Fotbalistul Juan Izquierdo a murit, la doar 27 de ani, după ce s-a prăbușit pe teren, în timpul meciului. Devenise tată cu doar 15 zile înainte de tragedie

 Dumba Gabriela
.

Fotbalistul uruguayan Juan Izquierdo a murit, la doar 27 de ani, după ce, în urmă cu cinci zile, s-a prăbușit pe gazon, în timpul unui meci. Medicii reușiseră să-l stabilizeze și toată lumea spera că își va reveni, însă a intrat în moarte cerebrală și ieri s-a stins. În urmă cu 15 zile, Juan devenise tatăl unei fetiţe.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Jucătorul Juan Izquierdo s-a prăbușit pe teren pe 22 august, în minutul 83 al meciului din Cupa Libertadores, dintre Nacional și Sao Paulo. Tragedia a șocat pe toată lumea, mai ales că sportivul nu era cunoscut cu probleme de sănătate și a trecut cu brio toate testele de până acum.

456863601_1069646688470924_2194647535375321343_n456863601_1069646688470924_2194647535375321343_n

Juan Izquierdo a suferit un stop cardiac, în timpul meciului

Juan Izquierdo s-a prăbușit și și-a pierdut cunoștința în minutul 83 al meciului dintre uruguayenii de la Nacional și echipa braziliană Sao Paulo într-un meci din optimile de finală ale Copa Libertadores, disputat pe Stadionul MorumBis.

Fundașul uruguayan care a intrat în repriza secundă pentru a-l înlocui pe accidentatul Coates a fost dus de urgență la spital și se părea inițial că medicii vor reuși să îl salveze. Meciul a fost câștigat de oaspeți cu 2-0.

„Anunțăm cu regret moartea lui Juan Manuel Izquierdo, pe 27 august, la ora 21:38 (n.r. – ora locală), în urma unui stop cardiorespirator asociat cu o aritmie, urmat de moarte cerebrală”, se arată în mesajul publicat de Spitalul Israelita Albert Einstein Montevideo.

„Cu cea mai profundă durere în inimile noastre, Nacional Football Club anunță moartea iubitului nostru jucător Juan Izquierdo. Exprimăm cele mai sincere condoleanțe familiei, prietenilor, colegilor și rudelor sale. Toată suflarea Nacional deplânge pierderea sa ireparabilă. RIP Juan, vei fi cu noi pentru totdeauna”, se arată și în mesajul postat pe Facebook de clubul la care activa, Nacional Football Club.

Alejandro Dominguez, preşedintele forului conducător al fotbalului sud-american, a transmis de asemenea condoleanţe familiei şi prietenilor lui Izquierdo. „Fotbalul sud-american este în doliu', a adăugat el.

Citește și: Cine este Darius Măcinic, ispita de la Insula Iubirii 2024. Are 42 de ani, este antrenor de judo și scrie poezii în timpul liber

Citește și: Cine este Dorian Ungureanu, ispita de la Insula iubirii 2024. A lucrat pentru Loredana și locuiește în Bali

Citește și: Adriana Bahmuțeanu vrea să se împace cu Silviu Prigoană, de dragul celor doi copii ai lor: „El refuză de 10 ani să vorbească cu mine, deși mă rog de el cu cerul și cu pământul să…'

Explicațiile medicilor în cazul morții subite a lui Juan Izquierdo

Juan Izquierdo a fost dus la Spitalul Albert Einstein după ce s-a prăbuşit pe teren joia trecută. Spitalul a anunţat marţi târziu că Izquierdo a suferit un „stop cardiorespirator asociat cu aritmia sa cardiacă'.

Medicii de la spital au declarat luni că Izquierdo se confrunta cu o presiune intracraniană crescută. El era conectat la un ventilator de duminică şi sub îngrijire neurologică critică de luni.

Campionatele de fotbal din prima şi a doua divizie din Uruguay au fost amânate în weekend din cauza îngrijorărilor legate de starea de sănătate a lui Izquierdo. Jucătorii echipei Sao Paulo au purtat un tricou de susţinere a fotbalistului uruguayan înaintea victoriei cu 2-1 a echipei în campionatul brazilian împotriva echipei Vitoria, duminică.

Izquierdo l-a înlocuit pe Sebastián Coates pentru clubul uruguayan la pauza meciului cu Sao Paulo, dar fundaşul a căzut la pământ inconştient în minutul 84, fără să intre în contact cu un alt jucător.

Jucătorii din ambele tabere au solicitat imediat asistenţă medicală. Încă inconştient, Izquierdo a fost scos de pe teren într-o ambulanţă, în aplauzele fanilor, înainte de a fi tratat la secţia de terapie intensivă a spitalului Albert Einstein, scrie sport.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton