Ioana Tufaru a împărțit pachete la cimitir pentru Anda Călugăreanu, la 32 de ani de la moartea artistei: "O zi care nu aș fi vrut să existe. Dorul de ea nu trece niciodată"

 Oana Pantazi
.

Ioana Tufaru a împărțit pachete la cimitir pentru mama ei, Anda Călugăreanu, la 32 de ani de la moartea artistei. În fiecare an, pe 15 august, în zi de mare sărbătoare pentru creștini, Ioana Tufaru merge la Cimitirul Bellu, pentru a-și comemora mama, iar amintirile o copleșesc de fiecare dată.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Sunt mai bine de trei decenii de când Anda Călugăreanu nu mai este printre noi, însă pentru fiica sa, Ioana Tufaru, amintirea ei este și astăzi la fel de vie. Ca în fiecare an pe 15 spetembrie, data morții mamei sale, Ioana a venit la Cimitirul Bellu, unde mama ei își doarme somnul de veci pe Aleea Artiștilor, pentru a-i comemora amintirea.

0-197798-calugareanu_anda0-197798-calugareanu_anda

Ioana Tufaru a împărțit pachete la cimitir pentru mama ei, Anda Călugăreanu, la 32 de ani de la moartea actriței

Copleșită de tristețe, Ioana Tufaru a venit la mormântul mamei sale însoțită de soțul și de fiul ei, pentru a-i comemora amintirea și a împărți câteva pachete în memoria ei. Era doar o adolescentă în momentul în care mama ei a murit și, cu siguranță, viața ei ar fi fost altfel dacă Anda Călugăreanu mai era în viață.

O zi care aș fi vrut să nu existe, 15 august. Sau să existe, dar cu mama lângă mine, dacă înțelegi ce vreau să spun… În fiecare an, pe 15 august, încerc pe cât posibil să fac pachete și să merg la cimitir să le împart. Am făcut un fel de tradiție din asta. Oricât timp ar trece, amintirea mamei rămâne bine amprentata în suflet și dorul de ea nu trece niciodată. Ba aș spunea spune că de când sunt și eu mamă, la rândul meu, este și mai acut…', a declarat Ioana Tufaru pentru FANATIK.

Citește și: Ce spune Ioana Tufaru despre al doilea copil

Citește și: Mesajul transmis de Ioana Tufaru de ziua soțului

Citește și: Cine a fost și cu ce s-a ocupat tatăl Anamariei Prodan

Ioana și-a amintit cu tristețe de cel mai greu moment din viața ei, cel în care mama ei s-a stins din viață, mărturisind că, deși amintirile sunt estompate, durerea nu s-a stins nici după mai bine de trei decenii.

Durerea evident că nu va trece niciodată, la fel cum nu va trece nici dorul. Aveam 14 ani când am pierdut-o, ne așteptam, ne spuseseră medicii că urma să se întâmple, dar nu știa nimeni exact când. Nu-mi mai amintesc cum s-a întâmplat exact momentul când a plecat, eram mică și sunt mulți ani de atunci, știu doar că durerea a fost imensă… cu timpul s-a mai estompat, dar e tot acolo în suflet. Anul acesta se împlinesc 32 de ani de când a plecat pe o stea', a mai spus ea.

Ioana Tufaru: „Nu au costat foarte mult, cam în jur de 100 de lei pentru toate pachetele”

Cu toate că are venituri modeste, Ioana nu lipsește niciodată de la cimitir de ziua mamei sale și la sărbătorile importante, în memoria căreia împarte pachete care nu sunt de post, chiar dacă tradiția așa cere.

Ca în fiecare an, cu toate că este post, eu nu am ținut niciodată cont de asta. Nu știu dacă e rău sau bine! Am pus ce pun de fiecare dată: o cutie mică de pate de ficat, o chiflă, o doză de suc, o prăjiturică sau o eugenie. Și cam atât! Cum spunea un mare dramaturg, ‘După buget, Coane Fănică, să trăiți!. Nu au costat foarte mult, cam în jur de 100 de lei pentru toate pachetele', a mai spus Ioana tufaru pentru sursa citată.

Cum a murit Anda Călugăreanu

Problemele de sănătate ale Andei Călugăreanu au debutat imediat după ce aceasta s-a întors dintr-un turneu organizat în Israel. Soțul acesteia, Alexandru Medeleanu, povestea că artista nu se simțea foarte bine, iar după ce medicii au examinat-o, aceștia au decis că este vorba despre o simplă răceală.

Deși urma întocmai tratamentul prescris de medici, starea de sănătate a Andei Călugăreanu se înrăutățea. După investigații amănunțite, medicii au descoperit că problemele ei de sănătate nu erau cauzate de o răceală banală, ci de o boală mult mai gravă, cancer la plămâni.

„Ne-am dus la spitalul de plămăni, unde i s-a făcut o analiză destul de traumatizantă. Era ca un fel de operaţie. A durut-o foarte tare, şi trei zile a expectorat sânge. Peste o săptămână urma să primim rezultatul investigaţiei. Ne-am dus, dar ni s-a spus că analiza se pierduse.

Îmi venea să-i omor pe medici. Anda n-a vrut să repete investigaţia. Am mers şi la alţi doctori, dar niciunul nu ne-a pus un diagnostic.

Abia în Grecia mi s-a spus că are cancer. Ea a ştiut tot timpul că este grav bolnavă, deşi nu i-am zis exact ce are. Ne minţeam unul pe altul. Ne făceam că nu ştim.

Avea dureri aşa de mari, încât nici eu nu mai suportam. Mă simţeam inutil. A încercat să se sinucidă. Şi-a pus o batistă în gură. Am reuşit s-o salvăm. Era păcat să moară aşa’, a mărturisit Alexandru Medeleanu, într-un interviu pentru jurnalul.ro.

Din păcate, pe 15 august 1992, Anda Călugăreanu, cunoscuta artistă de muzică uşoară, s-a stins din viaţă, la doar 45 de ani, răpusă de boala pe care a descoperit-o mult prea târziu.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton