Interviu cu Golda Rosheuvel, protagonista din "Queen Charlotte: A Bridgen Story", cel mai nou serial de pe Netflix: "Faptul că publicul îi va putea descoperi latura umană mi se pare foarte important" / EXCLUSIV

 Oana Pantazi
.

Pe 4 mai așteptarea se sfârșește și vom vedea, în sfârșit, serialul prequel „Queen Charlotte: A Bridgen Story”, cu Golda Rosheuvel în rol principal. Rolul Reginei Charlotte în tinerețe este interpretat de o altă actriță carsimatică, India Ria Amarteifio, a cărei poveste spectatorii o vor urmări cu sufletul la gură pe parcursul a 6 episoade. Actrița Golda Rosheuvel a vorbit în premieră despre această provocare inedită.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

„Queen Charlotte: A Bridgerton Story” va avea premiera pe 4 mai, la Netflix. Mult așteptatul serial este o poveste despre originile suveranei din „Bridgerton” și explică telespectatorilor ascensiunea sa pe tron şi viaţa ei amoroasă. Noua producţie, difuzată în şase episoade, însoţeşte cele două sezoane ale serialului „Bridgerton”, care, după lansarea lui din 2020, a devenit un fenomen global, fiind lăudat pentru diversitatea distribuţiei sale.

În acest prequel, care include două cronologii, actriţa Golda Rosheuvel (53) revine în rolul reginei britanice de culoare pe care a interpretat-o în „Bridgerton”, în timp ce India Amarteifio (21) interpretează versiunea din tinereţe a Reginei Charlotte.

Netflix’s Queen Charlotte: A Bridgerton Story World PremiereNetflix’s Queen Charlotte: A Bridgerton Story World Premiere

Golda Rosheuvel, despre „Queen Charlotte: A Bridgen Story”: Am știut din prima clipă că este un proiect din care va fi o bucurie să faci parte”

Care a fost reacția dumneavoastră când ați auzit nu numai că universul BRIDGERTON urmează să fie explorat în continuare, ci și faptul că va fi vorba, în mod special, despre viața reginei Charlotte?

GOLDA ROSHEUVEL: Când am auzit vestea că va exista un serial derivat legat de personajul meu, pur și simplu am amuțit. Iar vestea extraordinară că Shonda se va ocupa de scenariu și, apoi, cea că Tom Verica va semna regia m-au făcut să-mi dau seama că serialul se află pe mâini bune. Am știut din prima clipă că este un proiect din care va fi o bucurie să faci parte. Dar da, a existat mai întâi un moment în care n-am mai avut cuvinte, în care m-am simțit copleșită, un moment de bucurie extraordinară. Cred că a fost o decizie genială să explorăm puțin mai mult acest personaj din universul BRIDGERTON.

Cum a fost experiența de a primi chipuri noi în familia extinsă din universul BRIDGERTON? Distribuția serialului este o combinație între actorii deja cunoscuți din BRIDGERTON și actori noi, care pășesc pentru prima dată în această lume.

ROSHEUVEL: Cred că este extraordinar. Sunt mereu în favoarea ideii de a include tinere noi talente și de a le ajuta să evolueze. De asemenea, îmi place din tot sufletul ca oamenii să preia personaje dezvoltate de alți actori. Am o lungă experiență în acest sens, mai ales cu rolurile Othello și Mercutio, interpretate extraordinar atât de femei, cât și de bărbați, cu toții oameni pe care îi admir. Așa că a fost o experiență minunată să am ocazia să le urez bun-venit Indiei, Arsemei, lui Corey și celorlalți noi membri ai distribuției. Am vrut să mă asigur că pe platou există o atmosferă deschisă și prietenoasă, plină de dragoste și generozitate, în care ei să poată intra în pielea personajelor, pentru că m-am gândit că probabil au văzut serialul, că poate au auzit oamenii vorbind și că poate ne-au văzut pe noi, bătrânii, cum ne-am descurcat, așa că toate acestea ar fi putut să-i intimideze. Așadar, pentru mine a fost foarte important să-i primim cu generozitate pe platou.

„În Regina Charlotte, există cumva două universuri paralele”

Ne puteți spune care sunt premisele serialului REGINA CHARLOTTE și care este locul acestuia în universul BRIDGERTON?

ROSHEUVEL: Cronologic, rolul meu din REGINA CHARLOTTE este plasat între sezoanele 2 și 3 din BRIDGERTON. Eu descriu acest lucru drept un fel de culise, adică un spațiu în care se petrece tot ceea ce nu se vede în BRIDGERTON. Ne putem închipui că regina Charlotte a părăsit ecranul la un anumit moment dat în timpul sezonului 2 din BRIDGERTON, a ieșit pe ușă și, poate, a mers la o întâlnire sau a luat ceaiul cu copiii ei. Exact asta este ceea ce se vede în REGINA CHARLOTTE. Universul se învârte și se răsucește în interiorul său și va fi interesant să vedem dacă fanii vor observa nuanțele și micile surprize pe care le-am inclus în ambele producții. Strict din perspectiva cronologiei în care apare personajul meu, este vorba, într-un fel, despre o privire în culisele serialului BRIDGERTON. În REGINA CHARLOTTE, există cumva două universuri paralele. Unul este cel în care apar eu, care este, de fapt, lumea din BRIDGERTON, și celălalt univers în care se derulează o minunată nouă aventură care va arăta publicului cum a ajuns Charlotte în Anglia, cum a avut loc căsătoria cu George și care a fost parcursul ei până a devenit acea regină Charlotte pe care o cunoaștem din BRIDGERTON.

Povestiți-ne puțin despre colaborarea cu India Amarteifio, actrița care interpretează rolul tinerei Charlotte, pentru a întruchipa și a corela cele două versiuni ale personajului, care apar în două perioade diferite de timp.

ROSHEUVEL: Am fost foarte dornică să o las pe India să fie ea însăși și să includă propria viziune asupra personajului. Noi susținem în fața publicului niște personaje care au fost create pentru noi. Am avut norocul să nu trebuiască să mă documentez foarte mult, pentru că, în BRIDGERTON, am plasat un personaj istoric într-o lume imaginară, iar acea lume imaginară a fost mai importantă pentru mine. Personajul interpretat de mine a fost creat în acea lume imaginară. Prin urmare, am avut o scurtă întâlnire cu India și am discutat despre faptul că rolul este al ei și că nu este proprietatea mea. Da, eu l-am creat, dar, după cum am mai spus, susțin tânăra generație și pe tinerii povestitori care apar, care întruchipează în felul lor aceste personaje și care au propriul drum și propriile experiențe. Sper că și ea s-a simțit la fel de bine cum m-am simțit eu.

Prin intermediul serialului REGINA CHARLOTTE, explorăm mai în detaliu relația între două femei și, în special, începuturile prieteniei dintre regina Charlotte și Lady Danbury. Vorbiți-ne puțin despre această prietenie și despre evoluția ei.

ROSHEUVEL: Este absolut fascinant. Am tot vorbit despre asta cu Hugh, care joacă în rolul lui Brimsley. Evident că în serialul REGINA CHARLOTTE apare o versiune mai tânără a lui Brimsley. Dar, înainte de acest serial derivat, Hugh și cu mine ne creaserăm singuri o poveste legată de George, de relația mea cu el și de relația mea cu Lady Danbury. Și, deodată, apare acest serial derivat, iar Shonda Rhimes include în scenariu o perspectivă complet diferită de a noastră în privința personajelor și a relațiilor dintre ele. Dar, acestea fiind zise, pe măsură ce am citit scenariul, ni s-a părut foarte interesant să aflăm cum a ajuns Lady Danbury la curte și ne-am gândit să includem în interpretările noastre câte ceva din toate acestea. La fel s-a întâmplat și cu faptul că Brimsley este, de fapt, Brimsley din REGINA CHARLOTTE, lucru de care noi nu fuseserăm conștienți. Așa că am inclus câte ceva și de acolo. A fost grozav. Și mi s-a părut revelator, aș spune că este vorba despre un univers complet nou în privința relațiilor și a personajelor.

„Cred că moda este foarte importantă pentru Charlotte”

Nu putem vorbi despre regina Charlotte fără să discutăm despre întreaga ei înfățișare, în toată splendoarea ei. În primul rând, cât de importantă considerați că este moda pentru Charlotte?

ROSHEUVEL: Cred că moda este foarte importantă pentru Charlotte. Este un fel de armură și face parte din acest personaj. În ultimul interviu, India a spus că fiecare costum are o anumită personalitate, iar asta îmi place foarte mult. Pentru mine, moda, costumele, perucile și tot restul fac parte din poveste. Uneori pot fi observate mici motive pe costume, mici adaosuri pe peruci, tot felul de detalii create de echipă. Uneori, fetele din anturajul meu poartă motive care se regăsesc și în peruca mea sau în stilul acesteia. Chiar dacă era vorba despre culori diferite, tot existau, poate, niște fluturi sau niște flori care să se potrivească și care să lege totul. Cred că moda este extrem de importantă pentru acest personaj, pentru poziția lui Charlotte, pentru încrederea ei în sine, dar este la fel de importantă și pentru serial, având în vedere poveștile pe care ne dorim să le spunem.

Prin intermediul acestui serial avem ocazia să urmărim evoluția personajelor, din punctul din care pornesc în REGINA CHARLOTTE până în contextul în care ajung în BRIDGERTON. Care sunt diferențele dintre regina Charlotte întruchipată de India și personajul dumneavoastră?

ROSHEUVEL: Arată puțin diferit, nu-i așa? În acest serial, Charlotte este mai suplă, în vreme ce eu m-am mai împlinit. Abia aștept să văd serialul ca să urmăresc această călătorie, lucru care va fi cu adevărat fascinant pentru că, în timpul filmărilor, ai ocazia să vezi doar porțiuni scurte. Uneori, India filma o scenă dimineața, iar eu lucram la alta după-amiaza, după care ne intersectam și îi spuneam: „Oh, ce perucă frumoasă!' Așa că va fi interesant să vezi toate acestea derulându-se pe parcursul serialului.

Perucile fac parte din înfățișarea reginei Charlotte și devin din ce în ce mai voluminoase și mai frumoase, dar probabil și mult mai grele.

ROSHEUVEL: Da, în serialul REGINA CHARLOTTE am doborât recordul în privința greutății perucilor. De fapt, este vorba despre două peruci. Există o perucă la operă, care este cea mai înaltă pe care am purtat-o până acum, iar cealaltă este o perucă pe care o port în timp ce Charlotte vorbește cu copiii ei care îi spun că este o mamă îngrozitoare. Poate că a fost un moment în care arta a imitat viața – eu mă chinuiam îngrozitor și copiii îmi spuneau în același timp că sunt o mamă groaznică. Așa că, până la urmă, totul se leagă, nu-i așa?

Faptul că în REGINA CHARLOTTE avem ocazia să observăm într-o mai mare măsură universul monarhiei înseamnă că vedem mai multe bijuterii. REGINA CHARLOTTE este plină de bijuterii, respectiv coroane, diademe, coliere, brățări, de toate. Aveți vreo piesă preferată sau puteți descrie vreun moment în care bijuteriile au ieșit în evidență în mod special în acest serial?

ROSHEUVEL: Singura bijuterie cu care am dezvoltat o legătură este un inel pe care încercam mereu să-l port, atunci când se potrivea, pe degetul inelar, pentru că, după mine, era un simbol important. Indiferent ce inel ar fi fost, acesta era un semn al unității dintre mine și George. Bijuteria în sine este uluitoare, iar când se afla pe degetul meu, era minunat. Era precum cireașa (sau elementul decorativ) de pe tort. Pentru Charlotte, cred că ținea mai mult de aspectul formal și de datorie, inelul fiind un simbol.

Costumele au o foarte mare importanță pentru înfățișarea reginei Charlotte. Aveți vreun costum preferat din acest serial?

ROSHEUVEL: Din punctul meu de vedere, culorile sunt foarte interesante. La fel de interesante sunt și materialele, pentru că aspectul este cel obișnuit pentru un serial istoric, dar materialele sunt foarte moderne. Și toate diferă între ele. Unele materiale sunt foarte grele și reflectă emoțiile și atmosfera încărcată din anumite scene. Alte materiale sunt mai ușoare, extraordinar de frumoase și vaporoase și sunt potrivite pentru momentele în care, poate, străbați un coridor. Așadar, din nou, totul are legătură cu povestea. Lyn Paolo, creatoarea de costume, chiar a stat să se gândească și investit mult efort ca să urmărească fiecare scenă, să o înțeleagă și să vină cu idei care se potriveau cu ceea ce încercam să fac în scena respectivă și cu ceea ce Shonda și Tom Verica încercau să transmită cu ajutorul scenei respective. Toate acestea sunt legate și, din acest punct de vedere, suntem cu toții o mare familie fericită.

„În serialul de față este vorba despre Charlotte ca mamă și ca soție”

Există vreo scenă în serialul REGINA CHARLOTTE pe care sunteți în mod special nerăbdătoare ca publicul să o vadă?

ROSHEUVEL: De fapt, sunt mai multe. De exemplu, scena despre care am discutat deja și în care copiii îmi spun că nu sunt o mamă bună. Scena respectivă a fost extrem de interesantă, pentru că arată latura ei de mamă, în timp ce Charlotte se străduie să se descurce cu toți acești copii, respectiv cu toți cincisprezece. Cerul să aibă milă de ea! Fiecare dintre aceștia are propria lui personalitate și energie, cu toții fiind întruchipați de actori geniali. Faptul că publicul îi va putea descoperi latura umană mi se pare foarte important. Sigur că unele aspecte se întrevăd și în BRIDGERTON, dar, în serialul de față este vorba despre Charlotte ca mamă și ca soție. Cealaltă scenă este cea în care Charlotte este sub pat cu George, iar James Fleet este extraordinar. Este o scenă minunată și cred că a ieșit extraordinar. În această scenă există o coregrafie superbă și cred că publicul va aprecia acest moment genial. Și, ca să revenim și la Brimsley, există câteva scene în care se poate observa relația minunată pe care acesta o are cu Charlotte și cât își sunt de devotați unul altuia. El a fost întotdeauna alături de ea. Cu cinci pași în urma ei, după cum se știe. Și îmi doresc ca publicul să înțeleagă cu adevărat latura umană a acestui personaj. A fost o mare bucurie să pătrund mai adânc în viața personajului, într-o lume pe care o cunoaștem și o iubim. Și cred că drumul parcurs de Charlotte în universul BRIDGERTON va fi extrem de captivant de urmărit pentru public.

Foto: PR

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton