Ivan Patzaichin va avea muzeu în satul natal. Era proiectul său de suflet

 Iacob Antonia
.

Ivan Patzaichin, cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, a decedat duminică, 5 septembrie, la 71 de ani, la Spitalul Elias din București, după o lungă suferință cu cancerul pulmonar.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Ivan Patzaichin a fost înmormântat pe 7 septembrie 2021, la cimitirul Bellu din Capitală. În memoria lui, zeci de oameni din satul natal al marelui campion au sosit la Mila 23, din Tulcea, cu bărci și caiace, la casa părintească a lui Patzaichin.

muzeumuzeu

Acolo, regretatul canoist voia să renoveze locuința aflată în ruină, pentru care muncea din greu. Din păcate, nu a mai apucat să-și vadă visul împlinit. Pe locul casei părinteşti a lui Ivan Patzaichin va fi ridicat muzeul, în satul Mila 23.

Ivan Patzaichin va avea muzeu în satul natal

'Ivan iubea conceptul de turism lent, care presupunea respectul faţă de natură şi folosirea doar a mijloacelor de locomoţie prietenoase cu natura: bicicleta sau barca cu vâsle.

Totul s-a schimbat şi am venit cu proiectul atât de drag lui, cel al Muzeului Patzaichin, pe terenul pe care acum se află casa părintească în ruină. El a participat la naşterea şi creşterea acestei iniţiative, dar acum a rămas ca noi s-o punem în aplicare', a dezvăluit Teodor Frolu, vicepreşedintele Asociaţiei Ivan Patzaichin, pentru Click!

Citește și: Ivan Patzaichin a fost înmormântat. Familia și apropiații l-au condus cu ochii în lacrimi pe ultimul drum

Citește și: Fiica lui Ivan Patzaichin, discurs sfâșietor la înmormântare: „Tata a fost Ivan inimă de aur'

Citește și: Cum a devenit Ivan Patzaichin campion olimpic în 1972, după ce a concurat cu pagaia ruptă: „Important era să nu mă răstorn”

Citește și: Cine este și cum arată Ivona Beatrice, fiica lui Ivan Patzaichin. Gestul făcut după moartea tatălui ei

Învăţătoarea Georgeta Chitai, directoarea şcolii școlii din satul Mila 23, a făcut câteva dezvăluiri emoționante despre elevul Ivan Patzaichin.

'I-am cunoscut pe câţiva dintre dascălii lui şi apoi pe el. Cum l-au descris ei, aşa era şi adult, deşi ajunsese celebru în toată lumea. Era de o decenţă, de o modestie şi de o bunătate care învăluia imediat locul unde se oprea. Deşi era atât de valoros, venea aici de multe ori şi stătea de vorbă cu elevii, avea toată răbdarea cu ei le răspundea la întrebări. Tot timpul vorbea doar despre Mila 23 şi despre Deltă. Ce om am avut aici şi acum s-a dus la Ceruri!‘, a povestit femeia, pentru sursa citată mai sus.

Fiica lui Ivan Patzaichin, discurs sfâșietor la înmormântare

Fiica lui Ivan Patzaichin a ținut un discurs sfâșietor la înmormântarea canoistului. Deși emoțiile au copleșit-o, Ivona Beatrice a reușit să spună câteva cuvinte în memoria marelui campion.

„Sper să rezist emoţiei şi să pot spune acum câteva cuvinte despre tatăl meu. În aceste zile am realizat că tata nu a fost iubit de multă lume, a fost iubit de toţi oamenii de pe pământ. Pentru mine, pentru mulţi, pentru toţi, tata a fost Ivan inimă de aur’, a spus fiica Ivan Patzaichin la înmormântarea canoistului, conform cancan.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton