James Cameron, regizorul filmului Titanic, dezvăluie cauza morții pasagerilor de pe submarinul Titan: "Asta spun de câteva zile"

 Dumba Gabriela
.

James Cameron, regizorul filmului Titanic, dezvăluie cauza morții pasagerilor de pe submarinul Titan. James Cameron, regizorul filmului „Titanic', din 1997, spune că vestea despre explozia submersibilului Titan „cu siguranţă nu a fost o surpriză', conform CNN. James Cameron a declarat joi pentru Reuters că şi-ar dori să fi tras un semnal de alarmă mai devreme despre submersibil, spunând că a considerat că designul carenei este periculos.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

James Cameron, regizorul filmului Titanic, dezvăluie cauza morții pasagerilor de pe submarinul Titan, Cameron, care a făcut el însuşi 33 de scufundări la epavă, a declarat la CNN că, atunci când a auzit pentru prima dată vestea incidentului Titan, luni dimineaţă, s-a conectat cu mica sa comunitate din grupul de scufundare de mare adâncime şi a aflat în aproximativ o jumătate de oră. că submersibilul pierduse comunicarea şi sistemul de tracking, simultan.

momtanj_b1a5a45f38momtanj_b1a5a45f38

James Cameron, regizorul filmului Titanic, dezvăluie cauza morții pasagerilor de pe submarinul Titan

„Singurul scenariu care mi-a  putut veni în minte care ar putea explica asta a fost o implozie', a spus James Cameron, citat de news.ro.

Cameron a spus că a făcut mai multe investigaţii şi a primit câteva informaţii suplimentare care păreau să confirme că submersibilul a explodat.

„I-am încurajat pe toţi să ridice un pahar în onoarea lor luni', a spus Cameron referindu-se la cei din comunitatea din grupul de scufundare.
El a spus că în zilele următoare falsele speranţe au continuat să se manifeste, în timp ce echipele de interveţîie au căutat pasagerii dispăruţi,

„Am urmărit aceste căutări, ştiind foarte bine că este zadarnic, sperând însă că greşesc', a declarat Cameron.
El a transmis condoleanţe familiilor pasagerilor.

James Cameron a fost sceptic în privința experimentului Titan

Cameron, care a devenit un explorator de adâncime în anii 1990, în timp ce făcea cercetări şi realiza filmul său de succes, câştigător de Oscar, „Titanic', şi este coproprietar al Triton Submarines, care produce submersibile pentru cercetare şi turism, a declarat pentru Reuters că, atunci când a auzit, aşa cum au spus mulţi din industrie, că OceanGate Inc face un submersibil de adâncime cu o cocă din fibră de carbon compozită şi titan, a fost sceptic.

„Mi s-a părut o idee îngrozitoare. Mi-aş fi dorit să fi vorbit, dar am presupus că cineva este mai deştept decât mine, pentru că nu am experimentat niciodată  acea tehnologie, dar pur şi simplu suna rău', a spus Cameron pentru Reuters.

Cauza imploziei Titanului nu a fost determinată, dar Cameron presupune că cei care au criticat proiectul au avut dreptate când au avertizat că o cocă din fibră de carbon şi titan ar permite delaminarea şi infilitrarea microscopică a apei, ducând la defecţiuni progresive în timp.

Citește și: Cum se simte Xonia și ce dietă ține, după ce a avut grave probleme de sănătate din cauza unei boli autoimune: ‘Nu îmi doresc să se confrunte nimeni cu așa ceva…’

Citește și: Ce spune Oana Roman despre căsătorie după despărțirea de Marius Elisei și în ce relații sunt acum: „Vine acasă la Isa, ne vedem…’

Citește și: Cum arată acum Catherine OHara, mama lui Kevin din Singur acasă. E de nerecunoscut la 69 de ani

Ce a produs implozia catastrofală, care a dus la moartea pasagerilor de pe Titan

Submersibilul Titan, care se îndrepta în adâncuri spre epava pachebotului Titanic, a dispărut duminică, cu cinci persoane la bord, după ce a suferit o „implozie catastrofală”, a declarat joi contraamiralul John Mauger, din cadrul Pazei de Coastă americane.

Conul de la coadă şi alte resturi de la submersibilul dispărut au fost găsite de un vehicul operat de la distanţă la 1.600 de metri de prova Titanicului, care se află la aproape 4.000 de metri adâncime în Oceanul Atlanticului de Nord.

Garda de Coastă a declarat că resturile găsite pe fundul mării indică o „pierdere catastrofală a camerei de presiune”. Ce este o implozie catastrofală? Opusul unei explozii, o implozie este atunci când un obiect se prăbuşeşte brusc şi violent în sine. La acele adâncimi, submersibilul este supus unei presiuni uriaşe şi chiar şi cel mai mic defect structural ar putea fi dezastruos, spun experţi citaţi de CNN.

„Deci, la acea adâncime, presiunea probabil este de peste 2 tone pe centimetru pătrat, de peste 350 de ori mai mare decât presiunea de pe Pământ. Orice mică fisură ar putea provoca o implozie imediată, ceea ce ar distruge vasul”, a declarat Tom Maddox, director executiv al Underwater Forensic Investigators, care a participat la o expediţie pe Titanic în 2005.

Presiunea la suprafaţă este măsurată ca fiind de 1 atmosferă, ceea ce înseamnă aproximativ 7 kilograme pe centimetru pătrat. Pe măsură ce se intră mai adânc sub apă, această presiune creşte progresiv. La adâncimea la care se află epava Titanicului, presiunea este de aproape 2,7 tone pe centimetru pătrat.

Mulţi se întreabă dacă echipajul a ştiut ce se întâmplă. Cu o presiune atât de mare asupra submersibilului, implozia s-ar fi produs într-o fracţiune de milisecundă. O implozie catastrofală se produce la o viteză de peste 2.400 de kilometri pe oră, a declarat pentru CNN Aileen Marty, fost ofiţer de marină şi profesor la Florida International University. Ea spune că întreaga construcţie s-a prăbuşit înainte ca indivizii din interior să realizeze că existră o problemă. „Au murit într-un mod în care nici măcar nu şi-au dat seama că erau pe cale să moară. În cele din urmă, printre multele moduri în care putem muri, acesta este nedureros”, dă asigurări specialista.

Întrebat despre şansele de recuperare a membrilor echipajului de pe Titan, Mauger, de la Paza de Coastă americană, a declarat că nu are „un răspuns în acest moment”, dar că vor continua căutările. „Este un mediu incredibil de neiertător acolo jos, pe fundul mării”, a declarat el joi, potrivit News.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton