Horațiu Mălăele, despre rolul lui Ilie Moromete din Moromeții 3: "Munca a fost la fel de chinuitoare". De ce a acceptat să joace în acest film

 Oana Pantazi
.

Horațiu Mălăele a intrat în pielea iconicului personaj Ilie Moromete, fiind pentru a doua oară când carismaticul actor îi dă viață celui mai cunoscut țăran din istoria literaturii. Un personaj extrem de complex, Moromete reprezintă o provocare pentru orice actor. Iată ce povestește Horațiu Mălăele despre rolul pe care a acceptat să îl joace a doua oară!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Actor de film, televiziune, teatru și voce, caricaturist și scriitor, Horațiu Mălăele este perfect atât în comedii, cât și în drame, iar rolul lui Ilie Moromete, din producția Moromeții 3, a fost o provocare căruia actorul i-a răspuns afirmativ de două ori. Prima oară, rolul personajului lui Marin Preda a fost interpretat de Victor Rebengiuc, în 1987, așadar pentru Horațiu Mălăele nu a fost, cu siguranță, simplu să intre în pielea unui personaj pe care publicul îl cunoștea și îl adora, însă i-a reușit perfect.

646×404646×404

Ce spune Horațiu Mălăele despre Ilie Moromete, personajul său

La 31 de ani după ce Victor Rebengiuc a făcut din Ilie Moromete un personaj celebru și pe marele ecran, Horațiu Mălăele a interpretat același personaj pentru prima oară. După succesul din 2018, a urmat Moromeții 3 (2023), producție în care Horațiu Mălăele (70) joacă rolul lui Ilie Moromete pentru a doua oară, trilogia desfășurându-se sub bagheta regizorală a lui Stere Gulea.

Citește și: Horatiu Malaele a lucrat pentru prima data cu fiii sai la un film

Citește și: Horațiu Mălăele va urca pe aceeași scenă cu fiul său, Bogdan: „Cea mai mare bucurie pentru un actor'

Citește și: Florin Piersic, dezvăluiri despre Mircea Diaconu: ‘Era destul de ciufut, așa, când l-am cunoscut eu. Ce replici și-au adresat când s-au întâlnit prima dată / EXCLUSIV

„Ilie Moromete este, după părerea mea, un țăran atipic, într-o contradicție certă cu predecesorii săi literari, aprigi, neiertători, luptând pentru pământ, dreptate și ordine socială. Este un personaj spectaculos, contradictoriu și, de multe ori, de neînțeles', dezvăluie Horațiu Mălăele pentru Impact.ro.

Marele actor și-a declarat admirația față de personajul pe care îl interpretează în Moromeții, considerându-l cel mai interesant țăran.

„Această ambiguitate și acest contur incert fac din el un fenomen special și imprevizibil, care stârnește curiozitate și un spontan sentiment de admirație. Ilie Moromete este un personaj complex și, paradoxal, un filozof rural, poate cel mai interesant țăran din câmpia dunăreană și din toate câmpiile, el fiind de fapt copia literară a tatălui autorului, Tudor Călărașu', mai spune Horațiu Mălăele pentru sursa citată.

De ce a acceptat Horațiu Mălăele să joace în Moromeții 3

Actorul dezvăluie că Ilie Moromete nu este un alter ego pentru el și, chiar dacă munca pe platourile de filmare a fost plăcută, a fost în egală măsură și destul de grea.

„Iată câteva dintre motivele care m-au făcut să accept acest rol. Nu constituie deloc un alter ego, iar munca a fost la fel de plăcută și, în același timp, la fel de chinuitoare ca la toate personajele de până acum, fie că vorbim despre film, fie că vorbim despre teatru', a dezvăluit actorul pentru Impact.ro.

Dat fiind că, într-un fel sau altul, istoria se repetă, regizorul Stere Gulea a găsit artificiul perfect pentru a realiza apropierea actualității de perioada în care se petrece acțiunea.

„Cei care vor căuta apropieri ale actualității cu anii ‘50 probabil că le vor găsi. Filmul povestește despre o experiență cutremurătoare, pe care istoria acestui popor n-ar trebui s-o mai repete. Personal, cred că frumusețea scenariului stă în faptul că, așa cum autorul îl năștea pe Ilie Moromete, după felul de a fi al propriului tată, acum unul dintre personaje, Nicolae Moromete, îmbracă haina și viața celui care l-a inventat și traversează cumplita perioadă de care pomeneam. Cel care a găsit această inedită soluție este regizorul Stere Gulea', mai spune Horațiu Mălăele pentru sursa citată.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton