În copilărie, Cătălin Măruță petrecea Crăciunul la bunici: "Colindatul dura vreo 6 ore"

 Andreea Archip
.

Ca orice copil, Cătălin Măruță își petrecea vacanțele la bunici. Vedeta Pro TV a deschis cutia de amintiri, în exclusivitate pentru VIVA! Mirosul de cozonaci, de portocale și colindatul din copilărie sunt cele mai frumoase momente legate de Crăciun.

catalin-maruta-2catalin-maruta-2

Cătălin Măruță își amintește cu drag de copilărie și de tradițiile de Crăciun. „Da, când îl așteptai și pe Moș Crăciun și pe Moș Gerilă. Ideea e că întotdeauna așteptam Crăciunul, pentru că întotdeuana voiam să simt mirosul de cozonac, mirosul de portocale, mi se părea că atunci sunt cele mai puternice mirosuri care se simt într-o casă. Și eram foarte fericit„, ne-a mărturisit prezentatorul TV.

Sărbătorile de iarnă îl prindeau la bunici, unde își petrecea toate vacanțele. Își formase un grup de prieteni cu care mergea la colindat. Mai ales când era zăpadă, distracția era și mai mare, întrucât itinerariul era făcut cu ajutorul saniei. Așa se face că întotdeauna reprizele de colindat se prelungeau, întrucât voia bună și distracția erau la cote maxime, iar timpul zbura.

„Îmi aduc aminte că de fiecare dată Crăciunul inevitabil era la bunicii mei de la Bălănești, cei care m-au crescut, undeva la 20 de km de Târgu Jiu. Și acolo e un obicei: să te duci la colindat se numește să te duci în pițărăi. Și plecam de la prima casă din sat până la ultima casă cu absolut toți vecinii și aveam așa o traistă și mergeam să colindăm. De fiecare dată primeam biscuiți, mere, nuci, și cred că aia era cea mai frumoasă perioadă pe care o așteptam, pentru că o dată ne uneam toți copiii care veneam de obicei în vacanțe acolo. Plus că de multe ori prindeam zăpadă și mergeam cu sania. Colindatul ăsta care trebuia să dureze o oră dura vreo 6 ore, pentru că întotdeauna mai rămâneam pe la vecini, pe la prieteni”, a declarat, pentru VIVA!, Cătălin Măruță.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton