Ion Țiriac a oferit astăzi mașini și medalii din aur sportivilor premiați la Jocurile Olimpice: "Plătim respectul acestor oameni care ne-au dat o rază de soare". Cine a plecat acasă cu două mașini

 Dumba Gabriela
.

Astăzi, Ion Țirac a premiat fiecare medaliat de la Jocurile Olimpice 2024 cu câte o mașină, dar și cu o medalie specială, ca formă de respect pentru „oamenii care ne-au dat o rază de soare”. Unii sportivi au plecat acasă cu câte două mașini pentru că au câștigat câte două medalii pentru România.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Dacă inițial s-a vorbit de faptul că doar medaliații cu aur vor primi câte o mașină, Fundația Țiriac s-a răzgândit și a decis să premieze toți sportivii. Mai mult, fiecare sportiv a primit mașină în culoarea medaliei cucerite.

54cbcd5f-4b00-4d77-bb21-6154ac72d78654cbcd5f-4b00-4d77-bb21-6154ac72d786

Ion Țiriac i-a premiat pe medaliații de la Jocurile Olimpice cu mașini și medalii speciale

În cadrul unui eveniment special, organizat la Țiriac Collection, la Otopeni, Ion Țiriac i-a premiat pe sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris.

'Suntem aici, nu e nimic oficial. Asta e o treabă aproape de familie. Suntem aici să plătim tributul care-l avem, răsplata și respectul acestor oameni care la Paris, în sfârșit, ne-au dat o rază de soare. Ne-au arătat că poate suntem pe drumul bun. Că poate încet, încet ne recâștigăm ceea ce am avut întotdeauna, adică nu gena pentru sport, nu asta, dar poate ne recâștigăm înapoi copilul ca să mai lase tableta și să-și facă alte treburi dacă părinții au ceva în cap și să vedem cum facem, poate ajungem din nou acolo unde am fost. Ați făcut foarte mult, ați făcut mult mai mult decât credeam.

Pe de o parte, pe de altă parte, cine știe, am avut onoarea, plăcerea să-l văd pe domnul prim-ministru ieri și ne-a promis că ceea ce a scos din gură să face, că încep acum și de la infrastructură, să dea bani și pentru sport. Cred că o să o facă. Hai să vedem cum facem noi ăștia care suntem mai bătrânei pe-aici. Și vreau să vă fac și ori surpriză, înainte să trec mai departe, avem pe cel mai în vârstă olimpic care trăiește în ziua de astăzi domnul Ioniță, care e acolo, 96 de ani, olimpic la Roma, ciclism, în 1960', a fost o parte din discursul ținut de Ion Țiriac. 

Apoi, sportivii și-au primit mașinile personalizate, marca Hyunday, în funcție de proba și disciplina la care au obținut medalii. Au fost acordate 22 mașini. Sportivii cu două medalii au primit două autoturisme electrice.

  • AUR – Hyundai Ioniq 5 (52.500 euro)
  • ARGINT – Hyundai Kona (25.500 euro)
  • BRONZ – Hyundai Bayon (20.000 euro)

Mai multe nume sonore din sportul românesc și nu numai au fost prezente la eveniment: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Codin Maticiuc, Bogdan Stelea, Elisabeta Lipă, Ilie Năstase sau Mihai Covaliu. În finalul evenimentului, sportivii au semnat o mașină Hyundai, care va rămâne în colecția personală a lui Ion Țiriac, potrivit gsp.ro.

Citește și: Ce promisiune și-au făcut Victor Slav și iubita lui, Selina, înainte să plece la Asia Express: „În general, cuplurile se ceartă cel mai des. Noi…’

Citește și: Ce cadou special i-a făcut Marcel de la Insula iubirii logodnicei sale, când va avea loc nunta și ce rochie de mireasă va purta Armina Grigoraș: ‘Simplă, elegantă, fără paiete… ‘/ EXCLUSIV

Medaliații României la Jocurile Olimpice de la Paris

  • AUR » David Popovici (înot, 200 metri liber)
  • AUR » Andrei Cornea și Marian Enache (canotaj, dublu vâsle masculin)
  • AUR » Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu (canotaj, 8+1 feminin)
  • ARGINT » Simona Radiș și Ancuța Bodnar (canotaj, dublu vâsle feminin)
  • ARGINT » Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel (canotaj, dublu rame feminin)
  • ARGINT » Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc (canotaj, dublu vâsle categorie ușoară feminin)
  • ARGINT » Mihaela Cambei (haltere, categoria 49 kg.)
  • BRONZ » David Popovici (înot, 100 metri liber)
  • BRONZ » Ana Maria Bărbosu (gimnastică, sol, după decizia TAS)

Și Sabrina Voinea, locul 4 în finala de la sol, a fost premiată de către Fundația Țiriac.

David Popovici a plecat acasă cu două automobile de la Ion Țiriac

David Popovici, 19 ani, dublu medaliat olimpic la Paris (aur la 200 metri liber, bronz la 100 metri liber) a fost premiat cu două mașini, model Hyundai Ioniq 5 și Hyundai Bayon.

„Am venit doi oameni cu o singură mașină, plecăm cu trei mașini. Va fi o provocare să le ducem acasă. E bine, nu mă vait. Mi-aș dori ca guvernanții să se țină de cuvânt, nu doar asta, ci să vină cu cât mai multe inițiative, să existe o strategie națională concretă, îndreptată către sport.

Repet, mesajul pe care l-am transmis este important. Apreciez foarte mult inițiativa domnului Țiriac, mi-aș dori să văd cât mai mulți oameni de afaceri români susținând sportul românesc, fiecare cum poate și cum dorește. Vreau să mă bucur de mașină', a declarat Popovici pentru gsp.ro.

Popovici a discutat și despre perioada ce va succeda Jocurile Olimpice, susținând că i-a fost greu să se detașeze, dar și să se relaxeze, cel puțin în acest moment.

„Greu am reușit să mă detașez. Au fost atât de multe zile, luni, ani în pregătirea acestor jocuri, iar în 1 minut și 44 secunde, s-au încheiat brusc. A fost atât de multă presiune, sudoare, sânge lacrimi, iar în 3-4 zile s-a terminat totul. Trebuie să învăț să mă adaptez, să învăț să mă relaxez, asta e problema mea și a tuturor sportivilor prezenți aici.

Am terminat Jocurile Olimpice, pot să fac toate lucrurile pe care nu le făceam înainte. Pot să citesc, să merg cu bicicleta, chiar e o provocare să fac ceva fără program. Trebuie să învăț să mă relaxez și să ies din bula aceasta a performanței. Ar trebui să ne dăm un pas în spate, să admirăm puțin medalia și să ne relaxăm. E important să punem lucrurile în balanță. Dacă tragi de tine în fiecare zi, poate reușești un rezultat sau două, apoi nu o să mai reziști presiunii sau așteptărilor', a mai spus acesta.

foto: GSP.ro, Profimedia

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton