În ce filme a jucat Rona Hartner și care a fost marele regret din cariera ei: "M-am bătut cu Salma Hayek și Madonna ca să joc în..."

 Radulescu Ruxandra
.

În ce filme a jucat Rona Hartner. Actrița Rona Hartner, una dintre cele mai apreciate artiste din România, a încetat din viața la vârsta de 50 de ani, rămânând în amintirea publicului pentru personalitatea exuberantă și, desigur, filmele în care a jucat de-a lungul carierei. Iată cele mai de seamă filme în care a jucat Rona Hartner și producția ce i-a adus recunoașterea internațională.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

În ce filme a jucat Rona Hartner. Actrița Rona Hartner a încetat din viață la data de 23 noiembrie 2023, la vârsa de 50 de ani. Considerată una dintre cele mai valoaroase artiste ale României, Rona Hartner a avut o carieră bogată, care s-a întins de-a lungul a trei decenii. A fost o actriță de film, cântăreață, compozitoare și textieră, iar rolul ce i-a adus succesul a fost în producția „Gadjo Dilo – Nebunul” în regia lui Tony Gatlif. Iată mai multe detalii despre filmele în care a jucat Rona Hartner.

image-2023-11-23-26704632-0-rona-hartner-filmul-gadjo-dilo-din-1997image-2023-11-23-26704632-0-rona-hartner-filmul-gadjo-dilo-din-1997

În ce filme a jucat Rona Hartner

Rona Hartner a început studiile Facultății de Actorie, în 1992, iar patru ani mai târziu, la vârsta de 23 de ani este distribuită în primul ei film de lungmetraj ce avea să-i schimbe desinul și s-o propulseze pe culmile succesului. Este vorba de producția „Gadjo Dilo – Nebunul”, în regia francezului Tony Gatlif, în care Rona Hartner o interpretează pe „Sabina”, rol ce i-a adus recunoașterea internațională pentru talentul ei. Actrița a fost distinsă cu premiul Leopardul de Aur pentru interpretare la Festivalul Internațional de Film de la Locarno în 1996.

Citește și: Interviu cu Rona Hartner, artista cu o viață marcată de drame, două divorțuri și cu un sfârșit tragic: „Am avut un viol. Eșecurile în dragoste vin când alegem împotriva propriei inimi '. Ce spunea acum un an, înainte să moară / EXCLUSIV

Citește și: Ultimele imagini cu Rona Hartner în viață: „Nu mă simțeam pregătită să plec, dar cine se simte pregătit? Nimeni” / Artista a murit azi, la doar 50 de ani

Citește și: Ce probleme a întâmpinat Rona Hartner în relația cu fiica ei, Rita: „Am simțit o suferință destul de mare…’

Citește și:Rona Hartner are o fiică adolescentă. Cum arată acum Rita Sumalya

Care este marele regret din cariera Ronei Hartner

În ce filme a jucat Rona Hartner. Invitată la „Detectorul de minciuni', Rona a dezvăluit că marele ei regret profesional a fost că nu a apucat să joace în filmul „Frida Kahlo, însă nu a avut sorți de izbândă.

Eu am participat la casting și m-am bătut cu Salma Hayek și Madonna ca să joc în acest film. (…) Pentru că Salma Hayek a produs filmul, cum era să joc eu în locul ei?', a dezvăluit Rona Hartner.

În 1996, Hartner a continuat să impresioneze în co-producția franco-română „Asfalt Tango”, regizată de Nae Caranfil. Aceasta a fost doar începutul legăturii sale cu Franța, țară în care s-a stabilit în 1997. Aici, a jucat în thrillerul „Nekro” al lui Nicolas Masson și s-a întors în România pentru filmul „Dublu extaz” în 1998.

A jucat, în continuare, într-o serie de filme: „Nekro” (r. Nicolas Masson, 1997), „Je suis ne d’une cigogne” (r. Tony Gatlif, 1999), „Cours toujours” (r. Dante Desarthe, 2000), „Sauve moi” (r. Christian Vincent, 2000), „Sexy Harem Ada-Kaleh” (r. Mircea Mureşan, 2001), „Mischka” (r. Jean-François Stevenin, 2002), „Le Divorce” (r. James Ivory, 2003).

Rona Hartner a colaborat cu regizorul câștigător al premiului Oscar, Michael Haneke

În ce filme a jucat Rona Hartner. În 2003 Rona Hartner a avut ocazia să colaboreze cu regizorul laureat al Premiului Oscar, Michael Haneke. Actrița româncă a fost distribuitpă în filmul „Le Temps du Loup”, alături de nume mari din cinematografia franceză, actrița Isabelle Hupert sau Béatrice Dalle.

Rona Hartner a revenit apoi în România unde a jucat în filmul „Maria” regizat de Călin Peter Netzer, 2003. Au urmat apoi roluri în „Madame Irma” (r. Didier Bourdon, Yves Fajnberg, 2006), „Poulet aux prunes” (r. Marjane Satrapi şi Vincent Paronnaud, 2011).

FOTO: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton