Ileana Stana Ionescu a fost incinerată azi. La 96 de ani, văduvul actriței suferă cumplit: "Era atât de frumoasă, Ileana mea! A murit în somn, n-am apucat să ne luăm adio!"

 Dumba Gabriela
.

Ileana Stana Ionescu a fost incinerată astăzi, la 8 zile de când și-a dat ultima suflare, pe un pat de spital. Actrița avea 87 de ani și în ultima perioadă s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate, din cauza cărora ajunsese să nu-l mai recunoască pe soțul ei. La 96 de ani, Andrei Ionescu suferă cumplit că nu a mai apucat să-și ia adio de la femeia iubită.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI!

Ileana Stana Ionescu s-a stins pe 30 iunie, la vârsta de 87 de ani, lăsând în urmă un soț și un fiu răpuși de durere și milioane de fani îndoliați. Trupul neînsuflețit al actriței Ileana Stana Ionescu a fost depus pe 1 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic, urmând ca înmormântarea să aibă loc pe 2 iulie. Ulterior, funeraliile au fost amânate pentru ca fiul actorilor să ajungă din America și au optat pentru incinerare.

2-152-22-152-2

Ileana Stana Ionescu a fost incinerată azi. Primele cuvinte ale actorului Andrei Ionescu

Trupul neînsuflețit al Ilenei Stana Ionescu a fost incinerat azi, iar văduvul actriței, Andrei Ionescu, a vorbit cu tristețe despre această cumplită despărțire de femeia pe care a adorat-o timp de 70 de ani.

„Este greu, dar Dumnezeu mi-a dat putere! Azi a fost incinerată, apoi urna cu cenușă va fi depusă în cimitirul crematoriului, acolo avem o casetă. Ileana a dorit să fie incinerată, ca să fie lângă mama ei, urmez eu! Oricum nu voia niciodată să vorbească despre moarte, evita subiectul, ea era mai sensibilă, suferise și câteva AVC-uri.

După incinerare, am organizat cu ajutorul unor oameni dragi o masă de adio, la un local. I s-a pus poză ei mare, într-un tablou, cei prezenți au fost serviți cu ciorbiță și cu friptură, mâncărurile ei preferate', a declarat Andrei Ionescu pentru Click!

Andrei Ionescu regretă că nu a apucat să-și ia adio de la soția lui, care se afla în spital în momentul în care a închis ochii pentru totdeauna.

„Ea a murit în somn, n-am apucat să ne mai spunem ceva, să ne luăm adio. Oricum nici nu mă mai recunoștea, suferise niște AVC-uri. A murit senină, avea un chip atât de senin, am îmbrăcat-o într-o rochie superbă, albă, căreia ei îi plăcea atât de mult, dar pe care nu apucase să o îmbrace. Era atât de frumoasă, Ileana mea!', a mai spus Andrei Ionescu.

Citește și: Cum au reacționat părinții Ramonei Păun când le-a spus că vrea să facă carieră în televiziune, în loc să mai dea la Academia de Poliție: „Au fost foarte revoltați de alegerea mea. Erau aproape siguri că va fi un eșec…’. Cum a debutat la jurnalul de dimineață la PRO TV / EXCLUSIV

Citește și: Irina Columbeanu, la mănăstire alături de Alina și Ramona Gabor. Cum s-a fotografiat fiica Monicăi și a lui Irinel Columbeanu alături de mătușile ei / Ce au făcut înainte de a vizita lăcașul

Citește și: Andrei Ionescu, distrus de durere după moartea soției sale, Ileana Stana Ionescu. „Nici nu mă mai recunoștea, nu și-a luat adio de la mine. Nu a fost deloc bine, în ultima vreme suferise…’ 

Ileana Stana Ionescu şi-a dat ultima suflare la câteva ore după vizita fiului ei, venit din America

Ileana Stana Ionescu şi-a dat ultima suflare într-un centru de îngrijire din Bucureşti, unde ajunsese în urma a doua AVC-uri. Vestea dispariţiei a venit ca un şoc pentru apropiaţii marii artiste.

„Din păcate bătrâneţea, boala, afecţiunile din timp au făcut ca să se stingă încet-încet, de la o zi la alta. A fost aşa, ca o flacără care s-a stins. A căzut printre lumânare uşor-uşor, fără să deranjeze pe nimeni”, spunea Monica Davidescu acum câteva zile.

„Cumva simţeam că nu e bine, Doamne! A fost o colegă minunată, minunată. Venea publicul şi o iubea şi în felul ăsta teatrul nostru devenea mai cunoscut”, a precizat Maia Morgenstern, în timp ce Marius Bodochi are numai cuvinte de laudă la adresa regretatei actrițe. „Era un om minunat, o uriaşă actriţă care întotdeauna te întâmpina cu zâmbetul pe buze, avea o vorbă bună şi niciodată nu spunea NU”.

Pe data de 1 iunie 2024, Ileana Stana Ionescu a fost internată de urgență în spital, după ce s-a simțit slăbită, iar de aici au urmat o serie de alte simptome, precum pierderea cunoștinței în ultimele zilei înainte să moară.

Ileana mea a murit. Nu a fost deloc bine, în ultima vreme suferise niște comoții cerebrale. Nu și-a luat adio de la mine. Săraca, nici nu mă mai recunoștea„, spunea Andrei Ionescu imediat după moartea femeii iubite.

La priveghiul artistei, care a avut loc pe 2 iulie 2024, la Capela Cimitirului Bellu Catolic, a fost însă aproape pustiu. Soțul regretatei artiste, actorul Andrei Ionescu, și-a exprimat tristețea că prea puțini colegi de breaslă au venit să îl consoleze, dar și să-i aducă Ilenei un buchet de flori:

„Nu a venit multă lume la priveghi, ca să-și ia adio de la Ileana mea, prea puțini au venit să îi aducă o floare, au fost câteva persoane. Păcat! ', a mai declarat Andrei Ionescu.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton