duckadam se simte bine, însă este conștient că va urma o recuperare grea.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Joi, 'Eroul de la Sevilla' s-a prezentat de urgență la Spitalul Universitar din cauza problemelor cardiovasculare. Helmut Duckadam avea programată o intervenție pe cord deschis la aortă și totul a mers perfect.

354268116_227412510079273_8094382764476293477_n354268116_227412510079273_8094382764476293477_n

Cum se simte Helmut Duckadam după operația la inimă, de astăzi

De-a lungul timpului, fostul jucător a mai avut probleme cardio-vasculare, primele astfel de dificultăți au început să apară imediat după finala de la Sevilla, din 1986. Ultima operaţie a avut-o în 2012, atunci când medicii au eliminat un anevrism arterial.

Medicii l-au operat astăzi şi spun că starea acestuia este foarte bună. Duckadam a ajuns la Spitalul Universitar şi a intrat direct în operaţie pe cord deschis pe care o avea programată de mai mult timp.

„A reuşit. Totul a fost în parametri. Acum vedem mai departe. Durează recuperarea, e grea de tot”, a declarat marele sportiv, la ieşirea din operaţie.

'Eroul de la Sevilla' a mărturisit că în acest moment are dureri destul de mari, însă totul s-a încheiat cu bine și va avea nevoie de o perioadă de recuperare de aproximativ trei luni.

'Mă simt bine, nu am avut niciun fel de emoţie, am ştiut că sunt pe mâinile unui medic excepţional. Acum sunt în salon, însă am dureri foarte mari. Va urma o recuperare care va dura aproximativ trei luni, dar important e că totul s-a terminat cu bine', a spus Helmut Duckadam, la scurt timp după ce a ieșit din sala de operații, conform Orange Sport.

Citește și: Cum a aflat Larisa Iordache că e însărcinată și cum și-a anunțat soțul: „I-am făcut o surpriză, ceva foarte simplu, nu m-am complicat foarte mult’

Citește și: VIVA! Influencers Party 2024. Cum s-au îmbrăcat vedetele la cel mai așteptat eveniment al toamnei / S-au întrecut în ținute și au respectat dress code-ul „Sicilian Inspiration’

Citește și: Cum și-au făcut apariția concurenții și ispitele de la Insula iubirii la VIVA! Influencers Party 2024. Marcel s-a îmbrăcat ca Don Corleone, iar Iustina și-a arătat burtica de gravidă, într-o rochie sexy

Helmut Duckadam a trecut prin mai multe operații

Primele probleme pentru Helmut Duckadam au apărut imediat după câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Atunci, fostul mare portar a suferit un accident la un foc de tabără, a căzut pe brațul drept, iar mâna i s-a învinețit.

Ajuns de urgență la spitalul din Arad, Duckadam a aflat că va avea nevoie de o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea unui cheag de sânge care îi blochează circulația.

Duckadam mărturisea că, în ciuda faptului că problemele de sănătate îi puneau în pericol viaţa, a încercat să îşi continue cariera de portar şi după plecarea de la Steaua. În 1986 lui Duckadam i s-a descoperit un cheag de sânge la mâna dreaptă, acesta fiind şi motivul pentru care şi-a încheiat prematur cariera în fotbal.

Duckadam a avut nu mai puţin de 8 intervenţii chirurgicale. „Eroul de la Sevilla' sublinia că durerile au fost, la un moment dat, atât de mari încât s-a gândit la sinucidere.

Păi, nu e atât de plăcut când se adună toate. Dacă stai bine cu sănătatea, treci mai ușor peste ele. Dar la mine se simte… Și se simte în fiecare dimineață. Când îmi trosnește o mână, un picior. Mă mai doare pe ici, pe colo. E greu… Dacă ai probleme de sănătate, așa cum am eu, chiar e dificil, dar nu avem ce să facem. Eu am avut opt operații grele, complicate. Opt!

Nu e atât de plăcut când știi asta… În fiecare dimineață iau un pumn de pastile. Nu exagerez! Am 20 de medicamente pe care trebuie să le iau zilnic. Unele pentru coagularea sângelui, pentru circulație, pentru tensiune, pentru stomac, unele pe post de pansament gastric. Ha, ha, ha! Când v-am zis că nu-i așa simplu…', a declarat Helmut Duckadam în 2019, potrivit gsp.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton