"Am adăpostit niște deținuți nemți care nu au mai ajuns în gulag". Irina Margareta Nistor, despre secretul de familie cel mai bine păstrat

 Oana Pantazi
.

Irina Margareta Nistor a trăit și a copilărit în București și multe dintre amintirile ei sunt legate de superba casă în care a trăit alături de părinți și de bunici și în care locuiește și acum. Criticul de film a rememorat cu emoție acea perioadă și, printre altele, a dezvăluit și faptul că, pe vremuri, în casa lor au fost adăpostiți niște deținuți nemți.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Irina Margareta Nistor (66) a copilărit și a trăit toată viața în zona Barierei Vergului, botezată ulterior de regimul comunist, Piața Muncii, într-o superbă casă boierească, alături de părinți și bunici. Criticul de film a vorbit despre mama sa, într-un interviu emoționant, mărturisind legătura specială care a existat între ele. Mai mult, aceasta a recunoscut că nu și-a dorit niciodată frați, pentru că nu i-ar fi plăcut să împartă dragostea părintească cu nimeni. Printre altele, vedeta a dezvăluit și un secret de familie bine păstrat timp de decenii.

228318929_369182787905502_2159801905964565854_n-652×1024-1228318929_369182787905502_2159801905964565854_n-652×1024-1

Irina Margareta Nistor, despre secretul de familie cel mai bine păstrat

Irina Margareta Nistor a copilărit într-o casă superbă și spațioasă din zona Muncii, loc de care o leagă primele amintiri, dar și cele legate de momentele în care realiza dublaje de film. Vedeta mărturisește că a avut o copilărie superbă și că a fost foarte fericită să fie singură la părinți, pentru că nu a trebuit să împartă dragostea lor cu nimeni. De-a lungul deceniilor, casa ei a adunat o mulțime de amintiri, între pereții ei scriindu-se istorie – familia Irinei Margareta Nistor a adăpostit niște deținuți nemți, care astfel nu au mai ajuns în gulag.

Citește și: Irina Margareta Nistor, despre cel mai mare regret al său:’Îmi doream un copil, dar…’

Citește și:Lisa Marie Presley, o viață plină de drame. Și-a pierdut tatăl, fiul și a fost dependentă de droguri:’Mă simțeam un om foarte singur’

Citește și:Fiica lui Nico nu acceptă sfaturi de la mama ei pentru creșterea copilului:’Nu s-a luat după mine și nici nu o să o facă’

Citește și: Irina Margareta Nistor: „Am încercat să mă mărit cu cineva ca să plec din țară, dar nu mi-a reușit’

„Mi-am petrecut copilăria în casa în care stau și acum, cu bunicii și părinții. Fără frați, din fericire. Nu mi-am dorit frați niciodată, afecțiunea mamei nu voiam să o împart cu nimeni. Nici post mortem nu vreau. Aveam mulți vecini, băieți, deci am avut o copilărie ‘băiețoasă. Mergeam cu tata la patinoar, la cinema, și veneau mulți copii la mine în curte. La cinematograful ‘Munca, cum se numea atunci, am văzut ‘Câinele din Baskerville și m-am speriat tare.

O terorizam pe bunica de fiecare dată când era Paște sau Crăciun să facă cozonăcei, să duc la toată lumea. Pe vremuri așa făceai, un fel de schimb cu vecinii, duceai ceva și primeai ceva. Crăciunul era foarte frumos, cu colinde, mama cânta la pian. Mereu am reușit să ignorăm ce se întâmplă afară, lumea noastră era lumea noastră. Am o casă primitoare, mereu am avut musafiri, din 1939, de când s-a construit. Am avut și un subsol unde am adăpostit niște deținuți nemți care nu au mai ajuns în gulag”, a dezvăluit Criticul de film pentru Fanatik.ro.

Ce sumă de bani primea Irina Margareta Nistor pentru a realiza dublaje pe timpul comunismului

Tinerii anilor 1980-1990 își aduc aminte cu siguranță de vocea inconfundabilă a Irinei Margareta Nistor, care însoțea toate filmele străine în trend, și vorbim aici despre mii de filme. Deși casetele video se comercializau apoi pe bani buni, criticul de film nu primea sume mari pentru munca ei, una, de altfel, titanică.

„A trebuit să dau un interviu acum mulți ani pentru o publicație străină și ei m-au pus să calculez și când le-am spus că au fost 3000 de filme, din noiembrie 1985 până în 1989, nu au vrut să creadă.(…) Eu luam 60 de lei la Cinematecă pentru dublaj. Mai toată facultatea mea pe acolo mi-am petrecut-o. 100 de lei era punctul meu de reper. Mi-a zis că îmi dă 200 pe un film. Caseta mi-o vindea inclusiv mie, dacă voiam să iau pentru cineva', a declarat Irina Margareta Nistor la emisiune online În Oglindă.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton