În ce și-a investit averea Alexandru Arșinel. Avea 4 case, terenuri, dar și o colecție de timbre

.

După o carieră de 60 de ani, Alexandru Arșinel a strâns o avere impresionantă, formată din mai multe terenuri, imobile și conturi bancare în lei și valută. Până la 83 de ani, Alexandru Arșinel a agonisit suficienți bani care să-i asigure o bătrânețe liniștită, dar și pentru a lăsa moșteniri copiilor și nepoților săi.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Alexandru Arșinel a fost nu doar unul dintre cei mai îndrăgiți actori români din toate timpurile, cu o carieră impresionantă în spate, dar a ocupat mult timp și funcția de director al Teatrului de revistă 'Constantin Tănase' din București. Conform declarației de avere depusă în 2021, actorul Alexandru Arșinel avea mai multe bunuri imobiliare, terenuri și conturi bancare.

al2al2

Ce avere a strâns Alexandru Arșinel

Din ultima declaraţie de avere reiese că Alexandru Arşinel a încasat 33.720 lei (pensie de revoluţionar), 73.512 lei (pensie), 74.772 lei (indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii) şi 10.800 de lei (o indemnizaţie handicap gr. 2 pentru că o îngrijeşte pe soţia bolnavă).

Totalul anual a fost de 107.232 lei, ceea ce înseamnă 8.936 lei pe lună.

De asemenea, actorul deţine patru terenuri: o cotă parte din 2 terenuri la Dolhasca şi 2 terenuri integrale la Sinaia şi Samurcaş – Crevedia. În plus, actorul are și un imobil in București, de 225 de metri pătrați, pe care l-a dobândit prin cumpărare în anul 1996.

Alexandru Arșinel are şi trei case de vacanţă şi un apartament la Bucureşti, cât şi un autoturism marca Toyota. 

În ce și-a investit averea Alexandru Arșinel. Avea 4 case, terenuri, dar și o colecție de timbre

Arşinel mai deţine şi 12 depozite bancare, dintre care nouă în lei, două în euro şi altul în dolari. Astfel, conform declarației de avere, are la B.C.R două conturi în lei, unul cu 174.566 ron, altul cu 32.872.

Din 2009 până în 2016, la I.N.G., are deschise mai multe conturi: trei în euro, unul în dolari și trei în ron. Cele în euro însumează peste 33.000 de euro, cele în ron – 268.294 lei, iar cel în dolari – 1538 $.

De asemenea, la ING mai are un card, în valoare de 80.747 lei, potrivit fanatik.ro.

Și la BRD are deschise trei conturi, în care se află o sumă frumușică de peste 484.000 lei.

Alexandru Arșinel a fost și un mare iubitor și colecționar de timbre românești, pe care le-a achiziționat în peste 50 de ani. Conform declarației de avere, acestea se ridică la suma totală de 5.000 de euro.

De asemenea, în toți anii de viață, Alexandru Arșinel și-a ajutat copiii, pe unul dintre ei chiar împrumutându-l cu 100.000 de euro.

Citește și: Cum și-a cerut Denis Roabeș (The Motans) iubita, în căsătorie:„Și acum, după 5 ani, am impresia că…’ / EXCLUSIV

Citește și: Ce este nictofobia, boala de care suferă Lidia Buble, la „Sunt celebru, scoate-mă de aici'

Citește și: Oana Roman, noi detalii despre starea de sănătate a mamei sale, după operație:„Mi se strânge inima’

Alexandru Arșinel a fost destituit din funcţia de director de către Nicușor Dan

Alexandru Arşinel a anunţat că primarul Nicuşor Dan nu i-a prelungit contractul cu Teatrul Constantin Tănase, iar din acest motiv se simte mâhnit.

La rândul lui, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat că Alexandru Arşinel a rămas actor colaborator al Teatrului „Constantin Tănase', în condiţiile în care nu i-a prelungit mandatul de director artistic.

„Precizări la o nouă dezinformare. Alexandru Arşinel a fost şi este actor colaborator la Teatrul ‘Constantin Tănase. Adică, are un contract de colaborare cu teatrul, iar contractul este în curs. Până de curând era şi directorul artistic (adică directorul adjunct) al teatrului.

În urma informaţiilor primite din teatru asupra activităţii sale ca director artistic nu i-am mai prelungit acest mandat. A rămas cu contractul de colaborare cu teatrul, în calitate de actor', a scris edilul general, pe Facebook.

Alexandru Arșinel a murit ieri, la 83 de ani

Alexandru Arşinel a fost internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. Pe 15 septembrie, actorul în vârstă de 83 de ani a ajuns din nou la spital, fiind însoțit de fiul lui, Cristian, în momentul internării.

Artistul se plângea atunci de dureri anormale, pe lângă slăbiciunea pe care o are în mod curent în ultima perioadă. În ultima perioadă, starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit, iar medii au decis să-l intubeze și să-l ventileze artificial. Arșinel a murit ieri, 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton