Ion Dichiseanu ar fi împlinit astăzi 90 de ani! Cum a fost comemorat de familie: "Am fost la mormânt să îi aprindem lumânări și..."

 Dumba Gabriela
.

Astăzi, 20 octombrie, Ion Dichiseanu ar fi împlinit 90 de ani! Simona Florescu, fosta soție a regretatului actor, a dezvăluit cum a comemorat această zi specială împreună cu restul familiei. Și dacă pe vremuri, ziua de 20 octombrie era prilej de mare petrecere, cu muzică, mese întinse și mulți invitați, de data aceasta a însemnat un drum la cimitir și multă tristețe.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Ion Dichiseanu a închis ochii pe 20 mai 2021, la vârsta de 88 de ani, din cauza unei infecții cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală. Marele actor a petrecut câteva luni în spital și medicii s-au străduit să-i salveze viața, însă nu a fost cu putință.

564564

Ion Dichiseanu ar fi împlinit astăzi 90 de ani

Pe 20 octombrie era ziua lui Ion Dichiseanu, iar pe 22 octombrie, cea a Ioanei Dichiseanu, așa că în casă răsuna veselia. Simona Florescu Dichiseanu și fiica lor, Ioana, pe care marele actor o iubea nespus trăiesc, astăzi, altfel acest eveniment special.

Am fost la mormânt să îi aprindem lumânări și să îl împodobim cu flori. Iubea florile. Astăzi ne adunăm în familie să ne aducem aminte de petreceri, când era casa plină și noi la bucătărie să servim invitații', mărturisește Simona Florescu Dichiseanu, pentru Unica.ro.  

Aniversările din casa Dichiseanu aveau întotdeauna un farmec aparte. Erau o lecție de eleganță. Adunau actori, dar și multe trăiri, iar muzica era la loc de cinste.

'Așa aniversam, acasă, și întotdeauna împreună, Dichi și Ioana. Cadourile erau în funcție de dorințe. Toate aniversările erau minunate, pentru că știam să petrecem alături de prieteni, de colegii lui Dichi de scenă, dar și de copii, care veneau pentru Ioana.

Cântam la petreceri. Romanțele îi plăceau lui Dichi, mai spre dimineață când deja invitații rămâneau mai puțini. Erau momente de nostalgie, dar și de mulțumire sufletească', mai spune Simona Florescu Dichiseanu.

Citește și: Pepe și Raluca Pastramă, din nou împreună, după ce s-a zvonit că ea s-a despărțit de soțul ei, Ibrahim. Au sărbătorit-o pe fiica lor cea mare: „Te iubim’

Citește și: Pepe și Yasmine Ody și-au deschis magazin de haine. Artistul a investit 50.000 de euro în afacere: „Cel mai scump produs e…’

Citește și: Mama Gabrielei Prisăcariu nu a fost de acord, inițial, cu relația dintre ea și Dani Oțil: „Când i-am zis că mă văd cu el…'

Ioana Dichiseanu nu vrea să-și mai serbeze ziua de când a murit tatăl ei

Cu gândul la acele vremuri în care petrecea împreună cu tatăl ei, Ioana Dichiseanu nu vrea să își mai sărbătorească ziua de naștere de când Ion Dichiseanu nu mai este.

„Ioana nu mai vrea să își aniverseze ziua. Nimic nu mai poate fi ca atunci când Dichi era printre noi. Eu vreau să cred că el este printre noi și da, îl mai visăm', mai spune Simona Florescu Dichiseanu.

Anastasia, nepoțica pe care marele actor a adorat-o, încearcă să-i aducă bucurie mamei sale de ziua ei.

 Noi încercăm să îi facem surprize Ioanei  pentru că, în primul rând, Anastasia e cea care dorește să o sărbătorească pe mami. Trebuie să îi satisfacem dorința. E un copil minunat, special, ca Ioana', adaugă Simona Florescu Dichiseanu.

Ioana Dichiseanu a moștenit vocea părinților săi

Dacă în timpul vieții tatălui său, muzica era doar un hobby pentru Ioana Dichiseanu, în ultimii doi ani fiica regretatului Ion Dichiseanu a început să cânte mai mult.

Am avut o vară plină. Eu, de 7 ani cânt în aceeași locație foarte frumoasă, Afrodita,Venus, iar Ioana,de doi ani, îmi este colegă de scenă la aceeași locație. 3 luni pe vară, seară de seară.

Am fost la Lisabona unde Ioana a fost invitată de către Institutul Cultural Român să susțină un recital la Casă Muzeu a Amaliei Rodriguez, iar eu de către ICR Istanbul, pentru un recital cu melodii din repertoriul Mariei Tănase, pe cea mai mare scenă din Istanbul.

Avem o toamnă plină și asta ne bucură. Este atât de frumos, pentru că iubim să cântăm și de aceea e bucurie de fiecare dată', mărturisește Simona Florescu, cea care i-a fost soție lui Ion Dichiseanu.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton