Influencerița rusă Zhanna Samsonova a murit la 39 de ani, din cauza unei diete bazate exclusiv pe fructe. Tânăra slăbise enorm

 Oana Pantazi
.

Influencerița rusă Zhanna Samsonova a murit din cuza unei diete bazate exclusiv pe fructe. Tânăra a ținut timp de 10 ani o dietă bazată exclusiv pe pe fructe, germeni din semințe și sucuri. Mai mult, avea perioade în care ținea post negru câteva zile. Din păcate, la 39 de ani a încetat din viață.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Influencerița Zhanna Samsonova, originară din Rusia și cunoscută pe rețelele sociale sub numele de Zhanna DArt, a murit, la doar 39 de ani, din cauzaiunei diete raw vegane, bazată pe fructe, germeni din semințe de floarea-soarelui, smoothie-uri de fructe și sucuri. Mai mult, tânăra practica și postul negru – stătea fără să vbea sau să mănânce apă timp de cîteva zile.

363386638_2932312376911026_1264258439253597584_n363386638_2932312376911026_1264258439253597584_n

Influencerița rusă Zhanna Samsonova a murit din cauza unei diete bazate exclusiv pe fructe

Zhanna Samsonova a murit, practic, a de foame, după ce a trăit exclusiv dintr-o dietă cu fructe exotice. Zhana practica și „postul uscat', timp în care nu consuma nici apă, nici mâncare pentru câteva zile. De altfel, Zhanna Samsonova, nu mai băuse nici apă de mai bine de șase ani, înlocuind-o cu sucuri de fructe și legume.

Zhanna s-a folosit plarformele sociale pentru a răspândi doctrina dietei crude: „Mănânc mâncare simplă, deși am multă experiență ca bucătar cu crudități. Îmi place să îmi creez propriile rețete și să inspir oamenii să mănânce mai sănătos.'  Prietenii ei cred însă că așa-numitele ei alegeri alimentare sănătoase au fost de vină pentru moartea ei. Asta, în timp ce fanii dietei vegane pe care o promova sunt convinși că fructele pe care le-a consumat conțineau substanțe chimice.

Citește și: Tudor Aaron Istodor confirmă separarea de Raluca Aprodu și recunoaște că are o relație cu Gabriela Iliescu: „Ne-am despărțit acum multă vreme. Îmi doresc familie și copii’ / EXCLUSIV

Citește și: „E minunat să ai o familie, dar nu îți faci o familie de gura societății, pentru că așa a trebuit’. Ce sfaturi are Ilinca Vandici pentru tineri și ce spune despre viața ei personală / EXCLUSIV

Rusoaica promova frecvent alimente crude pe rețelele de socializare, fiind cunoscută pe TikTok, Facebook și Instagram drept Zhanna DArt. Aceasta ar fi murit pe 21 iulie după ce a solicitat în sfârșit tratament medical în timpul unui turneu în Asia de Sud-Est, potrivit rapoartelor presei locale, relatează New York Post.

Influencerul, care avea peste 17.000 de urmăritori pe Instagram, și călătorea prin Asia de 17 ani, ar fi murit din cauza unei infecții asemănătoare holerei, care a fost agravată de alimentația ei extrem de restrictivă, a declarat mama sa, pentru ziarul rusesc Vechernyaya Kazan.

Cauza oficială a morții nu a fost încă stabilită, iar familia ei încă încearcă să îi repatrieze trupul neînsuflețit în Rusia, pe fondul unor întârzieri birocratice.

Prietenii au încercat să o ajute

Schimbările fizice prin care a trecut Zhanna înainte de a muri nu au rămas neremarcate de către apropiații ei și i-au sugerat să ceară ajutor.

„Locuiam cu un etaj deasupra ei și în fiecare zi îmi era teamă că-i găsesc trupul fără viață dimineața. Am încercat să o conving să caute ajutor, dar nu am reușit', a povestit un apropiat al femeii.

„Acum câteva luni, în Sri Lanka, părea deja epuizată, cu picioarele umflate. Au trimis-o acasă pentru tratament. Cu toate acestea, ea plecat din nou. Când am văzut-o în Phuket, am fost îngrozit”, a declarat un prieten al femeii.

Mai mult, un alt apropiat al Zhannei a povestit că, în ultimii 7 ani, aceasta a mâncat doar arbore de jack și durian, un fruct țepos, cunoscut pentru miezul cărnos și mirosul nociv.

„Îmi văd corpul și mintea transformându-se în fiecare zi', își descria Zhanna regimul restrictiv. Tânăra a spus că s-a inspirat după ce a văzut că oamenii care păreau mult mai în vârstă mâncau doar mâncare tip fast-food.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton