Ion Lăceanu a vorbit despre condițiile din azilul unde e internat de 3 ani. Legendarul artist Ion Lăceanu a avut ocazia să cânte în fața celor mai importanți oameni din lume, inclusiv a fostului președinte al SUA, John F. Kennedy, care a fost impresionat de măiestrai românului. Azi, la 87 de ani, Ion Lăceanu stă de trei ani într-un azil, loc în care a ajuns după ce i-a murit soția.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Ion Lăceanu, despre condițiile din azilul unde e internat de 3 ani. Ion Lăceanu rămâne unul dintre cei mai importanți artiști români, care s-a făcut remarcat peste Ocean, impresionându-l chiar și pe fostul președinte american John F. Kennedy. După o carieră fulminantă închinată scenei, azi, Ion Lăceanu louiește într-un azil, unde doar fiul său mai vine să-l viziteze și are grijă de el. Iată în ce condiții locuiește Ion Lăceanu în azil, de trei ani de zile.
Ion Lăceanu, despre condițiile din azilul unde e internat de 3 ani
Ion Lăceanu a decis să meargă la azil, la scurt timp după moartea soției, nemaisuportând singurătatea casei în care a trăit alături de femeia iubită. Artistul mărturisește că este mulțumit de condițiile de care beneficiază în instituție, unde achită aproximativ 3.000 de lei lunar.
Citește și: De ce s-a mutat artistul Ion Lăceanu la căminul de bătrâni: „După decesul soției…’
„Mâncarea aici este satisfăcătoare, avem trei mese pe zi, dacă ne e foame, între mese, mai primim fructe sau câte o prăjitură, nu mă plâng. Am nimerit bine, este un loc curat, există respect.
Ce am auzit că se întâmplă, prin alte părți, m-a îngrozit, li s-au luat casele bătrânilor, au rămas pe drumuri.
Aici, taxa lunară costă cam 3.000 de lei, cu totul, poate un pic mai mult, dar am o pensie de peste 3.000 de lei, după o viață de muncă, este binișor, nu e rău. Alți artiști au pensie mică, de vreo 1.400 de lei, pentru că au lucrat la negru. Eu dorm liniștit, mi-am asigurat o pensie decentă, pentru zile grele.
Fiul meu mă vizitează foarte des, el mai îmi cumpără tot ce e nevoie, și acoperă cheltuielile suplimentare. Eu am vrut să vin la azil, după decesul soției, când casa devenise prea mare și prea goală, fără ea', susține Ion Lăceanu, exclusiv pentru Playtech Știri.
Ion Lăceanu duce dorul scenei și a publicului
Ion Lăceanu, artistul supranumit „omul-orchestră', a avut o carieră strălucită și a cântat în fața unora dintre cei mai importanți oameni. Românul l-a impresionat chiar și pe președintele John F. Kennedy, în 1963, când a susținut un recital de excepție la Ambasada din SUA. În ciuda succesului răsunător, Ion Lăceanu a ajuns până la urmă într-un azil, din cauza problemelor de sănătate. Artistul a suferit foarte mult după moartea soției și nu a mai suportat singurătatea, așa că a preferat să fie înconjurat de oameni și îngrijit de personal medical.
‘Cu sănătatea sunt satisfăcător. Sunt tot la cămin, da, dar este foarte bine. Am petrecut de Revelion, a fost frumos, dar nu am cântat la masa festivă. Nu am cum să cânt, trebuie să fiu acompaniat, îmi trebuie orchestră. Singur, de nebun, așa, cum să cânt? Nu are efect. Și nici nu am cui să îi cânt, aici sunt mulți foarte bătrâni. Mi-e dor de spectacole, da, mi-e dor, dar n-am ce să fac, asta e! Aici m-a adus fiul meu, aici e locul meu acum, căci, după decesul soției, nu-mi găseam locul niciunde. Am stat o vreme și singur, nu e bine, am vrut și eu să fiu supravegheat. ‘, a declarat Ion Lăceanu, pentru Impact.ro.
FOTO: INstagram Facebook