Irina Loghin se roagă pentru Florin Piersic: "Mă doare sufletul. Situația lui este critică, dar e un  luptător, o să fie bine!"

.

Irina Loghin urmărește cu îngrijorare evoluția situației în care se află Florin Piersic și speră ca prietenul ei de-o viață să se facă bine. Marele actor a fost operat la Spitalul Foișor din București și medicii sunt optimiști în privința recuperării sale, însă pericolul nu a trecut. Irina Loghin așteaptă cu sufletul la gură vești despre starea de sănătate a maestrului Florin Piersic.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE GRATIS, AICI!


Florin Piersic a fost supus unei intervenții chirurgicale extrem de dificile. Medicii de la Spitalul Foișor i-au montat maestrului o proteză provizorie, cu pompă de antibiotic pentru a curăța locul. Evoluția postoperatorie a marelui actor a fost una foarte bună.

Irina Loghin este sigură că Florin Piersic va trece și de acest hop

Florin Piersic se află sub atenta observație a medicilor de la mai multe specializări, având în vedere că actorul suferă de pe urma unei infecții generalizare. Internat inițial la Institutul Inimii Cluj Napoca, actorul a fost transferat în București pentru a fi tratat de medici de la Spitalul Matei Balș și Foișor, însă a avut nevoie de unele analize și la o clinică privată.


‘Mă doare foarte tare starea lui Florinel. Ce mă deranjează însă cel mai tare este faptul că îl plimbă, pe targă, cu ambulanța, din spital în spital, l-au mai și pozat, deși familia a cerut discreție.

Pe cel mai iubit actor să-l porți, așa, din spital în spital! Mă doare sufletul. Situația lui este critică, dar sperăm să revină pe scenă. Știu că este o vârstă, sunt conștientă de asta. Văd că azi e ceva mai bine, stau cu ochii pe știri. E un luptător, o să fie bine!’, a declarat Irina Loghin pentru Playtech Știri.

Artistul Florin Piersic, rămas în istoria cinematografiei românești cu celebrul rol ‘Mărgelatu’, declara, în urmă cu mai mulți ani, că a fost orbit de frumusețea Irinei Loghin. La rândul său, și solista de muzică populară îi poartă o mare admirație.

‘Florin a fost fascinat de frumusețea mea, dar și invers. Mă duceam la premieră, la teatru, cu Ileana Sărăroiu, am văzut toate piesele lui, este un mare actor, este magic. Am vrut să păstrez această tradiție, de a merge la teatru, că îmi place, dar nu mai reușesc să ajung la oră fixă, din cauza traficului din București’, a mai menționat Irina Loghin.


Citește și: Alexandru Rafila a vorbit cu Florin Piersic, înainte să fie operat din nou: „Era perfect conștient. Nu e vorba de o infecție dobândită în urma intervenției medicale ‘. Cum se simte acum actorul

Citește și: Cine este Anna Török, soția lui Florin Piersic. Cei doi s-au cunoscut în avion și sunt căsătoriți de 31 de ani

Cum se simte Florin Piersic, după ultima operație, de la Spitalul Foișor

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de boli infecțioase Matei Balş din Bucureşti, a explicat la Antena 3 CNN, cât de dificile sunt intervențiile la care este supus actorul Florin Piersic. Întrebat cât de repede se poate degrada starea  de sănătate a actorului Florin Piersic, dacă vorbim despre septicemie, dr. Adrian Marinescu a spus: 


„Sunt mai multe aspecte. Evaluarea e multidisciplinară și atunci partea ortopedică joacă un rol extrem de important. Legat de intervenție și orice tratament în sfera ortopedică, sigur că presupune și riscuri și, în general vorbind, dacă este o persoană  în vârstă și are și boli cronice și aici discutăm de destul de multe, din păcate, și nu mă refer doar la ce avea ortopedic, cardiac, diabet ș.a.m.d.

Acum, în acest context, faptul că pacientul e stabil la un moment dat în raport cu niște parametri nu înseamnă că evoluția nu poate fi imprevizibilă. Aici este un aspect. Şi al doilea și acolo e adevărat că este la Spitalul de Ortopedie, unde au toate elementele la momentul de față, dar facem o diferență între ce înseamnă intervenția și riscul legat de intervenție și starea generală pe care o are și care nu ține de intervenție.


Adică, altfel spus, un sepsis, adică o infecție generalizată la o persoană fragilă, categoric că poate să ducă la o schimbare de la o oră la alta. Eu sper că lucrurile să echilibreze. Faptul că se echilibrează nu înseamnă că intervenția devine mai ușoară. De asta e important să facem o diferență și să vedem ce înseamnă abordarea, mai ales că, din păcate, în momentul în care vorbești de o proteză infectată, faptul că o lași acolo înseamnă de asemenea un risc și o evoluție care poate să fie nefavorabilă.


Sigur că echipa de ortopezi și echipa de terapie intensivă sunt cei care știu și au ultimul cuvânt principal. În momentul în care ai niște lucruri asociate și vine și vârsta, riscul categoric este important. Și atunci contează fiecare moment și alegerea momentului oportun, că până la urmă despre asta vorbim„, spune medicul Adrian Marinescu.

Întrebat de ce Florin Piersic a fost mutat în atâtea spitale, directorul medical al Institutului de boli infecțioase Matei Balş din Bucureşti a clarificat:


„Multidisciplinar înseamnă că ai nevoie și de partea ortopedică și evident că dacă te gândești la un tratament ortopedic n-o să poți să-l faci într-un spital care-i doar de infecțioase. Deci, până la urmă nu vorbim de mutarea pacientului într-un spital de același profil, că aici ar fi discuția. Este logic și oriunde se întâmplă, dacă ai nevoie de un tratament ortopedic, se merge acolo unde sunt specialiștii  asta legat de ce se întâmplă acum.


Desigur, dacă apar decompensări pe partea cardiacă e altă discuție, dar în mod clar, dacă doamne ajută, așa cum ne dorim toți să fie o evoluție bună în raport cu operația, sigur că se va întoarce la institutul Matei Balș. Așa s-a pus problema pentru a continua tratamentul legat de procesul infecțios. Ceea ce se întâmplă acum este practic eliminarea sursei de infecție. Este un lucru absolut logic. Deci nu se pune problema să nu se întoarcă la Matei Balș. Doamne ajută să fie totul bine și să fie exact așa cum noi toți ne dorim.

Stafilococul, într-adevăr, este o bacterie care poate pune probleme, dar el e de multe feluri. Și noi ce discutăm și ce am avut deocamdată din toate datele medicale, este un stafilococ care este sensibil la antibiotice și a păstrat sensibilitatea în raport cu antibiotic. Nu e un stafilococ care să determine o infecție nosocomială. Nu e un stafilococ agresiv de spital. Acest stafilococ se găsește practic peste tot. Sigur că dacă vorbim de o persoană vulnerabilă și care are un sistem imunitar cu un mare deficit, orice bacterie sau orice germen ar putea să pună la un moment dat probleme', a spus dr. Adrian Marinescu.