Andreea Esca, interviu cu John Malkovich. Actorul îl interpretează pe dirijorul Sergiu Celibidache și filmează în România: "A avut o viaţă fascinantă"

 Dumba Gabriela
.

John Malkovich se află în această perioadă în România, unde filmează pentru pelicula Cravata galbenă' (The Yellow Tie), despre viața fascinantă a celebrului dirijor român Sergiu Celibidache. John Malkovich a dezvăluit într-un interviu acordat Andreei Esca faptul că este cu adevărat fascinat de maestrul Celibidache, după ce a citit mult despre viața lui.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Filmul Cravata galbenă' (The Yellow Tie) este unul biografic și este bazat pe scenariul scris de fiul dirijorului, Serge Ioan Celibidache, și James Olivier. Actorul Ben Schnetzer îl va interpreta pe dirijorul Sergiu Celibidache în anii tinereţii, în timp ce John Malkovich îl va pune în scenă în ultima parte a vieţii sale.

433443433443

Ce spune John Malkovich despre maestrul Sergiu Celibidache

John Malkovich spune că nu știa absolut nimic despre Sergiu Celibidache, atunci când a primit rolul, dar s-a documentat foarte mult și a realizat ce personalitate fascinantă a fost.

Am primit scenariul acum aproape doi ani. Am început să caut informaţii. Interviuri, repetiţii ale lui… Munca lui cu muzicieni, cu coruri, realizările sale ca dirijor. Dar nu ştiam nimic despre el.

O viață fascinantă, un om evident foarte inteligent, cu poziții foarte ferme despre cum trebuie să fie interpretată o partitură și cum trebuie să fie auzită…De asemenea, am fost impresionat de cât de multe limbi vorbea, cât de fluent și expresiv era!', a declarat actorul atunci când a fost întrebat de Andreea Esca dacă știa ceva despre Sergiu Celibidache.

John Makovich îl va interpreta pe Celibidache la bătrânețe, iar primele amintiri ale actorului de pre vreamea când era copil sunt legate de propriul bunic.

„Majoritatea amintirilor mele din copilărie sunt legate de bunicul meu cu care mi-am petrecut cea mai mare parte a acelor ani. (…) Cred că poți încerca să fii un bunic bun, dar de fapt trebuie să-ți placă copiii. Poți să înveți să ai răbdare, dar ca să-ți placă să faci asta, e altceva. Asta ori îți place, ori nu', a spus starul hollywoodian. 

Citește și: Cea mai dragă amintire a lui Sebastian Țopescu alături de regretata sa soră, Cristina Țopescu: „Iubeam foarte mult când…'

Citește și: Andra, moment emoționant la nunta Cristinei Spătar. Mireasa a izbucnit în lacrimi: „Te iubesc…'

John Malkovich filmează în România, însă nu este la prima vizită aici

John Malkovich a povestit că nu e la prima vizită în România și că dacă timpul i-ar permite, i-ar plăcea să viziteze Transilvania. 

Prima oară am stat foarte puţin, acum zece ani. Am petrecut cel mult o noapte… Da, o noapte. Nu cred că au fost două nopţi. Am avut repetiţii, am jucat la Ateneu. Din cauza repetiţiilor, n-am apucat să văd mare lucru. Puţinul pe care-l ştiu despre România e legat de Bucureşti.

Am făcut un film acum niște ani, care mi-a plăcut foarte mult, „Shadow of a Vampire' și era, la un moment dat, o călătorie cu trenul prin Carpați. Apoi, Transilvania a fost mereu ceva despre care citești prin cărți', a declarat actorul în interviul acordat Andreei Esca.

„Am fost la Muzeul Satului și am făcut cam o tonă de poze pe care le-am trimis copiilor și nepoatei!', a mai spus actorul. 

John Malkovich a dirijat un concert la Sala Palatului

Zilele trecute, Sala Palatului a fost neîncăpătoare pentru miile de români care au participat la filmările lungmetrajului Cravata galbenă'/The Yellow Tie', la un concert dirijat de actorul John Malkovich, care îl interpretează pe celebrul dirijor Sergiu Celibidache.

Peste 4000 de persoane au fost spectatorii punerii în scenă a unui concert istoric susținut de renumitul dirijor împreună cu Filarmonica din Munchen, care a avut loc în anul 1989, în Philadelphia.

Sergiu Celibidache este recunoscut ca dirijor neîntrecut al simfoniilor lui Anton Bruckner, recreate la Sala Palatului împreună cu Orchestra Română de Tineret a Centrului Național de Artă Tinerimea Română'.

„Dirijorul nu este neapărat muzician, dar el poate să fie şi muzician. Un om care face ordine în orchestră, pentru ca instrumentele să cânte deodată, să nu devină niciunul prea strident si să ia naştere o oarecare funcţie muzicală, asta încă nu înseamnă muzică. Este doar premisa care face posibilă naşterea muzicii', declara Sergiu Celibidache, citat de cotidianul.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton