Iulia, soția lui Christian Sabbagh, se gândește cu teamă la viitorul fiului său, Georges, în vârstă de 5 ani acum: "Nu mă doare că are autism! Mi-e teamă că oamenii îl vor răni"

.

Iulia, soția lui Christian Sabbagh, se gândește cu groază la viitorul fiului său, Georges, care are cinci ani acum și a fost diagnosticat cu tulburare de spectru autist (TSA). Pentru Iulia Sabbagh, diagnosticul fiului ei nu a fost ușor de primit și a făcut terapie pentru a trece peste acest șoc, dar s-a împăcat cu situația și tot ce își dorește este să-și ajute copilul să se adapteze cât mai bine lumii în care s-a născut.

CITEȘTE TOATĂ VIVA DE MARTIE!, GRATIS, AICI!


Iulia și Christian Sabbagh sunt căsătoriți din 2017 și mai au o fetiță, Anais. Din fosta căsătorie, prezentatorul de televiziune are doi copii – Yasmine și Edi. Fiul cel mic al lui Christian Sabbagh și al soției sale, Iulia, a fost diagnosticat cu autism.

Iulia, soția lui Christian Sabbagh, îngrijorată pentru viitorul fiului său


Soția lui Christian Sabbagh este dezamăgită de răutatea oamenilor care îi judecă pe cei din jur fără raționament și fără să conștientizeze cât de complicat și dureros este să fii părintele unui copil cu probleme de sănătate.

„Nu mă doare că fiul meu are autism! Mă doare că oamenii judecă fără să cunoască această condiție, mi-e teamă că-l vor răni și într-o zi nu voi fi acolo să-l apăr, a transmis Iulia Sabbagh, pe pagina personală pe Instagram.

Cei care îi urmăresc activitatea pe rețelele de socializare i-au transmis multe mesaje de încurajare și de susținere.

„Știu ce simțiți, este foarte greu… dar putere sa ne dea Dumnezeu’, „Bunul Dumnezeu să vă dea putere!’, „Mă regăsesc enorm de mult si împart aceași frică, aceleași ganduri ! Nu ne ramâne decât să ne rugăm neîncetat la bunul Dumnezeu pt bunastarea lor!!!’, „Fii tare! Copii au nevoie de tine!’, „Off, cât de dureros!’, „Totul o sa fie bine! Tu ești prea puternică, de asta Dumnezeu îți dă atâtea de înfruntat!’ , sunt câteva dintre mesajele internauților.


Citește și: Anunțul oficial al Antenei 1 despre Chefi la cuțite. Richard Abou Zaki, Alexandru Sautner, Ștefan Popescu și Orlando Zaharia sunt noii jurați ai emisiunii

Citește și: Cine ar fi noii jurați de la Chefi la cuțite, după plecarea lui Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu: „Numele lor sunt…

Citește și: Cine sunt finaliștii de la Vocea României 2023. Doar unul dintre ei va câștiga premiul de 100.000 de euro

Cum au aflat Iulia și Christian Sabbagh că fiul lor are autism


După multe vizite la medici, Georges, fiul soților Sabbagh, a primit la vârsta de 3 ani diagnosticul de tulburare de spectru autist (TSA). Faptul că micuțul Georges încă nu începuse să vorbească i-a îngrijorat pe părinți, care au început să-și pună niște semne de întrebare.

„Am observat că fiul meu nu vorbea, deși avea vârsta de 3 ani. Când voia ceva, el doar îmi arăta, nu putea să se exprime în cuvinte. Ulterior, am decis să merg cu el la mai mulți medici, care mi-au pus diagnosticul TSA. După mai multe investigații am aflat că forma lui este una ușoară și că sunt șanse mari cu terapie să se recupereze.


Este o luptă grea, este nevoie de multă răbdare și de foarte mulți bani, deoarece terapiile sunt costisitoare. Orice părinte care are copilul diagnosticat cu această problemă înțelege ceea ce spun. Din păcate, statul român nu face nimic pentru acești copii’, spunea Iulia Sabbagh anul trecut.

Pentru Iulia Sabbagh diagnosticul fiului ei nu a fost ușor de primit, însă și-a dat seama că trebuie să fie ea bine, pentru ca micuțul ei să fie și el din ce în ce mai bine.

„Recunosc că am avut nevoie de consiliere psihologică să înțeleg că lucrul cel mai important este ca eu să fiu bine ca să-l fac bine și pe fiul meu. Am căutat ajutor pentru a mă vindeca mintal, pentru a avea puterea de a fi sprijinul copiilor mei, indiferent de situațiile grele cu care am fost încercați’, a declarat Iulia Sabbagh.


Iulia Sabbagh: „Autismul nu este o boală sau o epidemie!’

Christian Sabbagh a vorbit public despre afecțiunea fiului său cel mic în emisiunea „40 de întrebări, cu Denise Rifai’. După acel episod, soția lui Sabbagh a explicat în mediul online că autismul nu este o boală.


„Pentru ca după mediatizarea diagnosticului fiului meu, am tot primit mesaje unele de compătimire’sa nu spun răutate precizez următoarele: – Autismul nu este o boală sau o epidemie. Este de fapt foarte subdiagnosticat.

De asemenea, nu este neapărat un lucru rău. Autiștii duc lupte ca noi toți ceilalți, dar multe dintre ele provin de la oameni intoleranți sau locuri care nu sunt proiectate pentru ei. Persoanele cu autism fac lucruri grozave în fiecare zi!’, a explicat Iulia Sabbagh.


Ea a mai precizat apoi că printre persoanele cu această problemă se numără și diverse personalități geniale din istorie.

„Multe personalități istorice celebre erau probabil autiste, cum ar fi Mozart, Einstein, președintele Lincoln și Emily Dickinson. Câteva exemple actuale sunt Sir Anthony Hopkins, Dan Akyroyd și Elon Musk. Doar pentru că unii dintre ei nu vorbesc nu înseamnă că nu au lucruri de spus. Există o concepție greșită că, pentru că cineva nu vorbește, nu este inteligent și nu este capabil să trăiască o viață împlinită. Oferă cuiva instrumentele potrivite și vei descoperi că au multe de spus și o perspectivă valoroasă asupra lumii, a completat Iulia Sabbagh.