Irinel Columbeanu a fost învoit de la azil de un prieten și au petrecut câteva zile la Poiana Brașov: "A greșit mult în viață și e conștient de asta. E singur, nu mai are pe nimeni..."

 Dumba Gabriela
.

Irinel Columbeanu a fost învoit de la azilul în care locuiește acum și plimbat de un vechi prieten la Poiana Brașov. Fostul milionar de la Izvorani a fost uitat de majoritatea prietenilor de când și-a mutat domiciliul la azil, însă omul de afaceri Sorin Mărcuș își amintește ce a făcut pentru el în vremurile bune și îi este recunoscător acum.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Sorin Mărcuș i-a oferit lui Irinel Columbeanu un sejur de câteva zile în Poiana Brașov, ca-n vremurile bune, când era milionar și își permitea astfel de destinații. Afacerisul le bate obrazul celor care l-au uitat pe Iri de când a ajuns la azil și susține că el îi este recunuscător pe veci pentru că l-a ajutat de fiecare dată la nevoie.

427595473_3631370070516274_8244264116415833544_n427595473_3631370070516274_8244264116415833544_n

Irinel Columbeanu, de la azil la Nuba, în Poiana Brașov

Lui Irinel Columbeanu i-au priit de minune câteva zile la munte, dincolo de pereții azilului în care locuiește acum și asta se vede din fotografiile postate pe Facebook de prietenul său vechi, Sorin Mărcuș. Zâmbitor, la o cafea, într-un restaurant de fițe din Poiana Brașov, Iri s-a simțit ca-n vremurile lui bune, când era milionar și nu avea nici o grijă.

Chiar dacă mulți prieteni au uitat de el de când locuiește la azil, iată că Irinel Columbeanu mai are oameni în jurul său care îi sunt recunoscători pentru ajutorul dat în perioada lui de glorie și acum îi plătesc cu aceeași monedă.

„Azi e vorba despre el, un OM care, DA, a greșit mult în viață si e conștient de asta, iar acum e singur și nu mai are pe nimeni, nu mai are nimic, doar pereții azilului. Prietenii care nu de mult făceau cărare' la petrecerile lui, majoritatea l-a uitat… deh, nu mai are nimic de oferit…

Îmi amintesc când eu eram mic' si el era mare', de multe ori mi-a deschis porțile casei lui, si asta mă face sa nu-l uit si să-i fiu recunoscător. Sănătate sa ai, Iri, și liniște în suflet, atâtea zile cât Dumnezeu îți va mai da pe acest pământ!”, a scris Sorin Mărcuș pe Facebook.

Pe Irinel Columbeanu și Sorin Mărcuș îi leagă o prietenie de zeci de ani.

„Irinel este foarte bine. Este prietenul meu din copilărie. L-am luam acum, la munte, de drag. Când am decis să mergem la munte, eram în Thailanda, așa că după ce m-am întors în țară am venit și l-am luat pe Irinel la munte. (…) Am făcut asta pentru sufletul lui pentru că el mi-a deschis ușa când eu eram mic și el era mare. Ne leagă o prietenie foarte veche. Noi doi mergeam împreună la petreceri pe timpul lui Ceaușescu, am fost și la nunta lui și la zilele sale onomastice. Este fericit că suntem în Poiana Brașov chiar dacă astăzi ne întoarcem. A vorbit și cu Casian (patronul azilului unde stă – n.r) și i-a zis că este bine', a spus Sorin Mărcuș pentru Click.

Citește și: Cum a schimbat-o pe Alina Laufer divorțul de Jorge, de acum 12 ani: „Foarte repede m-am mobilizat! Nu mă vedeam stând singură și nu m-am văzut o mamă singură'

Citește și: „Devenise agresiv fizic. M-a păcălit, nu a vrut să avem un copil. De când m-am despărţit de fostul meu soţ, ne-am mai întâlnit şi ne-am salutat, dar acum nu aş putea să-l mai salut’. Ce probleme a avut Lora în căsnicia cu Dan Badea

Cum și-a pierdut Irinel Columbeanu întreaga avere și a ajuns la azil

În anul 2007, Irinel Columbeanu, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din România, se bucura de o impresionantă avere estimată la 150 de milioane de euro, marcând astfel vârful perioadei sale în lumea antreprenoriatului.

Mai devreme, în anul 2006, averea sa era evaluată la 60 de milioane de euro, iar în 2008, aceasta scăzuse la 40 de milioane de euro. Cu toate acestea, în anul 2009, cifra impresionantă s-a prăbușit la doar 7 milioane de euro.

Irinel Columbeanu a pierdut averea din cauza unei decizii care părea promițătoare, dar care s-a dovedit a fi un pas greșit în afacerea sa. Acesta a luat hotărârea de a se implica în producția de ciment, sub brandul „columbeanit', fiind convins că va revoluționa industria construcțiilor.

Cu toate acestea, planurile lui Columbeanu nu s-au materializat așa cum și-ar fi dorit, și afacerea sa a început să piardă bani. În doar doi ani de la momentul în care avere sa era estimată la 150 de milioane de euro, aceasta a scăzut drastic la doar șapte milioane.

Banii se pot pierde foarte ușor. Nu vreau să ajung să explic exact cum i-am pierdut pe aceștia. Cum se pot face, se pot și pierde prin niște decizii eronate de business. Deciziile au fost greșite prin alegerea locului de desfășurare a afacerii, care ar fi putut să fie oriunde în lume.

Aici a fost mai puțin prielnică această desfășurare a afacerii, domeniul era foarte nou, iar climatul ce înconjura această afacere, mă refer la afacerea cu acel, hai să-i spunem ciment, a devenit neprielnic prin neîndeplinirea unor obligații de mediu, de către România', a dezvăluit Irinel Columbeanu.

În ciuda optimismului său inițial, Columbeanu avea încredere în piața din România și se aștepta să facă o contribuție semnificativă prin inovația sa. Puteam să lansez acest produs oriunde în lume, dar am ales să o fac în România. De ce să nu ne mândrim și noi cu o astfel de descoperire?', a declarat Columbeanu la acel moment.

Din cauza datoriilor acumulate în ultima perioadă, Columbeanu a pierdut vila de la Izvorani, Bentley-ul său celebru, pe care a fost nevoit să îl vândă, dar și alte imobile din Capitală. În cele din urmă a ajuns la azil.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton