Ion Țiriac și-a donat averea de 2.1 miliarde de dolari: "Am fost atât de bogat încât nu aveam ce să fac cu banii"

.

Ion Țiriac a declarat că și-a donat averea pentru că „era atât de bogat încât nu avea ce face cu banii”. La jumătate lunii iunie 2024, Țiriac avea o avere estimată la 2,1 miliarde de dolari, iar acum omul de afaceri susține acum că în contul său nu mai există niciun ban.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Recent, fundația omului de afaceri a oferit autoturisme personalizate sportivilor români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris. În total, au fost oferite 22 de mașini Hyundai Ioniq 5, în valoare de peste 30.000 de euro fiecare, din partea Fundației Ion Țiriac, în cadrul unui eveniment organizat la Ţiriac Collection.

profimedia-0246915648profimedia-0246915648

Ion Țiriac și-a donat averea de 2.1 miliarde de dolari fundației conduse de fiul său

Ion Țiriac, cel mai bogat român în momentul de față, a transmis că și-a donat averea fundației care-i poartă numele. Evident că Ion Țiriac are acces în continuare la orice sumă își dorește, face achiziții și finanțează proiecte prin intermediul Fundației Ion Țiriac, condusă de Alexandru Țiriac, cel mai mare dintre copiii săi.

'Eu, având în vedere că am fost atât de bogat încât nu am avut ce să fac cu banii, i-am dat tot fundației. Iar fundația face bine', a declarat omul de afaceri, potrivit gsp.ro.

Ion Țiriac a anunțat că în curând va începe lucrările la bazinul pe care-l va construi în Otopeni și a fost foarte surprins în momentul în care David Popovici l-a întrebat dacă poate să se antreneze și el acolo, când va fi gata, în lipsă de alte soluții.

'Acum câteva zile, când am avut onoarea să dau mâna cu domnul Popovici, i-am spus că în curând dăm cu lopata la Otopeni şi începem acel faimos bazin olimpic, numai pentru copii. Îmi zice: ‘Domnule Ţiriac, nu vă supăraţi, pot să mă antrenez şi eu în el?. Cum adică, dumneata eşti campion olimpic, campion mondial, unde te antrenezi? ‘Păi, nu prea am unde! Atunci v-aţi răspuns cu toţii', a transmis Țiriac, la inaugurarea Berceni Arena.

Citește și: Nea Mărin a povestit cum s-a ales, de fapt, cu porecla de „coșmarul vedetelor', în urmă cu 15 ani: „Mi-a fost dată de Jean de la Craiova. Mi-a mai spus atunci că…'. Ce spune despre vedetele alături de care a lucrat și despre momentele când „a ieșit cu scântei' / EXCLUSIV

Citește și: Ilie și Ioana Năstase, scandal în fața blocului din Mamaia. Fostul tenismen își bănuiește soția de infidelitate: „Ăla-i amantul tău! Am auzit tot’ / Replica ei: „Ești drogat și bătrân’

Ce spune Ion Țiriac despre pensia pe care o primește de la statul român

Recalcularea pensiilor a avut loc recent, iar Ion Țiriac nu a beneficiat de mărire. Motivul? Nu a avut un stagiu de cotizare contributiv mai mare de 25 de ani.

Întrebat ce pensie are după recalculare, omul de afaceri a oferit un răspuns surprinzător.

'Mi-e rușine să spun, mi-e rușine să spun! Scuzați-mă… asta nu este foarte meritoriu din partea mea. Nu am întrebat niciodată de pensie și nici nu știu ce pensie am. Nici nu știu cât am dreptul la pensie și așa mai departe. Adică nu am cerut niciodată. Nu știu! Nu știu…”, a declarat Ion Țiriac, conform gsp.ro.

Ion Țiriac precizează că averea sa va fi împărțită în mod egal celor 33 de copii

Ajuns la 85 de ani, Ion Ţiriac şi-a făcut deja testamentul și preciza acum câteva luni că averea lui se va împărți în mod egal celor 33 de copii.

Mereu mi-au plăcut femeile, nu pot să explic acum din ce motiv. Am 3 copii legitimi, dar am 33 în total. Nu îmi poartă numele, dar după dispariția mea, averea va fi împărțită în 33 de părți egale. Toată lumea va primi aceeași sumă', le-a declarat Ion Țiriac jurnaliștilor italieni de la rosario3.com.

Dacă le cade totul din cer, vor avea unele dizabilităţi', mai adăuga omul de afaceri român.

Ion Ţiriac are 3 copii: Ion Ion Ţiriac, Karim Mihai Ţiriac şi Ioana Natalia Ţiriac. Miliardarul le mărturisea jurnaliştilor italieni că, deşi are 3 copii legitimi, consideră că are, în total, 33 de copii şi că îşi va împărţi averea în 33 de părţi legale.

Ion Ţiriac a avut grijă să se ocupe şi de locul în care va fi înmormântat. Afaceristul a plătit 80.000 de euro pentru 18 cripte în cimitirul Bellu. „O să vedeți care este valoarea exactă a averii mele atunci când o să îmi numărați banii și o să fiu cel mai bogat om din cimitir. Atunci o să vedeți. Când am vândut tot sau când s-a terminat. Sau s-ar putea să fac altceva. Să las unei fundații tot!', declara Ion Ţiriac.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton