De ce Horia Moculescu refuză să urce pe scenă, la Festivalul Mamaia 2023: "M-au căutat și le-am spus, din păcate..."

 Radulescu Ruxandra
.

Motivul pentru care Horia Moculescu refuză să urce pe scenă, la Festivalul Mamaia 2023. Anul acesta, românii vor avea ocazia să ia parte la Festivalul Mamaia, la 11 ani, după ce a fost întrerupt. Evenimentul va beneficia de prezența unora dintre cei mai îndrăgiți artiști din muzica ușoară românească. Marele absent al Festivalului Mamaia va fi însuși Horia Moculescu, cu un palmares impresionant la edițiile trecute ale acestui eveniment. Horia Moculescu spune de ce a ales să lipsească de la Festivalul Mamaia.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Motivul pentru care Horia Moculescu refuză să urce pe scenă, la Festivalul Mamaia 2023. Unul dintre evenimentele muzicale, în cadrul căruia, s-au lansat câțiva dintre marii artiștii din „generația de Aur”, Festivalul Mamaia, revine după 11 ani de pauză. Anul acesta Mamaia 2023, se va desfășura în perioada 25-27 august și va aduce în fața publicului cei mai îndrăgiți soliști de muzică ușoară, cum ar fi Angela Similea, sau Margareta Pâslaru. În mod surprinzător, compozitorul Horia Moculescu va lipsi de la Festivalul Mamaia, de anul acesta. Moculescu a jurizat de opt ori evenimentul și a fost și director de festival, așa că e de mirare că nu își va face prezența. Iată care sunt motivele pentru care Horia Moculescu a decis să nu urce pe scena Festivalului Mamaia!

hh

Motivul pentru care Horia Moculescu refuză să urce pe scenă, la Festivalul Mamaia 2023

Horia Moculescu a mărturisit că, din cauza problemelor de sănătate, a ales să nu participe la Festivalul Mamaia 2023. Compozitorul e dezamăgit că organizatorii nu au respectat tradiția și astfel Festivalul nu va avea loc la Teatrul de Vară, ca în alți ani, ci în zona Perla, ceea ce pentru Moculescu răpește din farmecul evenimentului.

„La Festivalul Mamaia, am fost, pe rând, așa: director de festival, am trei trofee și am fost de 8 ori președinte de juriu. Nimeni nu mai are acest palmares, ca mine. Am fost concurent, interpret, compozitor, jurat.

Anul acesta nu mai pot fi prezent la Mamaia. Sunt destul de slăbit acum, nu mă simt prea bine, iar ei știu asta, că m-au căutat și le-am spus. Din păcate, Teatrul de vară din Mamaia, unde se ținea odinioară festivalul, nu se reface, așa că nu are niciun haz.

Citește și: Carmen Trandafir, prima reacție după ce a aflat că Festivalul Mamaia revine: 'Să lase deoparte jocurile de culise, să îi dea…' Ce le-a transmis organizatorilor / EXCLUSIV

Citește și: Festivalul Mamaia se reia, după 11 ani de pauză. Dan Negru și Octavian Ursulescu, doriți de organizatori să prezinte evenimentul / EXCLUSIV

Acum nu mai e Festivalul de la Mamaia, e Festivalul de la Perla. Vor fi recitaluri ale unor mari artiști, va fi prezentat publicului un remember al festivalului, cu cele mai frumoase piese premiate. E bine că s-a reluat. Când se ținea, aveam și noi la Eurovision soliști mai buni. Italienii au San Remo, ei își trimit câștigătorul direct la Eurovision', a declarat Horia Moculescu pentru Playtech.

Horia Moculescu suferă de complicații la plămâni, după ce a făcut Covid-19

Horia Moculescu a recunoscut că a fost un fumător înrăit toată vața, iar acum plătește consecințele. Atunci când s-a îmbolnăvit de Covid-19, s-a speriat foarte mult pentru sănătatea lui, iar în ziua de azi, ține tot timpul la îndemână o mască de oxigen.

„A fost monstruos, absolut monstruos. Am fost total lipsit de oxigen, n-am mai avut ce să respir, de unde să respir, și i-am spus prietenului meu: Mâine mor!. Noroc că aveam cu mine un tub de oxigen, pe care îl am și acum cu mine, pentru orice eventualitate.

Am niște probleme de BPOC, înseamnă o boală de plămâni din cauza fumatului excesiv, de pe vremuri. Nu mai fumez de 20 și ceva de ani. Trebuie să-mi completez oxigenul cu oxigen dintr-un aparat', povestea artistul, pentru Antena Stars.

Mihai Trăistariu pregătește un moment special la Festivalul Mamaia 2023

Printre artiștii care vor cânta în cadrul Festivalului Mamaia, în cele trei seri de gală, se numără Monica Anghel, Gabriel Cotabiță, Ileana Șipoteanu, Adrian Enache, dar și Mihai Trăistariu. Solistul Mihai Trăistariu, a câștigat șase premii, la acest festival și a oferit detalii din culisele momentului pe care îl pregătește.

„M-au chemat să cânt, pe 25 august, nu va fi un concurs, ca în alți ani, ci doar o gală a premianților. Fiecare artist își va cânta piesa cu care a câștigat Mamaia, plus că va face duet cu cineva. Eu voi cânta Cât de frumoasă ești! și le-am cerut să fac duet ori cu Angela Similea ori cu Margareta Pâslaru.

Mi-ar plăcea să cânt cu o legendă, am cerut un artist din garda veche. Important este că se reia evenimentul. Eu, de pildă, m-am lansat la Mamaia, acum 20 de ani. Dacă un tânăr artist ia un trofeu, aici, mai are șansa să îl cheme lumea, pe la tv, pe la concerte', ne-a declarat Mihai Trăistariu, exclusiv pentru Playtech Știri.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton